reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Dzisiaj mąż jedzie do ZUS-u z ostatnim L-4 więc się dopyta jak sprawy stoją. ;)
U mnie tylko bratanica w ciąży z terminem na grudzień, ale że mieszkamy kawałek od siebie (ona w Katowicach) więc nie widujemy się za często.
Pycha okropny sen, wiem na co to jak się śnią zęby- ale się nie przejmuj. Ostatnio poczytałam, że w ostatnim trymestrze ma się bardzo wyraźne i jasne sny. No to mnie się dzisiaj śnił ostry sex, chyba już za bardzo wyposzczona jestem ;D

reklama
To fakt, sny mam bardzo wyraźne, na dodatek często takie rzeczywiste i zwiazane z tym co robiłam lub myślałam poprzedniego dnia. Czasami juz sie gubię co było jawą, a co snem.
Wczoraj np. tez śniło mi się, że poszłam do szkoły rodzenia, a w ciągu dnia rozmawiałam o tym z koleżanką.

Tez jestem wyposzczona, ale nawet mi się nie śni. :(

Jak już mowa o snach to mi się dziś śnili kandydaci na prezydenta i że się z nimi kłóciłam że ja i tak na wybory nie pójdę :laugh: i co wy na to??? Mam pytanko do tych śniących się kruszących ząbków co to oznacza??? Jak się czujecie na tej samej końcówce?? Ja mam wizytę na poniedziałek ale jestem już tak strasznie ciekawa, że nie wiem czy jutro się nie wybiorę. W sumie głównie chodzi o L4 bo mam do poniedziałku i tak musiałabym więc iść w poniedziałek po L4. Jakoś tak z dnia na dzien jest mi coraz gorzej i mam wrażenie że za chwilę się zacznie.

W ogóle jak śnią się zęby to jest na chorobę, a jak na dodatek łamią się i wypadają to bardzo ciężką, własną lub w najbliższej rodzinie.

Efka a ile ci zostało???
Ja mam wrażenie, ze to jeszcze tak długooooooooooooooo, ale jak patrze na suwaczek, to te 8 tygodni mnie przeraża.
Dzis zaplanowałam sobie zakupy i mam zamiar sie wybrac w sobote. Oby tylko mężuś nie miał pracy, bo się strasznie wkurze. My jeszcze nic nie mamy!!!!! :o

A te wypadające ząbki to wg sennika śmierć. No i oczywiście cały dzień mam jakies głupie przeczucia. Mój mąż miał wrócic o 15 z pracy, a wrócił o 16:30, a ja już miałam tragiczne wizje.

Ja miałam ostatnio taki sen, że stałam przed swoim domem i obserwowałam jak coś się pali (to było w kierunku w którym mój mąż jeździ do pracy) i nagle spadła mi z palca obrączka i poturlała się do studzienki kanalizacyjnej. Na drugi dzień byłam faktycznie wystraszona, jak się mąż spóźniał.

Z tymi snami to jednak coś jest bo nigdy nie pamiętałam snów a teraz i owszem i to całkiem wyraźnie.Śniło mi się że w lecie zamiast wózka woziłam małego na sankach z kółkami i że przez ponad pół dnia zostawiłam go w jednym przesikanym pampersie-niedobra mamusia chyba ze mnie będzie.

pycha ja mam jedną zasadę ! nie patrzę już co oznaczają sny bo wpędza mnie to w depresje i różne stany lękowe ::) jeszcze nic nie masz ??? ja mam parę ciuszków więc się cieszę że ktoś jest bardziej nie przygotowany ;)

eg twój sen też przerażający! a co do snów na temat sexu to często i owszem i nawet orgazmy ;D to plus tych realnych snów w ciąży ;D a jak tam sobie radzisz? i rodzice zdrowi?( i goście ? ) powodzenia z zusem dzisiaj :)

anulka ponoć się mówi że sny tłumaczy się na odwrót! ja tak robię jak się śni coś złego a jak dobrego to przyjmuję że to nie na odwrót tylko tak będzie :)

efka a masz zamiar iśc na wybory ? ;D to chyba taka przestroga :)

ja dziś znów na rano,tylko te powroty w godzinach szczytu przerażają ::) w pracy dalej traktują mnie ulgowo :)

Wczoraj z malutką i moim mężem zaczęliśmy 8 miesiąc :) mąż nawet kupił ptasie mleczko ;D (i ja się dziwię skąd te rozstępy na nogach ;) ;D )

Karolinna dzięki za troskę- tata już dość dobrze, mama jeszcze kiepsko ale ma się ku poprawie. Jeździsz do pracy autobusem? Współczuję, ja też tak całe życie zapindalałam i to z przesiadkami- przynajmniej 2 godziny w ciągu dnia wycięte z życiorysu. Przynajmniej nadrabiałam zaległe lektury, ewentualnie poprawiałam kartkówki czy sprawdziany, żeby w domu mieć więcej wolnego czasu.

No tak te orgazmy we śnie to są najlepsze, chociaż na początku martwiłam się czy to jednak dzidzi nie zaszkodzi (te skurcze- w końcu jak zero seksu to zero) ale potem doszłam do wniosku, że przecież i tak nie mam na to wpływu i organizm chyba wie co robi.

A ja koleżanki, obywatelki byłam na wyborach- mężuś nas zawiózł całą rodzinką i zamierzam iść na prezydenckie, jakoś tak mnie wychowano w duchu patriotycznym. Poza tym mam poczucie, że przynajmniej na coś mam w tym kraju chociaż minimalny wpływ.

reklama
eg mam nadzieję, ze z Twoimi rodzicami juz jest ok i że lepiej się czują..

dziewczynki te wasze sny są naprawdę okropne, jednak nie przjmujcie się i myślcie o miłych rzeczach... :laugh:

na wyborach również byłam, ale jednak niestety nie wydaje mi się, że w tym naszym kraju cos się zmieni... :( ale to nie jest temat na nasze forum...

Do góry