reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o szyjce macicy

ina07 sterylizowanko ? z tego co wiem nie powinno się tego wyciągać, bo szyjka po to "obrzmiewa" i trzyma pessar, zeby było jak w naturze. w celu sterylizowania bierze sie gałki antybakteryjne. no chyba ze masz jescze inny pessar niż my mamy.musze zapytać mojego gina o to, bo mnie zaciekawiło. i też się dziwię, ze masz duphaston i fenoterol na raz.
co do szyjki to moja też jest zamknięta.

reklama
ina07 odwołuje wszystko :) mozna wyciągać, ale nie zawsze trzeba. w zalezności od pessara. i Ty masz dużo dłużej od nas założony. a napisz mi tylko czym to jest sterylizowane.

Ina07 ja brałam Duphaston tylko do 20 tygodnia , moja znajoma położna która też jest w ciąży także brała go do 20 tygodnia. Może powinnaś zapytać swojego gina czy napewno powinnaś to jeszcze brać i to jeszcze razem z fenoterolem?

hej hej, kazdy lekarz ma swoje metody, ale to ciekawez duphaston z fenoterolem, ja brałam dyphaston chyba do 21 tc, potem fenoterol, no ale lekarz chyba wie co robie chociaz zapytac mozna
A fakt tez słyszałam ze potem jak sie odstawia fenoterol czy iine podtrzymujace to urodzic nie moazna ;D ech, nie tak łatwo byc w ciazy.
A duzo bierzecie tego fenoterolu? Ja 6 tabletek na dobe

Atas a w jakich odstępach czasu bieżesz te tabletki? Ja biorę 3x0,5 tabl. co 8 godzin

tak z tym odsawieniem tabletek to troche prawdy jest. Moja kolezanka dostaiwla tydzien temu i jeszcze nic a juz 8 dzien po terminie.

A podobno jedne kobiety od razu rodzą po odstawieniu inne niestety nie, tylko że ja nigdy osobiście nie słyszałam / nie czytałam np. relacji mamy która odstawiła i urodziła :p Ale lekarza tak twierdzą i na pewno za wcześnie to nie odstawią nam tych leków :mad: :( :mad:

DOXA na poczatku przez ta torbiel profilaktycznie jadłam 1/2 tabl. 6 razy na dobe, czyli co 4 godziny, w nocy nie było problemu bo zawsze na siusiu sie budziłam o tej samej porze.
Teraz mi zwiekszył dawke i jem 1/2 tbl x 12 razy na dobe czyli co 2 h.
A masz cos na skutki uboczne, gdyby Ci serce kołatało czy rce drzały za mocno? mi staweran przepisał ale nic mi nie jest- na szczecie i czuje sie dobrze

Ja dostałam do Fenoterolu Isoptin na kołatanie itp., ale mi nic nie kołacze to nie biorę ;) Moja ginka była bardzo zdziwiona, że nic mi nie jest, ale ja biorę tylko 1,5 tabl na dobę, a Ty Atas aż 6 i też nie masz żadnych drżeń rąk, kołatań serca itp.? Chyba mamy mocne serca ;D

reklama
DOXA ja ma zwiekszana dawke co prawad od wtorku, ale nic mi po niej nie jest i czuje sie naprawde dobrze, nie wiem czym to moze byc uwarunkowane ze jedne kobietki maja trzesawki a inne nie. Ja mam bardzo niskie cisnienie 90/50 85/55 a przed coaza aktywna barzdo sportowo bylam, hmm, w sumie ciekawa jestem ???

Do góry