Nie wiem w jakim wątku to napisać więc piszę tutaj. Mam pytanie, proszę poradzcie mi, otóż byłam u lekarza, bo nie chcą mi się do końca goić rany poporodowe (wiecie gdzie). Ciągle ropieje coś i boli, lekarka przepisała mi jakis lek, nazywa się DISTREPTAZA i kazała 2x po jednej. Ale jak wykupiłam to tam na ulotce jest napisane ze niewolno stosować u kobiet w ciąży i karmiących. Co mam robić, zażywać czy nie... Czy któraś z was taki lek miała?
reklama
emih
Fanka BB :)
Elusia- nie miałam tak co prawda, ale w ciązy brałam jakieś leki, które też niby nie powinny być brane przez kobiety ciężarne i wtedy lekarz mi powiedział, że czasem dobro matki i pożytki z tego leku mogą być większe niż przeciwskazania i ew komplikacje, tak więc może i w twoim przypadku lekarka wybrała "mniejsze zło" ? Życzę powrotu do zdrowia!!!
Dziękuję dziewczyny za rady
Bo ja w ciązy brałam leki na których było napisane, że nie powinno się zażywać, ale jeśli ryzyko choroby jest większe niż szkodliwość dla dziecka(czy jakos tak) to zażywać. A na tym leku pisze "nie wolno zażywać w ciąży i podczas karmienia"
I nie wiem, chyba zażyję chociaż się boję,. moze jeszcze poczekam... nie wiem co robić dalej
Bo ja w ciązy brałam leki na których było napisane, że nie powinno się zażywać, ale jeśli ryzyko choroby jest większe niż szkodliwość dla dziecka(czy jakos tak) to zażywać. A na tym leku pisze "nie wolno zażywać w ciąży i podczas karmienia"
I nie wiem, chyba zażyję chociaż się boję,. moze jeszcze poczekam... nie wiem co robić dalej
Pycha
mama Mai i Marty
ja tez mam ale bardzo mała i powiedział mi że na razie nic z tym nie trzeba robic
reklama
Podziel się: