Zazuu
Fanka BB :)
No jeśli lekarz mówi że trzeba to trzeba
Powtórzę raz jeszcze. Mowa o lekarzu, który mówi NIE TRZEBA chociaż tak naprawdę trzeba
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No jeśli lekarz mówi że trzeba to trzeba
Bo może już wtedy być za późno? Pójdziesz badać przyrosty, a po drodze pęknie Ci jajnik. A jak masz wyniki wcześniejsze, to lekarz popatrzy od razu a tej samej wizycie.No ale to nie jest tak że idzie się na wizytę i lekarz nic nie widzi i mówi proszę zbadać betę i przyrosty jeśli będzie coś nie tak to proszę znów przyjść. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja jak poszłam w 6 tygodniu nieskończonym to lekarz mówi jest Pani w ciąży jest w macicy. Widać tętno. Jeśli by nie było widać to by na pewno kazał badać przyrostu żeby właśnie nic nie przegapić
teraz tak gadacie ale jak przychodzi co do czego to i tak do lekarza lecicie, mimo że teraz ich krytykujecie.
@Zazuu Zacytuję byś miała pewność, że zlecił...Test ciążowy był pozytywny był u ginekologa ale na USG nic nie widział kazał zrobić HCG mam plamienia od kilku dni
No ale to zawsze musi popatrzec nawet jak nie ma wyników a właśnie w okolicy 6 tyg z reguły już coś można zobaczyćBo może już wtedy być za późno? Pójdziesz badać przyrosty, a po drodze pęknie Ci jajnik. A jak masz wyniki wcześniejsze, to lekarz popatrzy od razu a tej samej wizycie.
No ale ja mówię o sytuacji, w której nic nie ma, a lekarz wtedy się budzi, żeby badać przyrosty, bo o takiej sytuacji pisałaś.No ale to zawsze musi popatrzec nawet jak nie ma wyników a właśnie w okolicy 6 tyg z reguły już coś można zobaczyć
No tak dokładnie tylko że nawet jak się bada wcześniej to lekarz i tak nic nie zobaczy nawet jeśli są złe przyrosty więc w sumie na jedno wychodzi. Gdyby to od razu można było coś zobaczyć i zadziałać to ok ale jak trzeba czekać do odpowiedniej wartości bety to i tak lekarz nic nie może zrobićNo ale ja mówię o sytuacji, w której nic nie ma, a lekarz wtedy się budzi, żeby badać przyrosty, bo o takiej sytuacji pisałaś.
Jeżeli nic nie widać, a przyrosty są złe, to od razu wiadomo, że coś jest nie tak.No tak dokładnie tylko że nawet jak się bada wcześniej to lekarz i tak nic nie zobaczy nawet jeśli są złe przyrosty więc w sumie na jedno wychodzi. Gdyby to od razu można było coś zobaczyć i zadziałać to ok ale jak trzeba czekać do odpowiedniej wartości bety to i tak lekarz nic nie może zrobić
Ja tylko jeszcze przypomnę, że dyskusja zaczęła się od tego, że LEKARZ zajmujący się pacjentka z nieprawidłowościami w przebiegu ciąży informuje ją, że badanie progesteronu jest bez sensu