reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik bhcg

Aneczka85_01

Fanka BB :)
Witam was dziewczyny , bhcg w dniu spodziewanej miesiączki wynosił 933 i następnego dnia był widoczny pęcherzyk w macicy , tydzień po tym było już ciałko żółte . Przed 6 tc lekarz powiedział ze ciąża się nie rozwija bo w tydzień od pojawienia ciałka powinien być zarodek . Wczoraj zrobiłam bete i wynosi 9092 ( 6t3d) myślicie ze prawidłowo ? Okropnie się boje bo lekarz chce mnie wysłać na wywołanie poronienia

reklama
Rozwiązanie
@Aneczka85_01 wiele dziewczyn ze wzgledu na psychike decyduje sie na zabieg i zupelnie je rozumiem. Bol ktory czujesz jest nie do zniesienia, ale minie. Potrzebujesz czasu. Potrzebujesz odreagowac emocje, przezyc strate. Twoj partner inaczej bedzie to przezywal. Badz jednak dla niego wyrozumiala, bo choc moze nie doswiadczysz jego lez, to wierz mi, on to rownie mocno przezywa.
Kochana twoj bunt i zal, ktory teraz przez ciebie przemawia jest jak najbardziej zrozumialy. To jeden z etapow, ktory sie przechodzi. Trudno zrozumiec, ze ci ktorzy nie chca rodza dzieci a ty bardzo chcesz i stracilas. Nie pojmiesz tego. Jak juz troche emocje opadna bedzie latwiej. Ale to trwa. A czas jest teraz twoim przyjacielem. Przytul sie mocno do...
Absolutnie nie powinna tak mówić.
My też przeżyliśmy koszmar z mężem, gdy lekarz wysnuł takie stwierdzenie.
Większość kobiet czeka z wywołaniem poronienia nawet do 10tc. Oczywiście jeśli nie zagraża to zdrowiu.
Jeszcze wszystko się może zdarzyć tak naprawdę.

Moim zdaniem powinna była powiedzieć ze nie podoba jej się to usg ale ze jeszcze jest czas a ona odrazu przekreśliła ta ciąże

reklama
Nie rozumiem jak lekarz na tej podstawie mógł wydać taki wyrok. Zdecydowanie powtórz bete i wynik powinien zwiększyć się o 66%.
Na swoim przykładzie powiem Ci, że w obecnej ciąży również w 6 tygodniu wyglądało u mnie jak by ciąża była tydzień młodsza, na badaniu po tygodniu widać było już zarodek z serduszkiem. A koniec końcem na USG pierwszego trymestru wszystko się wyrównało. Ciąża to nie matematyka. Poczekaj na jutrzejsze wyniki i USG w czwartek.

Nie rozumiem jak lekarz na tej podstawie mógł wydać taki wyrok. Zdecydowanie powtórz bete i wynik powinien zwiększyć się o 66%.
Na swoim przykładzie powiem Ci, że w obecnej ciąży również w 6 tygodniu wyglądało u mnie jak by ciąża była tydzień młodsza, na badaniu po tygodniu widać było już zarodek z serduszkiem. A koniec końcem na USG pierwszego trymestru wszystko się wyrównało. Ciąża to nie matematyka. Poczekaj na jutrzejsze wyniki i USG w czwartek.

U mnie poprostu powiedziała ze widocznie się zatrzymała ciąża skoro na początku 5tc był pęcherzyk z ciałkiem żółtym a początek 6 tc niema zarodka

@Aneczka85_01 takie plamienia sie zdarzaja i wcale nie musza oznaczac najgorszego. Pecherzyk widoczny jest przy becie 1000, a zarodek od ok 10000, ale tak jak dziewczyny pisza, to nie matematyka, a biologia. Mogla nastawic cie, ze najlepiej nie jest, ale nie odbierac nadziei, bo wiara matki w malenstwo czyni cuda. Ja swoja poprzednia ciaze zaczynalam od krwawienia przed 4tc i krwawilam do 14tc, a moj syn ma teraz prawie 6mcy. Ciaza to biologia, a w ewolucji wszystko sie moze zdarzyc

reklama
@Aneczka85_01 takie plamienia sie zdarzaja i wcale nie musza oznaczac najgorszego. Pecherzyk widoczny jest przy becie 1000, a zarodek od ok 10000, ale tak jak dziewczyny pisza, to nie matematyka, a biologia. Mogla nastawic cie, ze najlepiej nie jest, ale nie odbierac nadziei, bo wiara matki w malenstwo czyni cuda. Ja swoja poprzednia ciaze zaczynalam od krwawienia przed 4tc i krwawilam do 14tc, a moj syn ma teraz prawie 6mcy. Ciaza to biologia, a w ewolucji wszystko sie moze zdarzyc

Właśnie tak było , beta 933 a następnego dnia był pęcherzyk w macicy . Skoro wczoraj beta 9092 to w czwartek powinien być zarodek na usg . Jeśli wogole przyrasta a dowiem się jutro wieczorem

Do góry