reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o szyjce macicy

ina już wszystko wiem. ja mam inny pessar ( nr 3) i u mnie każdorazowe ściągnięcie byłoby bez sensu, bo drażniłoby szyjkę dodatkowo. uff, bo juz chciałam krzyczeć na mojego gina ;D

reklama
Jeśli chodzi o fenoterol to w pierwszej ciąży przy badaniu gin stwierdził, że mam bardzo twardy brzuch (ok.20 tyg.) i skurcze (o czym nie miałam pojęcia, bo nic nie czułam) no i rozwarcie na 1cm. Po tym leku szyjka się zamknęła, skurcze ustały. Obecnie biorę fenoterol bo bardzo skróciła mi się szyjka i gin zauważyła skurcze (czego również nie czułam - ok. miesiąc temu). Teraz skurcze czuję bardzo a że idę 1 sierpnia do gin więc zapytam o pessarek bo drżę na myśl o porodzie w 26 tygodniu.

hej
Ja dostałam fenoterol bo mam ponoc skurcze (ale to chyba sa skurcze bo mi sie spina i twardnieje brzuch- ale to zupełnie nic nie boli) i z powodu krotkiej szyjki
DAMARIS a Ty masz bolesne te skurcze??

A mi ostatnio nasilily się bóle przy skurczach :( No i doszły jeszcze bóle krocza i spojenia łonowego ... Za tydzień mam wizytę u ginki, mam nadzieję że nic złego nie dzieje się!

Atas a Ty ten Fenoterol w nocy też co 2 godziny bierzesz? Rany jak Ty się wysypiasz?

współczuje Ci DOXA z bolami, to jest na pewno strsujące. Ja zauwazyłam taka jakas prawidłowos ze brzuch mi sie spina i twardznieje jak chce mi sie mocno siusiu, a ze chce mi sie czesto to nie wiem czy to nie zbieg okolicznosci ;) Poza tym ja sie tak dobrze czuje ze gdyby nie gin i jego adania to w zyciu bym nie LEZAŁA!!!! jak ja sie mecze
A co do fenoterolu i nocy - ja wstaje na siusiu, staram sie nie zasnac do 12 potem zawsze mam pobodke ok 2 potem m-y 4 a 5 a potem juz ranek. Ja sie wysypiam ale czasmi to mi juz sie nei chce wstawac, jak sie dzidzia urodzi to chyba padne ;D

Doxa ja mam to samo i boję sie ze w koncu i tak dostane fenoterol. bóle krocza i spojenia łonowego to podobno normalne (pytalam mojego gina). zeszły tydzień miałam gorszy i prawie caly czas lezałam. dzisiaj czuje sie lepiej, ale jutro idę do gina i powiem mu o tym.
atas ja też mam to spinanie z siusianiem. doprowadza mnie to do szału, bo wtedy już nie mogę przetrzymać siusiania nawet o minutkę. a w nocy wstaję nawet 5 razy !!!

LINDSAY tak ja tez mam czsasmi bole krocza i moj gin powiedzial ze to normalne..trzeba po prostu wiecej lezec

ja to wiem, bo wiekszość czasu leże :) ale niepokoją mnie bóle przy skurczach. doxa też o nich pisze. na razie lecę na no-spie i magnezie ilościach hurtowych

reklama
o to tak jak ja magnez 5 razy dziennie i nospa 2 razy kolejan wizyta 01,08 wiec wtedy moze sie cos zmienic.

Do góry