reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyczekiwany listopad...

UUUUUFFFFFFFF!!!! Nie jestem w ciąży! Byłam wczoraj u gina i na USG nic nie wykazało. Odetchnęłam z ulgą, bo mimo że chcę mieć drugie dziecko to jeszcze trochę za wcześnie, rany po pierwszym się jeszcze nie wygoiły, a i Kamilka trzeba wykarmić. przyznam że rok temu to taka wiadomość by mnie załamała, bo czekaliśmy na Kamilka, też test z tamtego roku z II przechowuję do dziś :) :) :)

Empolan też oglądnęłam "tylko mnie kochaj" ale na laptopie w łóżku :). Bardzo podobał mi sie ten film...

reklama
Ja wkleiłam test ciążowy do albumu mojego dziecka, mam tam też opaskę z rączki ze szpitala, pukiel włosków. Muszę jeszcze zrobić odciski małej rączki i nóżki (ona wcale nie jest taka mała- we wszystkich śpioszkach stópki są za małe, dopiero w śpiochach na 74cm są dobre- mały chyba będzie miał 45 numer buta ;))

eg16 moj maluszek tez ma ogromne stopy ;D maluszek nosi juz obranka na 74 i sa akurat no i mam problem. wyrasta z kombinezona i troche szkoda mi pieniedzy na drugi. tak sobie pomyslalam,ze moze kupimy mu juz kurteczke. widzielismy taki cudny plaszczyk w H&M. co o tym myslicie?? kombinezon bedzie za cieply na wiosne,a kurteczka tak akurat. no i zastanawiam sie nad rozmiarem,chba kupimy 80,bo 86 pewnie dopiero latem bedzie nosil.

Ja na razie nic z takich rzeczy nie będę kupowała bo zostałam nimi obdarowana, Adaś ma jakieś 4 kurteczki wiosenne i potem takie ortalionówki na lato (jakby było chłodne).Mamy już też kominezon na przyszłą zime- jest na 96-104cm więc na pewno będzie dobry.

elusia cieszę się, że odetchnęłaś z ulgą :D
a odciski dłoni i stópki już zrobiłam w grudniu, pomyślałam, że będę mu takie robić na każde urodziny, żeby sobie potem zobaczył jak rósł ;D

Dołączę się do wspomnień. Pierwszy test zrobiłam już w lutym  27.02 bo się źle czułam. Wynik był +/- interpretacja dowolna więc kilka dni później 2 marca test został powtórzony. Oj nie takiego wyniku się spodziewałam. W moim życiu zmieniło się wszystko i nie wyobrażam sobie życia bez Joasi.
Test leży w szufladzie ze skarbami  :)

Ja też dostałam dużo ubranek więc odebrano mi przyjemność kupowania ciuszkó dla Alexa... a on jeszcze nosi nr 62... więc ja mam zaopatrzenie ubrankowe gdzieśdo 3 roku życia....

olozb1rv.jpg

a my ubranek nie chcielismy,takze teraz stety/niestety kupuje :) filip za to dostawal zabawki,zdjecia zrobione przez naszego znajomego,ktory sie tym zajmuje, i mnostwo innych rzeczy,tylko nie ciuszki :) u nas z ciuszkami jest troche smiesznie,bo kraza miedzy mna,a moja ciocia,ktora urodzila chlopca 2 tygodnie przede mna, a ze filip urodzil sie taki duzy,to dla maciusia ciuszki po nim sa akurat ;D

myśmy w "prezencie"... dostali niedużo ciuszkow.... ale mam siostrę która ma już starszego syna i po nim mam trochę ubranek.... i sąsiadki mają dzieci do lat 3... i one zasypały mnie ubrankami a i ja już mam zastępnik dla ubranek bo kolejna sąsiadka "za płota" ma trochę mniejszego chłopczyka niż mój więc co za małe "leci przez płot"... dla następnego aniołka i tak to się kręci.....

reklama
ja muszę powiedzieć, że od urodzenia Olka nie kupilismy mu jeszcze ani jednego ubranka :) część jest pożyczona, a część dostałam od mojej chrzestnej, która też urodziła w zeszłym roku - myślałam: no dobra, wygląda, że jest tego dużo, ale w praktyce pewnie starczy najwyżej na 3 miesiące :) a okazuje sie, że chyba i na pół roku będzie :D

Do góry