reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik hcg

reklama
To jest temat @aneta24051988 i do jej sytuacji wszystko się odnosi 🤷‍♀️
Jak chcesz podyskutować na swoje tematy, to załóż sobie swój temat 🤷‍♀️

Witch czyj to problem, że nie umiesz czytać? Dyskusja się zaczęła po komentarzu, że co my mamy z progesteronem bo lekarz powiedział dziewczynie w ciąży z plamieniami o krwawieniami, że badanie progesteronu jestt przereklamowane. A że Ty jako jedyna dyskutujesz sobie na inny temat to co my możemy

Ja to w ogóle jak słyszę, że lekarz mówi, żeby nie robić jakiegoś badania, bo bez sensu, to uciekam. Wszystko jedno jaka to okazja i jaki specjalista. Odwrotna sytuacja, czyli "dam pani skierowanie jeszcze na x, tak dla pewności" spotyka się u mnie z uśmiechem. Znaczy, że lekarz podchodzi do sprawy poważnie i jak będzie coś się działo albo już dzieje, to będzie wiedział co robić.

Bez sensu... 🙄 Bez sensu to niektórzy się tu odzywają.

Wg ostatnich badań dodatkowo przyjmowany progesteron nie sprawi, że ciąża rozwinie się prawidłowo, a może jedynie ją sztucznie podtrzymywać i hamować poronienie. Często organizm wie, że zarodek jest wadliwy, więc go usuwa.
W badaniach wyszło 72% do 76% utrzymanych ciąż (placebo do progesteronu). Wynik był jedynie lepszy w przypadku ciąż po poronieniach - ale wyniku nie pamiętam.

Na pewno przyjmowanie progesteronu ma działanie na psychikę - kobieta wierzy wówczas, że z ciążą będzie dobrze. Taka potęga podświadomości ;-)
co Ty za głupoty wypisujesz i ludzi w błąd wprowadzasz ? Ja jestem na luteinie i na duphastonie, po poronieniu zapobiegawczo. Wczoraj byłam na USG 11 tydzień i z dzieckiem wszystko w porządku, będę brała póki łożysko się nie wytworzy ... O mój Boże, trzymajcie mnie bo za głupotę powinni karać. Placebo ? Dramat, nie wiem gdzie się kobieto edukujesz ale wróć ...

reklama
Do góry