reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

witam :D

madziunia u mnie dawno nic się nie śniło na temat porodu!aż się dziwię,bo wcześniej i owszem.Teraz śnią mi się różne głupoty i szczerze to wolałabym te sny o porodzie !

efka w cinema w katowicach,ale skoro masz bliżej do zabrza to koniecznie musimy sie umówić i wybrać do kina,tam chyba co środę robią specjalne seanse dla matek z dzieciakami,tak ? :) jak już będziemy tulić maleństwa to będziemy je ukulturalniać :)

ithidlin faktycznie ciasno! ale nie jest tak źle ;)

pycha mój mąż właśnie chce się tak wymigać i spać w innym pokoju ale nie ma mowy ;D myśli że jak wyjdzie do pracy to co? czy przy dziecku to też nie jest praca ? i to całodobowa! ( i latać taka nie wyspana,brrr... jestem strasznym śpiochem!) :)

ale rano jest koszmarnie zimno,zazdroszczę w takich momentach dziewczynom jeszcze pod kołderką ::) i jeszcze tylko 40 dni!!! wiem że najwięcej z was wszystkich ale dla mnie to już tylko ;D chcę już listopad! (ale nudze i się powtarzam ::) ;) )

reklama
Karolinna Ty ciągle pracujesz??? Ja spędziłam w cinema city w Katowicach 2 lata jak mieszkałam w Katowicach przynajmniej 2 razy w tygodniu musiałam tam być. Szkoda że sie wtedy nine znałyśmy. Ja też już kombinuję żeby jeździć do Zabrza na seanse z dzidziami.
Ale mam sny od kilku dni istny odlot.... Takie wizje jakbym sobie coś zapodała:-) Codziennie śni mi się moja dzidzia dziś sakurat był nie fajny sen. Śniło mi się że miałam juz swoją kruszynke na świecie ale w ogóle się nią nie zajmowałam ani interesowałam. Latałam po mieście, aerobik, zakupy a ta kruszynka siedziała całkiem sama w domku:-( ja się obudziłam to mi łezki leciały biedna dzidzia jak ją mogła mamunia tak zostawić:-( Mój mąż zaraz to skomentował że w snach jest zawsze na odwrót niż będzie więc nie mam co się martwić

RATUNKU!!!!!!!!!!! Dziewczyny, mam od trzech dni taką huśtawkę nastrojów, gorzej niż przed okresem, nigdy takiego czegoś nie miałam..... :-[ Co chwilę płaczę, albo wręcz przeciwnie, depresja jesienna przeradza się w jednej chwili w atak euforii, i nie mogę nad tym zapanować....!!!!! na zmiany hormonalne nigdy nie byłam aż tak wrażliwa, nie wiem co jest grane, już sobie wkręciłam, że niedługo urodzę :) a te trzy dni już mnie zmęczyły, wolę nie myśleć co będzie dalej.... :-[

mnie się dziś śniło, że jakiś facet mnie napastował z nożem w ręku i dłubał mi w uchu :p a ze snów o dzidzi najlepszy był chyba ten, że urodziłam w 6 miesiącu i całą resztę ciąży moja dzidzia musiała spędzić w akwarium ::) oglądałam ją przez szybkę, jak sobie pływa, i miała takie wielkie, ciemne oczy... :)

Dziewczyny a ja czekam do końca października pakuje torbe do szpitala a później zabieram się za mycie okien i sprzątanie
Może poskutkuje ;D

Ja już wszystko posprzątałam i poszłam do kina na niezły film sensacyjny -- i nic.

no chyba, że te okna... ale trochę mi głupio, co sobie ludzie o moim meżu pomyślą?

:)

efka faktycznie szkoda że się nie znałyśmy wcześniej :) mnie dziś też śniło się coś podobnego co Tobie!

ithidlin Twój sen z akwarium faktycznie niezły ;D ja to często miała huśtawki hormonalne nawet przed ciążą ;D obojętnie czy okres czy nie :) biedny mój mężczyzna :)

aniam mycie okien ALBO barabara ;D z uwzględnieniem tego drugiego :)

klementynka to już naprawdę niedługo,więc nie daj się :) ( a ludzie niech myślą co chcą ;) )

już od paru dni doświadczam nocnego wstawania do kibelka,wcześniej w ogóle a teraz ... skąd się to bierze tego tyle aż !

wczoraj kupiłam rękawiczki :) fajniaste i CIEPŁE ;D

karolinna u mnie wręcz przeciwnie, nocne wstawanie do kibelka męczyło mnie od 6 miesiąca, albo i nawet wcześniej, a ostatnio jakoś przystopowało... ale nie powiem, żeby mi tego brakowało :p
co do mycia okien itd., to wczoraj usłyszałam, że powinnam po schodach chodzić - to też na przyspieszenie, czy znowu jakiś przesąd?? ;)

...i zastanawiam się co ja robię tak rano na nogach?? powinnam sobie jeszcze smacznie spać.... ech... mąż wstawał o 6, więc wstałam z nim, ale frajerka ze mnie, bo złozył łóżko, a ja go teraz sama nie rozłożę ::)
i tak rekordy rannych pór pobija karolinna :)

reklama
Hej! Ja tez dzis w nienajlepszym humorze.

Do kibelka wstawałam chyba z 4 czy 5 razy i tak mam co noc. A rano musiałam wstać, bo już mnie wszystko boli od tego leżenia.

Schody jak najbardziej na szybszy poród, ja przypuszczam, ze własnie przez wchodzenie kilka razy dziennie na 3 piętro skróciłam sobie okres oczekiwania na dzidziusia o 3 tygodnie.

Ithildin co za sen??? :laugh: A ja dzis całą noc sniłam o foteliku do samochodu, bo wczoraj pół dnia spedziłam na allegro i ogladałam.

A ja mam zamiar poleżeć do 2 listopada, bo wtedy minie 37 tygodni, a potem ostatnie zakupy, sprzatanie itp. :)

Do góry