reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyczekiwany listopad...

reklama
estenskar pisze:
eg16 a silna masz nadzerke?? bo ja tez mam ale nic nie chca z nia zrobic. badan zadnych tez mi nie zrobili.lekarz tylko mowil,ze jest i tyle.
No nie wiem, sama nie widziałam ;) ale gin stwierdził że jest dość spora. Może poradzić się innego? Jak myślicie?

hej dziewczyny!!!
też byłam na kontroli i okazało się,że nadżerka po porodzie zamiast się zmniejszyć-powiększyła się.Było pół cm a jest na 2!
mało tego po zrobieniu cytologii okazało się,że mam wynik 3a.Byłam przerażona.Był tam komentarz możliwość stanu zapalnego lub zmian hormonalnych
lekarka mnie uspokoiła,powiedziała,że musimy to przeleczyć i teraz biorę Gynalgin raz na 4 dni,i za 2 tygodnie,kiedy już cały wezmę, będę miała wymrażanie albo jakiś drugi zabieg jeszcze mi lekarka powiedziała, ale zadecyduje po leczeniu Gynalginem
powiedział jednak,że zostawić tego nie można tak
zanim przyszły wyniki,jak mi pobrała cytologię, to powiedziała,że gdyby wyniki były ok.czyli np.2 stopień,to zostawilibyśmy to i później po kolejnym i np. ostatnim planowanym porodzie trzeba byłoby to usunąć
ale wyniki były kiepskie :( ,jednak pocieszam się,że to zostało wcześnie wykryte i zaczynam leczenie i mam nadzieję że będzie dobrze

także dziewczyny dla świętego spokoju lepiej zrobić cytologię :)

a można poprosić ginę o te badanie ? nie każe zapłacić ? ja nigdy u tej kobitki nie miałam robionej cytologii ::) albo te badanie które trzeba zrobić gdy chce się iść z dzidzią na basen to czy ona też zrobi je bezpłatnie ?

Mi ginekolog bez problemu robi cytologie, miałam przed ciaza robiona i teraz po. Gdy chodziłam do innego lekarza to miałam wszystkie badanie łaćznie z badaniem piersi co rok bo uważał ze jesli kobieta bierze tabletki to trzeba ją badać i to on o tym myslał. Szkoda ze do niego juz nie chodzę :(
Karolina jak bedziesz u ginekologa to sie zapytaj ale wg mnie powinien ci bezpłatnie zrobić.

karolinna pisze:
a można poprosić ginę o te badanie ? nie każe zapłacić ? ja nigdy u tej kobitki nie miałam robionej cytologii ::) albo te badanie które trzeba zrobić gdy chce się iść z dzidzią na basen to czy ona też zrobi je bezpłatnie ?
Karolinna ja cytologię robię bez problemu co roku. A co to za badanie trzeba robić przed basenem?

eg te badania trzeba robić jak się idzie na ten basen dla dzieci,ojcowie nie muszą za to kobiety nie będą wpuszczone bez tego zaświadczenia,to jakiś wymaz z pochwy,coś bakteriologicznego czy cuś ::)

reklama
karolinna to znaczy,ze co?? ze bez badan moge zanieczyscic wode?? ;D ;D ;D ;D ;D
ja mam chyba taka malutka,ale teraz ide do gina i zapytam.

Do góry