reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Podobno daje on efekt bardziej psychologiczny (bo widzisz płaski brzuszek) niż jakiś realny fizyczny. Tak czytałam również tu na forum.

reklama
Ten pas powoduje że mięśnie są napięte (bo dość mocno sciska talię)i to jest rodzaj takiej szerokiej gumy z apinanej na rzepy stosuje się je tez po operacjach jamy brzusznej są dostępne w aptece i rozmiar dobiera się biorąc pod uwagę obwód w pasie.

dziewczyny nawet mnie nie straszcie że chodzenie po schodach przyspiesza poród! w pracy mam naprawdę dużo schodów i to naprawdę wysokich i na dodatek w bloku też 3 piętro( we wcześniejszym mieszkaniu to byłoby już 4 piętro)

ja chyba kupię sobie ten "gorsecik",nawet jeśli jest tylko psychiczny komfort :)

wizytę u gina mam w pon,muszę wytrzymać ;) w ogóle to mam nardzo mało dla dzidzi więc niech posiedzi jeszcze ze 3 tyg! :)

eg nie wiedziałam że mdłości to jakieś przygotowania do porodu!w czoraj w autobusie(nie mam choroby lokomocyjnej) tak mnie zemdliło że zastanawiałam się czy wytrzymam! wytrzymałam ;D hihi

anulka sen który może się jak najbardziej spełnić ;)

ithidlin chętnie oddałabym Ci pierwszeństwo w porannym wstawaniu ;D

milutkiego dnia

Karolinna ja się tak zastanawiam dlaczego Ty jeszcze pracujesz???Twoja dzidzia to będzie pracoholik, a może chcesz urodzić w cinema żeby dzidziorek miała darmowe wejście do kina :-)
Eg strasznie mnie pocieszyłaś tym stwierdzeniem o oczyszczaniu organizmu, bo szczerze już myślałam że mam grypę żołądkową bo mam taką niegunkę jak jeszcze nigdy do tego mdłości, więc może faktycznie dzidzia się szykuje.
Jak zwykle śniłam dziś o porodzie tym razem urodziła się dziewczynka sen był bajerancki bo nie miałam żadnych bóli skurczów, nic po prostu położyłam się na stole i dzidziorek wyszedł bez bólu.
Dziewczyny bardzo mnie zaniepokoiłyście tą informacja że ten pas ściągający może utrudniać zwężanie się macicy. Muszę sobie poszukać jakieś info na ten temat w sieci. Jak znajdę coś ciekawego to dam wam znać.

Efka21 ja miałam ostatnio takiego wirusa biegunka i mdłości nawet mnie dwa razy juz tak bardzo naciągało... ale to trwało jeden dzień.. dostałam jakiś lek na zatrzymanie biegunki i przeszło.. ale powiem Ci że czułam się fatalnie.. no i ponoc to takie jednodniówki były.. ja na Twoim miejscu nie wiązałabym tego z oczyszczaniem organizmu.. przed porodem bo to ponoć dzieje się przed samym porodem dzień przed albo w tym samym dniu a nawet już jak zaczną się skurcze..... no chyba że rzeczywiście to juz..

efka sen super, oby się tylko spełnił, tzn., szczerze mówiąc nie życzę, zebyś nie miała skurczów , bo to niestety niedobrze tylko żebyś szybciutko urodziła, a z tego co EG pisze (o tych mdłościach i biegunkach), no to szykuj się kochana, bo to chyba już niedługo  :)

karolina może Ty też powinnaś się szykować, skoro zaczynają Cię mdłości dopadać (no i jeszcze to chodzenie po schodach ::) )  ;)

a gorsecik to chyba też sobie kupię, a co ??? przynajmniej samopoczucie się trochę poprawi...zawsze lepiej widzieć płaski brzuszek niż okropny "zwisający flaczek"  ;D

Efka tego oczyszczania organizmu (wymioty, biegunka) faktycznie dostaje się 1-2 dni przed porodem, a czasem dopiero w czasie początkowych skurczy. I oczywiście nie wszystkie kobiety tak mają.
Ja chyba zamiast pasa zostanę przy normalnych majtkach ściągających. ;)
Wczoraj dostałam takich bóli kręgosłupa, że myślałam że oszaleję. Mąż poradził mi żebym weszła do wanny z ciepłą wodą (trochę się baliśmy, że to już- w końcu niektóre kobiety mają skurcze od kręgosłupa). Ale na szczęscie po cieplutkiej wodzie trochę mi przeszło. Tak w ogóle mam nadzieję, że jak już dostanę skurcze to z brzucha nie z kręgosłupa, bo te drugie nie dość że bardziej bolesne to na dodatek mniej efektywne.

Karolina, jak będziesz u lekarza to jest najlepsza okazja, by wziąć L4, ja o tym czasie zostałam już w domu i jestem bardzo zadowolona ;D :D :laugh: :)
Twoja dziewusia potrzebuje teraz odpoczynku,a nie zalatanej mamusi 8)
szczególnie, że masz tyle schodów do pokonania, jeszcze się napracujesz, spokojnie
a teraz dzidzia najważniejsza!!!
tym bardziej, że okres grypowy, a w Twojej pracy to się przewijają tysiące kinomanów ::)

swoją drogą chętnie bym sobie na coś poszła ;D ::) 8)
chora i tak już jestem, więc się nie zarażę ;D ;D ;D

reklama
karolinna, popieram justynaj ze pora na koniec pracy, zwlaszcza jesli masz kontakt z masa ludzi nie zawsze zdrowych, szkoda malucha. Ja poczatkowo chcialam pracowac do konca, ostatecznie jednak skonczylam prace dokladnie konczac 35 tydzien i teraz nie moge sie tym pomyslem nacieszyc:) Powolutku popralam ciuszki, poprasowalam, teraz musze pokoik troszke przygotowac, lozko czeka na skrecenie itd. W tzw miedzy czasie farbykuje jedzenie do zamrozenia, gdzies wyczytalam ze warto zrobic pare zelaznych porcji na czas krytyczny, wtedy oboje bedziemy mogli skupic sie na Maluszku a nie jeszcze pichceniu... poza tym kto wie ile czasu mi jeszcze zostalo moze miesiac a moze 2 tygodnie? Warto wiec sobie troszke poleniuchowac, poczytac itd, kiedy nastepnym razem nam sie to zdarzy?!!!!

Do góry