reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

madziunia co nieco słyszałam o różnych wpływach burz na płód,a twoja teoria wydaje mi się bardzo prawdopodobna,w końcu burza może nawet zatrzymać akcję pracy serca u ludzi,b.rzadko ale ogólnie burza jest piękna ale niebezpieczna
Anulka a co do wpływów księżyca to słyszałam że np.dobrze jest iść do fryzjera w jakiejś tam fazie albo odchudzać się,ciekawe czy ktoś to sprawdził już i czy faktycznie jest to bliskie prawdy

reklama
Cześć!Karolinko widze, ze ty dziś też siedzisz w domku-a przynajmniej narazie!Ja w sumie tez - bo Tomek pracuje do 18.00 Chyba się zanudze na śmierć!Tym bardziej, że nikogo tu nie znam, a samej nie chce mi się wychodzić nigdzie nawet na spacer.Niemoge sie już doczekac kiedy pojedziemy odwiedzić moją rodzinkę - mam tylko nadzieje że dzidzia dobrze zniesie droę bo to aż 700 km.Narazie nie ma żadnych przeciwskazan naszczęście. Wczoraj miałam fatalny dzień wszystko mnie bolało a szczególnie plecy i nogi - nie wiem dlaczego bo cały czas przesiedziałam w domku.Pozdrawiam

hm,rodzinkę masz na drugim końcu polski ! dobrze się przygotuj do tej podróży :) ja może wyjdę gdziekolwiek dopiero po południu,ale cieszę się że niebo dziś pochmurne,w nocy było tak gorąco że myślałam że się uduszę ,leh.W końcu ułożę włosy i mi zaraz nie klapną z gorąca :) mam nadzieję że u rodzinki też masz neta :)

Własnie ze nie mam , nie mam tam nawet kompa - nad czym bardzo ubolewam bo strace z wami na jakieś 3 tygodnie kontakt - i z kim tu się będzie wymieniać doświadczeniami związanymi z kolejnymi etapami ciąży!ae pewnie to szybko zleci poodwiedzam znajomych i rodzinkę, wkońcu zobaczę moje kochane siostrzenice i siostrzyczki - niemogę się już doczekać !A później to już tylko wyczekiwanie na ten upragniony listopad!!!!- szczególnie te dni w które dzidzia już będzie z nami!!!

mam nadzieję ze to nie będzie tak że będziemy narzekały w listopadzie że jak małe było w brzuszku to było tak spokojnie,mogłyśmy się wyspać i w ogóle a teraz mały nie daje żyć ;) ale i tak chciałabym już to maleństwo przytulić,a do listopada niedaleko :)

No właśnie - żeby wkońcu je przytulić i upewnić się że wszystko wporządku!O tym marzy kazda z nas!Ja jescze mam trochę pietra czy poradze sobie z opieka w te pierwsze dni - to maleństtwo to taka kruszynka delikatna - boję sie kąpania i wogóle że nie będe wiedziała czemu płacze albo coś takiego!Ale w końcu każdy to chyba przechodzi -szczególnie przy pierwszym dziecku

ja też już nie mogę się doczekać listopada, ale z doświadczenia wiem, ze najbardziej dłuży się ostatni miesiąc, więc wszystko jeszcze przed nami... :) ale znowu przytulić takie maleństwo jest cudowne i na pewno rekompensuje wszystkie "trudności ciążowe"..muszę Wam powiedzieć, że moejgo synka na początku kąpał mąż - tak mu to dobrze szło, że właściwie do dzisiaj głównie on kąpie Młodego :laugh:

tak sobie patrzę na liczenie miesięcy i jak za tydzień skończy mi się 23 tydz to będę już w trzecim trymestrze :) nawet szybko to zleciało :)

Karolinna trzeci trymestr zaczyna się od 27 tygodnia dopiero.
Wczorajszy dzień cały przesiedziałam w wodzie. Pojechaliśmy ze znajomymi na jeziorko. Za to wieczorem nie mogłam wytrzymać z gorącao 23 było u nas jeszcze 28 stopni. Mąż zmieniał mi zimny ręcznik na ciele. :) Czułam się jak kiedyś na wczasach w Chorwacji w pokoju w którym nie było klimy. Potem już nad ranem przyszła ogromna wichura, zaczęło lać no i nareszcie się trochę ochłodziło.

reklama
no właśnie Eg ten trzeci trymestr to bardzo różnie,na innej stronie dotyczącej dzieciaków przecytałam że po 23 zaczyna się 3 trymestr ! a jak spojrzysz na ogólnej stronie "ciąża,..." to co do liczenia miesięcy też są różne wersje :(
a niedawno wróciłam do domku z mężem bo byliśmy sobie obejrzeć jedno mieszkanko,bardzo fajne :) a pogoda jest rewelka,lekki chłód i deszcz :)

Do góry