Cześc jestem nowa na tym forum i wlaśnie przerabiamy z mężem i małym temat szczepień..Jesteśmy przed szczepieniem na odrę, świnkę i różyczkę i odkąd zaczęłam czytac o szczepieniach i relacjach rodziców niektórych dzieciaczków na nie to czuję że zaczynam popadac w histerie i nie mam ochoty już szczepic mojego dziecka.Do tej pory szczepiliśmy skojarzonymi i Mały znosił je super, zero gorączki a nawet marudzenia. Ale jak człowiek pomyśli że może mu się przytrafic to co niektórym dzieciom to...Nie wiem co z tym fantem robic. Co do szczepień dodatkowych to paru lekarzy przyciśniętych do muru przyznało, że są oki , ale program szczepień małych dzieci jest tak przeładowany, że oni by swoich dzieci czy wnuków niczym więcej dodatkowo nie szczepili. Poza tym można to zrobic później niech maluchom system nerwowy najpierw dojrzeje.
reklama
Paula21
Grudzień '07
lexi777 ile osób tyle opinii. Nie wiem ile ma Twój synek ale nasze maluchy mają już prawie po roku. Wszystkie po szczepieniach i nic się nie dzieje... ;-) Ja szczepię tylko te obowiązkowe i biorę opcję skojarzonej żeby małej nie stresować... chociaż i tak nie lubi szczepień...
Weroniczka
Klub grudniówek'07
Lexi777 ja mojego synka jak narazie w ogóle nie szczepię. Ale niestety Polskie prawo mi nakazuje szczepień więc niestety będę musiał młodego nie długo szczepić. Ale im później tym lepiej dla dziecka
Paula21
Grudzień '07
Weroniczka w tych artykułach co kasia wcześniej wlkeiła jest kawałek że rodzic może na piśmie na własną odpowiedzialność odmówić szczepień... Może to znajdę... i edytuję
edytuję wcześniej było tam trochę inaczej napisane
http://www.rodziceradza.pl/Czy_mozna_odmowic_szczepienia_dziecka,q,23665,9,most.html
edytuję wcześniej było tam trochę inaczej napisane
http://www.rodziceradza.pl/Czy_mozna_odmowic_szczepienia_dziecka,q,23665,9,most.html
Ostatnia edycja:
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Ja właśnie dostałam list z data szczepienia na 9 grudnia. Kurcze już teraz się denerwuje:---(
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Ja dostałam zaproszenie na szczepionkę przeciw grypie. Podpisaliśmy zgodę i czekamy na kiedy nam termin wyznaczą. A jeszcze czeka nas rutynowe szczepienie na roczek. Załatwimy to jednak dopiero po powrocie z Polski, nie chce Młodego szczepić przed wyjazdem.
kurcze dziewczyny małej wyskoczył rumień na policzkach :-(
podejrzewam, że to objaw poszczepienny (przeczytałam w internecie, że może to być jeden z objawów :-( myślałam, że to reakcja alergiczna na jakieś nowe jedzonko)
szczepiliśmy priorixem (takie pudełko zauważyłam w przychodni). ja tam zorientowana za bardzo nie jestem, co dają to szczepię
czy wasze dzieciaczki miały jakieś skutki uboczne po tym ostatnim szczepieniu w 13 m-cu?
podejrzewam, że to objaw poszczepienny (przeczytałam w internecie, że może to być jeden z objawów :-( myślałam, że to reakcja alergiczna na jakieś nowe jedzonko)
szczepiliśmy priorixem (takie pudełko zauważyłam w przychodni). ja tam zorientowana za bardzo nie jestem, co dają to szczepię
czy wasze dzieciaczki miały jakieś skutki uboczne po tym ostatnim szczepieniu w 13 m-cu?
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Kata Kuba mial wczoraj ale nie m nic narazie u niego. I niewiem jaka szczepionka bo nie widzialam
reklama
Paula21
Grudzień '07
Kurcze Kata to mnie teraz zaintrygowałaś bo Julka wczoraj miała cały dzień rumieńce na polikach ale dziś już nie ma...
Ja myślałam że to po kiwi a Ty mówisz że być może po szczepieniu...hmmm...
No nic.. dziś już buźka ładna więc nie panikuję ;-):-)
Ja myślałam że to po kiwi a Ty mówisz że być może po szczepieniu...hmmm...
No nic.. dziś już buźka ładna więc nie panikuję ;-):-)