reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wynik bhcg

Aneczka85_01

Fanka BB :)
Witam was dziewczyny , bhcg w dniu spodziewanej miesiączki wynosił 933 i następnego dnia był widoczny pęcherzyk w macicy , tydzień po tym było już ciałko żółte . Przed 6 tc lekarz powiedział ze ciąża się nie rozwija bo w tydzień od pojawienia ciałka powinien być zarodek . Wczoraj zrobiłam bete i wynosi 9092 ( 6t3d) myślicie ze prawidłowo ? Okropnie się boje bo lekarz chce mnie wysłać na wywołanie poronienia

reklama
Rozwiązanie
@Aneczka85_01 wiele dziewczyn ze wzgledu na psychike decyduje sie na zabieg i zupelnie je rozumiem. Bol ktory czujesz jest nie do zniesienia, ale minie. Potrzebujesz czasu. Potrzebujesz odreagowac emocje, przezyc strate. Twoj partner inaczej bedzie to przezywal. Badz jednak dla niego wyrozumiala, bo choc moze nie doswiadczysz jego lez, to wierz mi, on to rownie mocno przezywa.
Kochana twoj bunt i zal, ktory teraz przez ciebie przemawia jest jak najbardziej zrozumialy. To jeden z etapow, ktory sie przechodzi. Trudno zrozumiec, ze ci ktorzy nie chca rodza dzieci a ty bardzo chcesz i stracilas. Nie pojmiesz tego. Jak juz troche emocje opadna bedzie latwiej. Ale to trwa. A czas jest teraz twoim przyjacielem. Przytul sie mocno do...
Kochana dobry przyrost jak na ten tydzien! Ja bym go nie słuchała tylko czekala do wizyty.Beta roznie rosnie pozniej. Przy becie ok 1.000 widac zarodek wiec u Ciebie tak bylo:) A przy takiej jak teraz zobaczysz juz serduszko.Ja zobaczyłam właśnie dzidzie przy becie ponad 10 tys bo tak sie pojawiają zarodki przy takim wyniku;)

reklama
Kochana dobry przyrost jak na ten tydzien! Ja bym go nie słuchała tylko czekala do wizyty.Beta roznie rosnie pozniej. Przy becie ok 1.000 widac zarodek wiec u Ciebie tak bylo:) A przy takiej jak teraz zobaczysz juz serduszko.Ja zobaczyłam właśnie dzidzie przy becie ponad 10 tys bo tak sie pojawiają zarodki przy takim wyniku;)

Ja mam nadzieje ze jutrzejsza beta będzie powyżej 10 tys to będę miała nadzieje

Absolutnie nie powinna tak mówić.
My też przeżyliśmy koszmar z mężem, gdy lekarz wysnuł takie stwierdzenie.
Większość kobiet czeka z wywołaniem poronienia nawet do 10tc. Oczywiście jeśli nie zagraża to zdrowiu.
Jeszcze wszystko się może zdarzyć tak naprawdę.
U nas na podstawie bety stwierdzono obumarcie plodu... to byly najgorsze 2 h w moim zyciu. Na usg okazalo sie ze serduszko bije.
A beta po prostu wykonana w dwoch roznych laboratoriach i taki rozrzut...
A dzis jesten w 30 tygodniu ciazy

@Aneczka85_01 wiem. Napisalam to jak przeczytalam wczesniejszy wpis, bys przypadkiem labu nie zmieniala, bo akurat to badanie wazne by bylo w tym samym labie. Wartosci bety nawet nie sa takie istotne, bo ich rozrzut widelkowy jest ogromny. Wazny jest przyrost. Wierze, ze bedzie dobrze. Zawsze wierzylam do konca, do poki nie zobaczylam spadajacej bety.

reklama
Do góry