reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kurcze ja jeszcze ani razu nie mialam skurczy BH... a to juz 30 tydzień leci...

Po ostatniej szkole rodzenia mój mądry mąż wymyślił sobie dowcip, ze jak przyjdzie pora to zaprosimy wszystkich znajomych na "SKURCZ PARTY" - bedzie to impreza przebierana... juz ja dam gadowi jednemu party ;)

Każdy powód na udaną imprezę jest dobry:-)

reklama
Witajcie drogie koleżanki, co do skurczów to ja już drugi tydzień się męczę no i oczywiście mam strach, żeby mała nie za szybko się urodziła.W pierwszej ciąży nie miałam wcale takich dolegliwości.We wtorek robiłam usg i Małgosia ma dopiero 40cm i waży 1500g.Trochę jeszcze jest za maleńka żeby przyjść na świat.Mam nadzieję, że te skurcze nie będąsię nasilały.A jak duże są wasze maleństwa? Czy też was męczą te skurcze? apropos skurcz-imprezy-dobre!

Witajcie drogie koleżanki, co do skurczów to ja już drugi tydzień się męczę no i oczywiście mam strach, żeby mała nie za szybko się urodziła.W pierwszej ciąży nie miałam wcale takich dolegliwości.We wtorek robiłam usg i Małgosia ma dopiero 40cm i waży 1500g.Trochę jeszcze jest za maleńka żeby przyjść na świat.Mam nadzieję, że te skurcze nie będąsię nasilały.A jak duże są wasze maleństwa? Czy też was męczą te skurcze? apropos skurcz-imprezy-dobre!

Moje podobne, 1400 i ok 40. Jeżeli chcesz porównać z innymi to musisz udac sie do wątku 'wizyty lekarskie, usg,' itd Tam dziewczyny zapisywały co i jak ;)

evelle, ja ogólnie nie byłam zadowolona z Madurowicza a szczególnie podejścia do kobiet po porodzie. Masakra to była, ale idę tam bo mam najbliżej domku i w razie potrzeby mój P. dojedzie tam w 15 min autobusem. Poza tym jestem w o tyle lepszej syt., że już przechodziłam przez to i po prostu będę robić swoje. Przy pierwszym dziecku byłam przerażona podejściem personelu,zagubiona, zmęczona i modliłam się o jak najszybsze wyjście do domu. Zrobiłam to na własne żądanie mimo kiepskiej kondycji, bo chcieli mnie jeszcze zostawić.

Najlepszą opinię ma Kopernik, ale jest tam bardzo mała porodówka i w razie problemów z dzieckiem i tak przewożą je do Madurowicza lub Matki Polki.

Oleśka dzięki za odpowiedź. Ja jestem z Pabianic i jeśli będę czuła, ze nie dojadę do łodzi to pojadę do Pabianic, chociaż nasz szpital nie cieszy się zbyt dobrą opinią. No ale od stycznia przeszło do nas 3 ginków z Madurowicza i podobno ma być u nas super, więc jak coś to nie wykluczam naszego szpitala. Jeśli zaś zacznę rodzić przed terminem to ze względu na sprzęt pojadę do Matki Polki. Z Madu mam doktorową i jak coś wiem, ze się mną zajmie jak nie przy porodzie to po porodzie. To moje pierwsze maleństwo i kompletnie nie wiem czego sie spodziewać. Opinie słyszałam najróżniejsze.
Masz termin przede mną więc będę czekała na informacje od Ciebie jak tam teraz jest :)

Witam
Mam pytanie czy któraś z was rodziła w szpitalu Bielańskim?
Jeśli znacie jakieś opinie na temat tego szpitala to proszę napiszcie.

reklama
hej dziewczynyja mam zamiar rodzic w matce polce słyszałam o tym szpitalu rozne opinie ale maja dobry sprzet dla maluszkow zobaczymy jak edzie jak ktoras tam rodziła niech napisze mi swoja opine :)z gory dziekuje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry