reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

hej hej
Zaczelam 'wakacje'!!!! OD jutra juz nie trzeba wstawac rano do pracy :)
Co do butow to jakos mi jeszcze uda sie je zalozyc, choc nei mam nic sznurowanego wiec wsuwa sie latwiej.
Pycha - zycze cierpliwosci w lezeniu, trzeba maluszkowi jeszcze troszke plucka wspomoc
Karolinno, obcokrajowcem to ja raczej nie jestem, tylko akurat gdzie indziej, w Kanadzie jest poprostu inaczej, czy lepiej.... hm moja cala rodzina oprocz Meza jest w Polsce wiec troche ciezko, z jednej strony w rzeczy samej w tzw standarcie jest tu porod rodzinny, w czasie kursu rodzenia byla runda po moim szpitalu i widzialam ten pokoik, wyglada jak ladny hotelowy neimal, wlasna lazienka z prysznicem, fotel bujany itd. Tam sie odbywa porod ale potem jesli sie nie placi dodatkowo przechodzi sie do sali poporodowej juz ogolnej, ale dobre i to:) Z drugiej storny z zazdroscia czytam o Waszych USG i spotkaniach z dzieciaczkami, tu niestety jak pisalam przepisowo jest 1 USG polowinkowe i koniec chyba ze cos sie zlego dzieje... prywatnie tez nie mozna isc bo nie ma tu takiej idei, 3D USG podobno dopiero co sprowadzili, jest jedno gdzies w miescie i ponoc kosztuje fortune i malo kto o tym wie, znam osoby ktore w Polsce sobie robily i tu przywozily filmiki, nie ma co jak cywilizowany zachod co? I zaznaczam ze choc to nie tak duze miasto jak Toronto, mimo to Edmonton jest stolica prowincji i do Pipidowkow sie nie zalicza.

reklama
efka nie daj się chandrze :) a co do Kinga to też bardzo lubię :) tylko u mnie w bibliotekach strasznie trudno go w ogóle dostać !

naturella ale jesteś obcykana w tych serialach ;) oczywiście Toma i jerrego oglądasz ze względu na dzidzię ? ;) a i jeśli tak lubisz browna to chyba do stycznia wejdzie już film z kodem leonarda,mamy już w kinie plakaty :) chętnie sama to obejrzę :) ja przez pierwsze 5 miesięcy muisałam nardzo dużo leżeć ,więc wiem jaka to udręka,współczuję.

pycha ale miałąś wizytę u gina ! tyle emocji :) życzę miłego spędzania czasu z kuzynką.

ithidlin o obcinaniu paznokci to już nie wspominam !! boję się w ogóle żeby mąż je obciął więc przechodzę katorgę !

cammi nio ciekawe czy Ty będziesz miałą rację czy lekarz z tym terminem :)

zaba to jednak polska bardziej cywilizowana pod pewnymi względami ;) a te pokoje w waszych szpitalach! full wypas :) sama bym chciała :)

macie gorące całusy od eg dziewczyny!

ja za niedługo jadę po meble,opowiem dokładnie jak przyjadę,całuski na pogodny ranek :)

Cammi coś mi się zdaje że ci nasi lekarze to rzeczywiście dobrzy koledzy i ciąże prowadzą jednakowo.Pytałam wczoraj gina jak będzie z porodem-oczywiście rodzi pani na moim dyżurze przecież pani nie zostawię muszę zrobić tak żeby było dobrze.Do 25paź muszę brać fenoterol a później to spokojnie mogę rodzić więc też końcem października.W przyszłą sobotę 18-tka siostrzenicy więc mam nadziejęzaliczyć imprezkę 2w1.

Witam!!!!

Ja tak na chwilkę, bo mąż się drze, że mam leżeć. Wczoraj spedziłam fajny dzień, była u mnie kuzynka, ale się nagadałam za wszystkie czasy. :)

Ja wyliczyłam sobie, że do 2 listopada musze poleżeć, a potem to już mogę sobie pofolgować, bo juz będe mogła bezpiecznie urodzic. Akurat 1 mąż przyniesie wypłatę, to zdążę jeszcze zrobic jakieś zakupki. ;)

