reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik hcg

reklama
No ale to nie jest tak że idzie się na wizytę i lekarz nic nie widzi i mówi proszę zbadać betę i przyrosty jeśli będzie coś nie tak to proszę znów przyjść. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja jak poszłam w 6 tygodniu nieskończonym to lekarz mówi jest Pani w ciąży jest w macicy. Widać tętno. Jeśli by nie było widać to by na pewno kazał badać przyrostu żeby właśnie nic nie przegapić
Bo może już wtedy być za późno? Pójdziesz badać przyrosty, a po drodze pęknie Ci jajnik. A jak masz wyniki wcześniejsze, to lekarz popatrzy od razu a tej samej wizycie.

Bo może już wtedy być za późno? Pójdziesz badać przyrosty, a po drodze pęknie Ci jajnik. A jak masz wyniki wcześniejsze, to lekarz popatrzy od razu a tej samej wizycie.
No ale to zawsze musi popatrzec nawet jak nie ma wyników a właśnie w okolicy 6 tyg z reguły już coś można zobaczyć

No ale ja mówię o sytuacji, w której nic nie ma, a lekarz wtedy się budzi, żeby badać przyrosty, bo o takiej sytuacji pisałaś.
No tak dokładnie tylko że nawet jak się bada wcześniej to lekarz i tak nic nie zobaczy nawet jeśli są złe przyrosty więc w sumie na jedno wychodzi. Gdyby to od razu można było coś zobaczyć i zadziałać to ok ale jak trzeba czekać do odpowiedniej wartości bety to i tak lekarz nic nie może zrobić

No tak dokładnie tylko że nawet jak się bada wcześniej to lekarz i tak nic nie zobaczy nawet jeśli są złe przyrosty więc w sumie na jedno wychodzi. Gdyby to od razu można było coś zobaczyć i zadziałać to ok ale jak trzeba czekać do odpowiedniej wartości bety to i tak lekarz nic nie może zrobić
Jeżeli nic nie widać, a przyrosty są złe, to od razu wiadomo, że coś jest nie tak.
Jeżeli nic nie widać, a beta nie była robiona, to nie wiadomo czy to kwestia cp czy kwestia przesuniętej owulacji i młodszej ciąży. I dlatego trzeba i tak zrobić betę.

reklama
Do góry