ale wam zazdroszcze ze juz tak sie zblizacie do porodu u mnie pozatym ze chodze i siusiuam co 5 minut i mam od czasu do czasu skurcze pod brzuchem to nic sie nie dzieje a ja już sie tak doczekac nie moge. 3mam kciuki za was oby porod byl szybki
reklama
iwona85cz
Fanka BB :)
iwonko to czekamy razem bo mnie dosłowie przd chwilą odeszła druga ale mniejsza niz wczoraj czesc czopa :-)
i mam takie pytanie czy przed porodem dziecko jakoś mniej się powinno ruszac czy nie ma reguły na to ? bo ja słyszałam ze dziecko się wycisza i juz tak nie szaleje a mój mały rusza sie intensywnie
Też tak słyszałam, ale nie zauważyłam żeby mój maluch jakoś słabiej się ruszał. Wydaje mi się, że nie ma na to reguły i że jedne dzieci przed porodem ruszają się bardziej inne mniej.
enka75
mamuśka :)
Iwona- qrde widzę po suwaczkach że mamy podobne terminy- a Ty już;-). A u mnie żaden czop jedynie drobne skurczeNo dziewczynki czuję że już niebawem i ja mogę wylądowac na porodówce ... właśnie odeszła mi kolejna warstwa czopka ... tym razem większa, nadal przeźroczysto-biała i troszkę bardziej "glutkowata" ale wogóle nie podbarwiona krwią.
sajonara
Dzieki dziewczyny! Wrocilam od gina, to wlasnie plamienie spowodowane odchodzeniem czopa. Moja szyjka ma 2 cm. Glowka naciska i otwiera juz powoli szyjke od wewnatrz.
Poza tym to jestem okropnie zmeczona, mala jakby sie mniej rusza (ale juz miala taka faze i pozniej znowu zaczela fikac), do tego mam lekkie mdlosci. Najlepsze jest to, ze sa u nas tesciowie i wracaja w niedziele do Hiszpanii. Teraz z jednej strony to chce, zeby mala poczekala do poniedzialku, bo jak zaczne rodzic teraz, to tesciowie pewnie zostana, a ja chce miec spokoj po porodzie i tylko widziec mojego meza. Ide pakowac do konca torbe do szpitala, tak na wszelki wypadek.
Iwonko: trzymam kciuki!
Poza tym to jestem okropnie zmeczona, mala jakby sie mniej rusza (ale juz miala taka faze i pozniej znowu zaczela fikac), do tego mam lekkie mdlosci. Najlepsze jest to, ze sa u nas tesciowie i wracaja w niedziele do Hiszpanii. Teraz z jednej strony to chce, zeby mala poczekala do poniedzialku, bo jak zaczne rodzic teraz, to tesciowie pewnie zostana, a ja chce miec spokoj po porodzie i tylko widziec mojego meza. Ide pakowac do konca torbe do szpitala, tak na wszelki wypadek.
Iwonko: trzymam kciuki!
filantropek76
ooo sajonara - pytałam ostatnio o Ciebie ale widze ze wszystko ok i zbierasz sie do rozpakowania - trzymam kciuki oby szybko i mało bolesnie;-) nooo i bez teściowej
Dziewczyny a czy macie/miałyście może bóle lub skurcze na górze brzucha, tak mniej więcej miedzy piersiami a pępkiem?
Od wczoraj czuje napięcie właśnie w tej górnej częsci brzucha. Trochę to przypomina taki skurcz jak się np. 10 ćwiczeń brzuszków robi i przestaje to potem tak dziwnie boli.
Zastanawia mnie co to może byc bo wszędzie pisza o bólu jak na miesiączkę a ja czuję coś na górze brzuchola.....
Od wczoraj czuje napięcie właśnie w tej górnej częsci brzucha. Trochę to przypomina taki skurcz jak się np. 10 ćwiczeń brzuszków robi i przestaje to potem tak dziwnie boli.
Zastanawia mnie co to może byc bo wszędzie pisza o bólu jak na miesiączkę a ja czuję coś na górze brzuchola.....
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
rud_ka ja tez mialam takie smieszne bole-dzidzia nozki prostuje albo przeklada.ma juz malo miejsca w brzuszku i chcac sie przeciagnac rozciaga twoje wnetrznoscinic sie nie martw