reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik hcg

Mi wystarczy to co dzieje się tu.
Czasem zastanawiam się czemu nikt osobie chorej na raka nie powie, że ma olać nowoczesne metody leczenia i słuchać się jednego słusznego lekarza bo po co ratować na siłę swoje życie i szukać ratunku, a już ciężarnej można mówić absolutnie wszystko bo przecież nam by było szkoda kasy na badania bo przecież można zrobić i okaże się że to nie pomoże. O zgrozo jakby badania robiło się dlatego, że to ich wykonanie leczy a nie leczenie jakie się na ich podstawie wprowadza. Nikt cukrzykowi nie mówi żeby nie kontrolował cukrów bo przecież ich kontrola nie sprawi, że wyzdrowieje, a już ciężarnej się mówi, że może bety nie badać bo i tak może nie donosić ciąży. Co to w ogóle są za teorie to szok😂
No ok tylko jeśli nawet się bada ta betę i widać że jest coś nie tak to czy lekarz to zobaczy na tak wczesnym etapie? Przecież beta musi być około 1000 żeby było coś widać

reklama
No ok tylko jeśli nawet się bada ta betę i widać że jest coś nie tak to czy lekarz to zobaczy na tak wczesnym etapie? Przecież beta musi być około 1000 żeby było coś widać

Moze nie zobaczy, ale na pewno nie przegapi. Nie przyjdziesz na oddział z sepsa, z krwawieniem do otrzewnej czy pękniętym jajowodem. Mnie lekarz kontrolował co 2-3 dni od bety 8! Bo już wtedy było podejrzenie cp na podstawie przyrostów i proga. I chociaż finalnie nie musiałam mieć operacji ani nawet farmakologii to byłam bezpieczna i zadbana. Wiedziałam, że jeśli coś się zadzieje to nie usłyszę "za późno"

Ale to, że nie musiałaś mieć operacji czy przyjmować leków to czysty przypadek - zwłaszcza, że z tego co piszesz doszło do poronienia samoistnego. Beta nie miała żadnego znaczenia.

Moze nie zobaczy, ale na pewno nie przegapi. Nie przyjdziesz na oddział z sepsa, z krwawieniem do otrzewnej czy pękniętym jajowodem. Mnie lekarz kontrolował co 2-3 dni od bety 8! Bo już wtedy było podejrzenie cp na podstawie przyrostów i proga. I chociaż finalnie nie musiałam mieć operacji ani nawet farmakologii to byłam bezpieczna i zadbana. Wiedziałam, że jeśli coś się zadzieje to nie usłyszę "za późno"
No ale to nie jest tak że idzie się na wizytę i lekarz nic nie widzi i mówi proszę zbadać betę i przyrosty jeśli będzie coś nie tak to proszę znów przyjść. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja jak poszłam w 6 tygodniu nieskończonym to lekarz mówi jest Pani w ciąży jest w macicy. Widać tętno. Jeśli by nie było widać to by na pewno kazał badać przyrostu żeby właśnie nic nie przegapić

No ale to nie jest tak że idzie się na wizytę i lekarz nic nie widzi i mówi proszę zbadać betę i przyrosty jeśli będzie coś nie tak to proszę znów przyjść. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja jak poszłam w 6 tygodniu nieskończonym to lekarz mówi jest Pani w ciąży jest w macicy. Widać tętno. Jeśli by nie było widać to by na pewno kazał badać przyrostu żeby właśnie nic nie przegapić

No i o to jest cała dyskusja. Jeśli lekarz mówi proszę to zbadać bo to ważne żebym mógł Pani pomóc yo wszystko jest ok.
Mówimy o sytuacji kiedy jest coś nie tak, a lekarz mówi że robienie podstawowych w tym wypadku badań jest BEZ SENSU

No i o to jest cała dyskusja. Jeśli lekarz mówi proszę to zbadać bo to ważne żebym mógł Pani pomóc yo wszystko jest ok.
Mówimy o sytuacji kiedy jest coś nie tak, a lekarz mówi że robienie podstawowych w tym wypadku badań jest BEZ SENSU
No właśnie mówimy o sytuacji, że to kobieta sama sobie robi badania, zamiast pójść na wizytę, by się dowiedzieć jakie badania są potrzebne 🤷‍♀️

No właśnie mówimy o sytuacji, że to kobieta sama sobie robi badania, zamiast pójść na wizytę, by się dowiedzieć jakie badania są potrzebne 🤷‍♀️

Ty mówisz. Ja mówię o lekarzu, który w sytuacji zagrożenia ciąży powiedział że badanie jest bez sensu 💁‍♀️

reklama
No jeśli lekarz mówi że trzeba to trzeba

Do góry