Karolina strasznie mnie ucieszyla wiadomość że kod leonarda ma byc niedługo w kinach, mam nadzieję że do tego czasu urodzę. Jak ostatnio byłam w kinie na Red Eye to prawie tańczyłam już w kinie z bólu. Bolało mnie wszystko plecy, głowa, brzuch, palce u stóp i w ogóle paraliż. Na całe szczęście byliśmy w Mltikinie i mogłam sobie spokojnie spacerować po sali i oglądać film, bo nie dałabym rady wysiedzieć. Ja jestem już tak zmęczona ciążą że doszłam dziś do wniosku że donoszę dzidzie do jej pełnoletności:-) bo przestaje już wierzyć że kiedyś to się skończy że będę umiała sobie nogi ogolić i wstać z łóżka, nie mówiąc już o wiązaniu butów....
Popatrzcie drogie panie jaką radość nam kiedyś sprawi wiązanie sznurówek:-)

efka jestem ciekawa jak ten film będzie wyglądał :) a następnym razem zapraszam do cinema city do dam Ci zniżkę na bilety i inne atrakcje ;D

już przyjechałam z zakupów i jestem, baaaaardzo zadowolona :) a więc to było : wersalka,komoda,biurko,meble kuchenne i zaraz jedziemy po pralkę ;D gdyby nie rodzice i teście... dzięki Ci BOże za nich!!! ;D

a wiecie co mnie zastanawia... że w czasie porodu i w czasie orgazmu są skurcze macicy,tylko czemu one tak bardzo się od siebie różnią bo gdyby poród to był jeden wileki orgazm to ja mogę rodzić codziennie ;D ::)

Karolinko zakupy na 102, no ale jak się dopiero urządzasz to jest to zrozumiałe :laugh:
A co do tych skurczy to skurcze porodowe są przeciwnością tych drugich, niestety nie są przyjemne ::)
Ja też dzisiaj byłam na małych zakupach i kupiłam pieluszki, husteczki, waciki, mydełko, kremik, oliwkę i jeszcze parę innych rzeczy dla dzidziusia :laugh:
midd_Obraz_1051.jpg

Krystianek juz nie umie się doczekać kiedy ten dzidziuś wyjdzie z mojego i cały czas się pyta czy go tam jeszcze mam ;D

CZESĆ DZIEWCZYNY !!!

O obcinaniu paznokci u nóg to już dawno zapomniałam, dlatego też ostatnio wybrałam się do kosmetyczki na pedicure i od razu lepiej się poczułam :laugh:

aniam moj Daniel już też nie moze się doczekać, kiedy będzie mial braciszka...ciekawe czy później też się tak będzie cieszył, jak np. będzie oglądal bajkę a dzidziuś będzie płakał... ::)

karolinko zakupki super, a co do porównania obu rodzajów skurczów-no to cóż zdecydowane przeciwieństwo... ;)

moje dziecko było dzisiaj w kinie z tatusiem (na jakimś nowym filmie coś "klątwa królików" czy jakoś tak), bo mamusia już niestety nie daje rady w kinie wysiedzieć, takze efka wypady do kina musimy zdecydowanie odłożyć na później :laugh:

aniam mój młodszy braciszek też nie może się doczekać aż będzie wujkiem i mówi że półtora miesiąca to jeszcze dłuuugo :) ale macie fajne łóżko,ja niestety musiałam w końcu kupić wersalkę,ale bardzo fajna. A jak już przeprowadzimy się na inne mieszkanie ,większe ,to na pewno będzie małżeńskie ;) ( jeszcze się tu nie wprowadziłam a już myślę o następnym ;) )

madziuniu ja też myślałam o pedicurzystce ale jakoś nie mogę się zebrać bo nigdy jeszcze nie byłam ,hm.( a i na tą bajkę to ja też chcę się wybrać ;D )

widziałam dziś bardzo fajny wózek,pierwszy raz słyszałam o tej firmie,mówi wam coś "polak" ? bo mnie nic.

ale szybko robi się ciemno! już o 18 ! no ale niedługo przesuwamy zegarki ,pamiętałyście ? :)

ta cudowna jesień... w tym roku na śląsku naprawdę ładna,nie narzekam :)
jesie324gg3ja.gif

reklama
Karolinko ja mam wóżek POLAK LASER z pompowanymi kołami i byłam z niego bardzo zadowolona, bo pokonywał wszystkie nierówności terenu.
Teraz też będę jeździć tym wózkiem tylko muszę zmienić dętki w kołach bo wszystkie mają flapy::)
Tu jest strona producenta http://www.polak.com.pl/
A co do tego łóżka to my mamy z nim problem bo mamy dwa pokoje i nie mam gdzie teraz wstawić łóżeczka dla Krystianka i dla dzidzi.
Na razie Krystianek śpi z nami ale planujemy z pół roku zlikwidować duże łóżko i zrobic pokoik dziecięcy a my z mężem na wersalkę ::)

Do góry