reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kurcze ja jeszcze ani razu nie mialam skurczy BH... a to juz 30 tydzień leci...

Po ostatniej szkole rodzenia mój mądry mąż wymyślił sobie dowcip, ze jak przyjdzie pora to zaprosimy wszystkich znajomych na "SKURCZ PARTY" - bedzie to impreza przebierana... juz ja dam gadowi jednemu party ;)

Każdy powód na udaną imprezę jest dobry:-)

reklama
Witajcie drogie koleżanki, co do skurczów to ja już drugi tydzień się męczę no i oczywiście mam strach, żeby mała nie za szybko się urodziła.W pierwszej ciąży nie miałam wcale takich dolegliwości.We wtorek robiłam usg i Małgosia ma dopiero 40cm i waży 1500g.Trochę jeszcze jest za maleńka żeby przyjść na świat.Mam nadzieję, że te skurcze nie będąsię nasilały.A jak duże są wasze maleństwa? Czy też was męczą te skurcze? apropos skurcz-imprezy-dobre!

Witajcie drogie koleżanki, co do skurczów to ja już drugi tydzień się męczę no i oczywiście mam strach, żeby mała nie za szybko się urodziła.W pierwszej ciąży nie miałam wcale takich dolegliwości.We wtorek robiłam usg i Małgosia ma dopiero 40cm i waży 1500g.Trochę jeszcze jest za maleńka żeby przyjść na świat.Mam nadzieję, że te skurcze nie będąsię nasilały.A jak duże są wasze maleństwa? Czy też was męczą te skurcze? apropos skurcz-imprezy-dobre!

Moje podobne, 1400 i ok 40. Jeżeli chcesz porównać z innymi to musisz udac sie do wątku 'wizyty lekarskie, usg,' itd Tam dziewczyny zapisywały co i jak ;)

evelle, ja ogólnie nie byłam zadowolona z Madurowicza a szczególnie podejścia do kobiet po porodzie. Masakra to była, ale idę tam bo mam najbliżej domku i w razie potrzeby mój P. dojedzie tam w 15 min autobusem. Poza tym jestem w o tyle lepszej syt., że już przechodziłam przez to i po prostu będę robić swoje. Przy pierwszym dziecku byłam przerażona podejściem personelu,zagubiona, zmęczona i modliłam się o jak najszybsze wyjście do domu. Zrobiłam to na własne żądanie mimo kiepskiej kondycji, bo chcieli mnie jeszcze zostawić.

Najlepszą opinię ma Kopernik, ale jest tam bardzo mała porodówka i w razie problemów z dzieckiem i tak przewożą je do Madurowicza lub Matki Polki.

Oleśka dzięki za odpowiedź. Ja jestem z Pabianic i jeśli będę czuła, ze nie dojadę do łodzi to pojadę do Pabianic, chociaż nasz szpital nie cieszy się zbyt dobrą opinią. No ale od stycznia przeszło do nas 3 ginków z Madurowicza i podobno ma być u nas super, więc jak coś to nie wykluczam naszego szpitala. Jeśli zaś zacznę rodzić przed terminem to ze względu na sprzęt pojadę do Matki Polki. Z Madu mam doktorową i jak coś wiem, ze się mną zajmie jak nie przy porodzie to po porodzie. To moje pierwsze maleństwo i kompletnie nie wiem czego sie spodziewać. Opinie słyszałam najróżniejsze.
Masz termin przede mną więc będę czekała na informacje od Ciebie jak tam teraz jest :)

Witam
Mam pytanie czy któraś z was rodziła w szpitalu Bielańskim?
Jeśli znacie jakieś opinie na temat tego szpitala to proszę napiszcie.

reklama
hej dziewczynyja mam zamiar rodzic w matce polce słyszałam o tym szpitalu rozne opinie ale maja dobry sprzet dla maluszkow zobaczymy jak edzie jak ktoras tam rodziła niech napisze mi swoja opine :)z gory dziekuje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry