reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań laboratoryjnych

reklama
Odebrałam dziś wyniki badać i są super. Hemoglobina 12 czyli w normie, może już zelaza nie będę musiała łykać, glukoza 85. Tylko nie wiem dokładnie czy RBC to czerwone krwinki, bo jest ciut za mało 3,63 (norma 4.2-5.4). Miałam też robioną jakąś próbę wątrobową i też jest ok. Czyli teraz już jestem spokojna.

kotek ja się dokładnie nie znam (a w zasadzie wcale się nie znam), ale super, że masz dobre wyniki. ja muszę do końca m-ca znów zrobić badania (morfologia+mocz) i mam nadzieję, że znów będzie powód do zadowolenia:tak:

Kotek z badaniami nie pomogę - jak mi coś lekko odbiega od normy, to gin każe się nie przejmować ;-) Więc ufam mu i nie wnikam żeby się nie stresować ;-)
Ale super, że masz dobre!

No to mogę się pochwalić swoimi wynikami. W życiu chyba nie miałam tak dobrych. Morfologia nie tylko nie spadła, a wręcz wzrosła. Jedyne poza normą to leukocyty, ale to na zasadzie, że norma jest do 10 a ja mam 10,2. Poza tym pisałyście, że leukocyty to normalne jak są w ciąży podwyższone.
Za to niezły numer mi wyszedł w moczu. Pisałam Wam że w związku z cukrem muszę sikać po nocy na takie specjalne paski, żeby sprawdzić czy w moczu nie ma cukru lub amoniaku (ciał ketonowych), co świadczy o tym, że dziecko jest głodne. Wczoraj jak byłam u "cukrzyczki" to na badaniach wyszedł mi ten amoniak na +, ale nie napisali ile. Dziś odebrałam wyniki z Lux Medu i okazało się, że mam tego amoniaku 50, a norma jest do... 5. Zagłodziłam dziecko!!!! Ja już sama nie wiem co mam robić, bo z jednej strony dostaję ochrzan od lekarza że głodna chodzę, a z drugiej że "za dużo sobie pozwalam" (z jedzeniem znaczy), bo za wiele razy miałam cukier powyżej normy. To kurka wodna, albo sobie pozawalam albo się głodzę!!! Chyba powinni jakąś decyzję podjąć.

Dzagud cholera, może zmień lekarza...
Wiem, że tak późno to już się nie chce, ale coś dziwnego się tu dzieje - ja bym chyba zebrała wszystkie wyniki i poszła do kogoś dobrego. Bo to jakaś paranoja!

reklama
Do góry