reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Co pediatra to inna opinia na temat rozszerzania diety! Nasz pediatra w przychodni uważa ze do 6 miesiąc tylko pierś, a nasza pediatra prywatnie uważa tak jak twoja ze juz w 4-5 można zaczac wprowadzanie warzywek itp.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój 8 tygodni i waży 6 kg
Mało bo pierwszy miesiąc jadl złe mleko i przez nie miał biegunkę teraz trochę nadrobil
Pozdrawiam

20170101_085039.jpg

Załączniki

• 20170101_085039.jpg
    20170101_085039.jpg
    536,9 KB · Wyświetleń: 56
Mój 8 tygodni i waży 6 kg
Mało bo pierwszy miesiąc jadl złe mleko i przez nie miał biegunkę teraz trochę nadrobil
Pozdrawiam
Mało? Hmmm to pewnie mój mało waży. Na razie mcy wazyl 7100.
Obecnie jesteśmy głównie na mleku :( zaczęłam oo 4 mcu wprowadzać jedzenie ale pamietacie przez pisałam ze przez swieta wymiotowal no i teraz tylko owoce/deserki je, zupki stoją mu w gardle :( jakiś uraz :( a było już tak fajnie. Zawsze każde przeziębienie wszystko przestawia i jedzenie i spanie i grzeczność ... i trzeba zaczynać od nowa

Moja za tydzien konczy 5 miesiecy i wazy 7100 wiec 6 kg na 8 tygodni to calkiem sporo :)

Co do rozszerzania diety to ja sie pokieruje instynktem i w najblizszym tygodniu zaczne jej dawac po 2-3 lyzeczki pojedynczych warzyw co nam sie zejdzie pewnie do pol roczku.

n59y6iye227k1jnm.png

Mój Mikołaj jak skończył 5 msc to ważył 6,5 kg, w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to zobaczymy ile teraz waży ale na pewno jest ciężki :)

Ja też zaczęłam z Bobovitą, ale się zatrzymałam i podaje tylko czasem nowy smak. A pewnie jak już mamy 6 msc to powinniśmy zastępować jeden posiłek albo wprowadzić kaszkę.

Wiecie co? Jak ja patrzę na składy mlek modyfikowanych i tych kaszek to jestem w szoku. Zawierają wszystkie produkty, których ja unikam wybierając jedzenie dla siebie:(

No te kaszki w wiekszosci sa straszne. Gdzies czytalam fajny ranking kaszek, mozna znalezc z dobrym skladem ale trzeba sie naszukac.

Ja ostatnio wynalazlam dla siebie pycha chipsy pieczone na oliwie z oliwek i z eko sola morska :D

n59y6iye227k1jnm.png

Cześć dziewczyny :) dołączam sie do wątku. Moj synek 17-tego skończy 5 miesięcy i teraz waży 7700. Za tydzien idziemy na kolejne szczepienie,wiec bede wiedziala ile mierzy. Ale jak go ostatnio sama mierzylam to mial 70 cm. Przed swietami zaczelam dawac malemu warzywka i jadl po 2-3 lyzeczki, a teraz zjada caly sloiczek i jeszcze sie denerwuje jak za wolno mu lyzeczke podaje :D A czy szczepicie swoje maluszki na pneumokoki?

reklama
Cześć Katika :) czytałam, że teraz są obowiązkowe te szczepienia i nie wiem czy będą też obowiązywały dzieci, które urodziły się w 2016r. Wiecie coś o tym? Ktoś kiedyś wstawił artykuł na fb, że przetarg na te szczepionki wygrała firma z poza UE, która nie jest tak dobrze strzeżona i nie ma jakiś rekomendacji czy jakoś tak. Nie wiem czy to prawda ale trochę mnie to wystraszyło.

też czytałam i chyba zdecyduję się zamówić kaszkę na allegro. Podałam Wam link z takim zestawieniem kaszek :)

Dordaw co to za chipsy? Ja czasami podjadam normalne ;) ale troszeczkę... ;)

Do góry