reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

reklama
skoro juz tu jestem to chcialabym sie z wami podzielic pewnymi faktami. moze wy mi to wytlumaczycie???
bo ja juz nic nie rozumiem.

pewnie czytacie te cudne gazetki dla przyszlych mam itp, czesto czytamy o znieczuleniu zzewnatrzoponowym i innych, i jak to cudownie ze medycyna daje nam mozliwosci rodzic po ludzku.

ja tylko chcialabym wiedziec gdzie da sie rodzic po ludzku???
ten kraj to paranoja...
probowalam zalattwic sobie znieczulenie takowe u siebie w szpitalu - za pieniadze oczywiscie - niestety nie ma takiej mozliwosci bo jest za malo anestezjologow i nie ma komu zaplacic, nawet ordynator nie moze pomoc. nie da sie i juz.
pojechalam do Lubina, do prywatnej kliniki. owszem jest tam cudnie ale na znieczulenie takowe nie ma co liczyc bo... buhahaha! nie maja anestezjologow!!!
a teraz  NAJLEPSZE:
w panstwowym szpitalu (w moim przypadku) mam do zaplacenia:
600zl - polozna
250zl - porod w wodzie
150zl - porod z mezem.
w prywatnej klinice, gdzie sa cudne warunki i usmiechniety personel , gdzie porody sa na umowe z NFZ
koszt  jest 400 zl i juz.
wiec gdzie tu jest LOGIKA?????

wiec bede rodzic po ludzku, bez znieczulenia, bo w polsce szpitale nie maja pieniedzy ale jak chce im zaplacic to tych pieniedzy nie ma kto wziąść. :D :D :D :D :D :D

Kurcze to my tu mamy chyba jakieś "inne" szpitale. W obu wypadkach, które sprawdzałam (Rybnik i Rydułtowy) poród rodzinny jest darmowy, tak samo znieczulenie. I nie trzeba się o nie w ogóle prosić , jak boli to dają i już, sami zapytają czy je chcesz.

reklama
Do góry