reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Pycha, dzięki!
ja też jestem już spakowana-walizka stoi gotowa do odjazdu...
podkłady poporodowe kupiłam bella bay w aptece, mam też takie duże always, ale nie siateczkowe

mam z kolei duży problem z kółkiem do pływania dla dzieci, bo już po sezonie i musimy jechać za miasto na dużą pływalnię i tam podobno mają

na szkole rodzenia mówili, że jest to śiwetne udogodnienie, lepiej goi się rana i nie boli tak

acha, spotkałam się z moją położną i powiedziała, że jak chcę w miarę szybko urodzić to mam się dużo kochać!!!

no dziewczyny trzeba jeszcze korzystać kto może, bo potem "mała" przerwa ::) 8) ;D

reklama
Justaj super zdjęcia ja też byłam wczoraj w naszym Chorzowskim parku i spacerowałam ponad 2 godz. a dzisiaj coś mnie podbrzusze pobolewa ::)
Mam tylko nadzieję, że nie urodzę 1 listopada :(
A co do sklepów to mnie jeszcze nikt nie przepuścił bez kolejki, ludzie albo nie widza albo nie chcą widzieć kobiet ciężarnych... co za świat ::)

aniam dzięki!

mnie też wkurza taka znieczulica, czasem życzę niektórym, żeby im taki brzuch urósł,albo jeszcze większy!!!!!! i żeby siedział tam wielki tasiemiec o!

aniam mnie bolą od wczoraj piersi, czy wiesz (jako doświadczona mamusia), czy to jest jakaś oznaka zbliżającego się porodu? ::)

pycha nie przejmuj się mi też nikt jeszcze nie ustąpił czy to w kolejce czy w tramwaju (znieczulica totalna..), a jeszcze czasami się zdarza, że takie starsze panie patrzą na mnie z "wyrzutem" jak to ona stoi a ja taka młoda siedzę (gdy np. wczesniej udało mi się zająć miejsce...) - to co ,że w ciąży... normalnie mają na twarzy wypisane "jak Ci się zachciało dziecka to się teraz męcz.." normalnie nie cierpię takich starych bab :( naprawdę rzadko się spotyka teraz jakąś sympatyczną starszą panią...

justynaj już się raz w którymś wątku pytałam, czy Ty płacisz za położną, czy w tym szpitalu, w którym będziesz rodzić po prostu tak jest, ze położna "jest do dyspozycji" ??? a co do metody na szybszy poród to faktycznie dobry, tylko, że nie każda z nas moze... :laugh:

Madziunia! o położnej napisałam w wątku szkoła rodzenia, płacę 500 zł i jest to położna z polecenia (m.in. moja kuzynka z nią rodziła) ;D

Dziewczyny chyba sie zaczęło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Obudziłam sie o północy poczułam jakos tak mokro i sie okazało ze czop mi odchodzi... przeźroczysta gesta galaretka.. od tamtej chwili juz nie zmrużyłam oka skurcze takie narastajace co 6 min. ale ok 5 totalny zanik nic sie nie dzieje później parę w odstepach 10 min. i dalej cisza.. polożyłam się zęby troche dospac.. i cisza.. no ale jak wstałam to znowu sie zaczęło.. dzwoniłam do mojego gina powiedziała że jak bedą trwały tak bez ustanku 2 godz. w odstepach przenajmniej 10 min. to mam jechać do szpitala.. oczywiscie moge wcześniej ale mi sie nie spieszy.. po co tam mam czekac jak moge w domku zwłaszcza ze skurcze nie sa takie bolesne...trzymajcie kciuki!!! na razie papa :)

reklama
Do góry