reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o szyjce macicy

reklama

ja jakbym wypila dwa kieliszki czerwonego wina to bym chyba narabana pojechala na prodowke ;) bo po jednym mi w glowie szumi

No i o to podobno chodzi ;D
Na porodówce mamy być na tyle przytomne, żeby wiedzieć że jesteśmy w ciąży ;D
Reszty lepiej nie pamiętać ;D

Kurcze dziewczyny co wy z tą nospą tak starszycie? Ja biorę 3 razy dziennie- zalecenie ginki+magnez+ luteina.Za tydzień mam odstwić.A co do winka to mniam! Czerwonego nie potrafię sobie odmówić...

Mi moja gin tez zapisywała no-spę ale na ostatniej wizycie jakiś tydzień temu mówiła zeby już nie brać.
Tak wiec zostało mi całe opakowanie bo przez cały czas nie miałam takich bóli żebym nie mogła wytrzymać tylko takie ciągnięcia w dole brzucha. Wczoraj trochę bardziej mnie bolało aż zaczęłam myśleć że się zaczyna ale na strachu sie skończyło..
A co do czerwonego wina to nie wiedziałam, ale jak najbardziej popieram ;) :)

mati lampka nie azszkodzi, ale nie butelka ;)
Jak jesz sporo alkoholu we krwi to uposledzato krzepniecie i to wydaje mi sie glowne utrudnienie przy zzo.

A ja w poniedziałek byłam u gin i miałam odstawić fenoterol, ale po ktg i badaniu okazało się, że:
-szyjka 0cm, rozpulchniona i miękka
-skurcz na ktg a powinno go nie być przy fenoterolu
-oddolnie wszystko gotowe do porodu tylko mocnych skurczy brak. :-[
Więc do 5 października mam nadal brać fenoterol, choć gin przyznała, że na tym etapie ciąży już się go brać raczej nie powinno, ale w przeciwnym razie w 24 godziny po odstawieniu rodzę, a 36 tydzień to jeszcze ciut wcześnie. Mam "zaciskać" nogi i leżeć. :D
A ja nawet łóżeczko mam nie przygotowane i ubranka nie poprasowane. Ale kochany mężuś poprosił ostatnio o lekcję prasowania czym wzbudził mó ogromny podziw ;D

reklama
Dzieki Orzeszku, wczoraj bylam w szpitalu i przy okazji zapytalam o ta lampke wina - lakarz zapytal po co mi ona? Na rozluznienia to powinnam cala butelke wypic ;) no a tego nie mozna. O lampce wiec mam zapomniec!

Do góry