reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

ale wam zazdroszcze ze juz tak sie zblizacie do porodu u mnie pozatym ze chodze i siusiuam co 5 minut i mam od czasu do czasu skurcze pod brzuchem to nic sie nie dzieje a ja już sie tak doczekac nie moge. 3mam kciuki za was oby porod byl szybki

reklama
iwonko to czekamy razem bo mnie dosłowie przd chwilą odeszła druga ale mniejsza niz wczoraj czesc czopa :-)
i mam takie pytanie czy przed porodem dziecko jakoś mniej się powinno ruszac czy nie ma reguły na to ? bo ja słyszałam ze dziecko się wycisza i juz tak nie szaleje a mój mały rusza sie intensywnie:confused:

Też tak słyszałam, ale nie zauważyłam żeby mój maluch jakoś słabiej się ruszał. Wydaje mi się, że nie ma na to reguły i że jedne dzieci przed porodem ruszają się bardziej inne mniej.

No dziewczynki czuję że już niebawem i ja mogę wylądowac na porodówce ... właśnie odeszła mi kolejna warstwa czopka ... tym razem większa, nadal przeźroczysto-biała i troszkę bardziej "glutkowata" ale wogóle nie podbarwiona krwią. :baffled:
Iwona- qrde widzę po suwaczkach że mamy podobne terminy- a Ty już;-). A u mnie żaden czop jedynie drobne skurcze :confused:

Dzieki dziewczyny! Wrocilam od gina, to wlasnie plamienie spowodowane odchodzeniem czopa. Moja szyjka ma 2 cm. Glowka naciska i otwiera juz powoli szyjke od wewnatrz.
Poza tym to jestem okropnie zmeczona, mala jakby sie mniej rusza (ale juz miala taka faze i pozniej znowu zaczela fikac), do tego mam lekkie mdlosci. Najlepsze jest to, ze sa u nas tesciowie i wracaja w niedziele do Hiszpanii. Teraz z jednej strony to chce, zeby mala poczekala do poniedzialku, bo jak zaczne rodzic teraz, to tesciowie pewnie zostana, a ja chce miec spokoj po porodzie i tylko widziec mojego meza. Ide pakowac do konca torbe do szpitala, tak na wszelki wypadek.
Iwonko: trzymam kciuki!

ooo sajonara - pytałam ostatnio o Ciebie ale widze ze wszystko ok i zbierasz sie do rozpakowania - trzymam kciuki oby szybko i mało bolesnie;-) nooo i bez teściowej:-D:-D

Dziewczyny a czy macie/miałyście może bóle lub skurcze na górze brzucha, tak mniej więcej miedzy piersiami a pępkiem?
Od wczoraj czuje napięcie właśnie w tej górnej częsci brzucha. Trochę to przypomina taki skurcz jak się np. 10 ćwiczeń brzuszków robi i przestaje to potem tak dziwnie boli.
Zastanawia mnie co to może byc bo wszędzie pisza o bólu jak na miesiączkę a ja czuję coś na górze brzuchola.....:eek:

Ja mialam cos w okolicy pepka, skurcz jeden ale za to trzymal przez godz...:eek: I nie wiem co to bylo....:confused::confused::confused:

reklama
rud_ka ja tez mialam takie smieszne bole-dzidzia nozki prostuje albo przeklada.ma juz malo miejsca w brzuszku i chcac sie przeciagnac rozciaga twoje wnetrznosci:tak:nic sie nie martw:tak:

Do góry