reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kangurujemy???

Wiecie ja sobie pomyślałam, że to może bardzo pomóc Tacie i np. jak ja nie będę miała czasu to posadzę wygodnie K. i położę mu Synka a w tym czasie opieka nad starszakiem, sprzątanie, gotowanie lub zwyczajnie zabiegi pielęgnacyjne dla Mamy. Tato załapie bliższy kontakt z dzieckiem i na odwrót. Czy źle myślę?

reklama
Wiecie ja sobie pomyślałam, że to może bardzo pomóc Tacie i np. jak ja nie będę miała czasu to posadzę wygodnie K. i położę mu Synka a w tym czasie opieka nad starszakiem, sprzątanie, gotowanie lub zwyczajnie zabiegi pielęgnacyjne dla Mamy. Tato załapie bliższy kontakt z dzieckiem i na odwrót. Czy źle myślę?
ot właśnie u tatusia również produkuje się wtedy oksytocyna -stymuluje rozwój więzi na poziomie neuronowej;)-tak poza wypływaniem mleka z piersi i skórczami wpływa na wzmocnienie instynktu macierzyńskiego ale i tacierzyńskiego poza tym zmiejsza poziom testosteronu w krwi czyli agresji jako takiej-nie bać się nie zniewiescieją nam panowie!

jej super to brzmi a ja myslałam że to kangurowanie to noszenie dziecka w chuście jak kangur :-D a tu takie leżanko ;-) fajnie na pewno wypróbuje tylko nie wiem czy będe miała czas tak długo leżeć przy 2 dzieci ale może by tak wieczorkiem już po kąpieli i karmieniu tak leżeć można by tak spać chociaż do pobudki na następne karmienie ??
65min minimum da sie wykroiś 2dziecko moze leżeć obok albo pobawić się z tatusiem-wtedy tatuś załapie większy kontakt z starszym ,a dzecko będzie miało czas z tatusiem na wyłaczność a można kangurować na przemian z tatusiem np jeden dzień ty drugi dzień 65min tatuś

Co do moich snów to wyśniło mi się dzisiaj pytanie :rofl2:
Jak bezpiecznie kangurować w okresie kiedy dziecku jeszcze nie odpadł pępuszek? Kiedy lekarze i położne nie karzą kłaść na brzuszku?

Wiem, że pewnie głupio pytam...:zawstydzona/y:

Do góry