reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o szyjce macicy

reklama
nie z brzuszkiem nie mam kłopotu.....magnez na te kurcze łydek biore.ja tylko zapomne wziasc wieczorem to nad ranem budze sie z bólu.

Wydaje mi się, ze 10 skurczy w ciągu godziny to bardzo dużo. nie czekaj na nic tylko od razu dzwoń do swojego ginekologa.Ja miałam około 12 w ciągu dnia i szyjka skróciła mi się. Teraz mam założony pessar i biorę fenoterol. Nadal czuję skurcze ale mniej i czuję się bezpieczniejsza.

Dziewczyny mam pytanko.Może wiecie czy można kochać się przy skracającej szyjce.Na ostatniej wizycie u lekarza dowiedzialam się, że szyjka mi się skraca.Dowiedziałam się tylko,że mam się oszczędzać.Nic więcej nie wiem  :-[ prosze powiedzcie mi

wg mnie nie można! Z tego co wiem to orgazm czyli skurcze oraz sperma to dobry zabieg przed samym porodem, aby go przyspieszyć ;) Ale jak chcesz donosić ciążę to lepiej zachowaj wstrzemięźliwość!!!

doxa ma racje .Ja nie mam zadnych klopotow lecz lekarz za kazdym razem prosi o rozwage w lozku czyli unikac seksu.

tak naprawde to ja prawie nic nie wiem co z ta szyjka moge a czego nie :( troszke czytalam waszych wypowiedzi we wczesniejszym temacie od Karen, ale jest problem ja nie moge lezec ani siedziec musze chodzic do pracy i zajmowac sie domem.naprawde nie wim co z tym fantem zrobic  ???

tak jak pisza dziewczyny z seksem ostrożnie najlepiej chyba wcale. orgazm nasila skurcze,a to jest odpowiedzialne za skracanie szyjki. jesli jescze musisz chodzić do pracy, a szyjka sie skraca to w ogóle musisz ostrożnie z wiekszością rzeczy.
najlepiej o wszystko pytac gina.

reklama
Młoda mamusiu- dziwie ci sie ze gin nie dał tobie zwolnienie, krotka szyjka to powazna sprawa. A w kt tyg. ciazy jestes?

Do góry