reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Karolinko poczytaj tu: https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/ciaza_prawa_kobiety.html
eg koniecznie zdaj nam relację z tego wykładu !!!
Pycho wszystkiego najlepszego z okazji 100-dniowki :laugh: :laugh: :laugh:

geddes55.jpg

reklama
Najpierw wszystkiego najlepszego dla Pychy z okazji studniówki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz Karolinna, Anulka59, Kita349,Pycha bardzo was przepraszam ze nie podziękowałam wam, naprawdę bardzo się wtedy śpieszyłam a wogóle ostatnio jestem strasznie zakręcona i niezdarna. Przepraszam was kochane dziewczyny, naprawdę nie chciałam... Wybaczcie, ja tu na tym forum bardzo fajnie się czuję i głupio mi :(za moje "przegapienie"

:) :) :) :)

No to po pierwszym razie (he, he swoją drogą kiedy to było ;D ). Bardzo mi się podobało. Najpierw oczywiście był wykład położnej na temat pielęgnacji noworodka, czyli jakie kosmetyki (podobno zamiast perfumowanych, często uczulających oliwek najlepsza jest zwykła parafina, przynajmniej w 1 miesiącu), co robić przy potówkach, pleśniawkach, wysypce, kolce, jak zajmować się uszkami, oczkami i noskiem (do przemywania sól fizjologiczna, nie stosować do oczek rumianku bo może uczulać), jak czesać włoski (zawsze do tyłu), zajmować się ciemieniuchą, co robić z kikutem pępka, jak przewijać (polecała w pierwszym miesiącu pieluchy tetrowe- chodziło o prawidłowy rozwój bioderek, ale tu ja się chyba nie skuszę, za leniwa jestem więc wybiorę opcję szerokiego pieluchowania ale tylko czasami). Puszczono nam film o masażu niemowlaka, bardzo ciekawie i dokładnie przedstawiony. Robiłyśmy ćwiczenia oddechowe- tzw. oddychanie przeponowe i "zziajanego pieska" :) Aha i na końcu troszkę reklamy- pani z firmy kosmetycznej zachwalała produkty " Skarb dziecka". Na koniec dostałyśmy od położnej sporo lektury, tzn. gazetkę " Dziecko", książeczkę "Od poczęcia do narodzin", " Ciesz się nowym życiem" no i sporo próbek dziecięcych kosmetyków i środków czystości. Było całkiem przyjemnie, ja wyłożyłam się na tzw. worku sako, inne dziewczyny siedziały na specjalnych piłkach albo fotelach. Panowie ćwiczyli z nami oddychanie. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. :)

aniam dzięki za info :) poczytam :)

elusia ja to tak napisałam żartobliwie,ale dobrze że już wróciłaś do nas :)

eg z tego co piszesz to było bardzo fajnie,też mam parę pytań odnośnie pielęgnacji noworodka,np.co do tego kikuta pępowiny. Chyba warto się zapisać.A poznałaś tam jakąś ciężarówkę :) ? heh,oddychanie zziajanego pieska :D

ja wróciłam ze sklepów ale się zmachałam :) oddychałam chyba jak ten zziajany piesek ;) ale tak serio to jestem wykończona ale już wiem jak chciałabym umeblować jeden pokój,tj.tapety i ułożenie .

Pycho wszystkiego naj...naj...naj z okazji 100 dniówki!
Elusia przestań nie masz za co przepraszać!
Przesyłam promienie słoneczka do wszystkich u których pada :-*
Mam nadzieje że jutro też będzie taka pogoda jak dzisiaj

hej dziewczyny doradźcie mi, proszę! męczy mnie bezsenność,kładę się po 23 leżę ze dwie godziny i nie mogę spać,od paru dni już,przewracam się z boku na bok... a rano jak mąż mnie dziś obudził po 6 to znów nie mogłam zasnąć i wstałam w końcu o 8.Nie wiem co robić.

:) :) :)Kochane dziewczyny!!!! Bardzo Wam dziekuje z awszystkie życzenia!!!!! :) :) :)

No i przegapiłam swoją stódniówkę. :( :( :(
Moje samopoczucie wczoraj było fatalne. Jakos dziwnie się czułam i wiekszość dnia przeleżałam. A u mnie (w lubuskim) było upalnie. Wybrałam sie po rybkę na obiad i i wróciłam tak zmeczona, że obiadu nie miałam już siły zrobić.

Karolinna tez od kilku dni mam ciężko nocą. Ja zasypiam bez problemu, ale potem się często budzę, a najgorsze jest to, że wtedy mam jakieś głupie przeczucia.

reklama
A może jakąś relaksującą muzykę? Mnie to zawsze pomaga się wyciszyć po całym dniu. Mąż się śmieje, że słucham "pitolenia ptaszków" :D
Swoją drogą czytałam, że bezsenność w ostatnich miesiącach ciąży jest normalna, niestety. Podobno organizm przygotowuje się do nocnego wstawania do dzieciątka.

Do góry