reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam was dziewczyny.Ja miałam cc przy pierwszym dziecku i nie polecam:no:Teraz jak będzie taka możliwość chciałabym sn.Ale nie wiem co na to lekarz, mam dość dużą wadę wzroku -5,5 na jedno i drugie oko. We Włoszech gdzie mieszkam lekarze nie za bardzo biorą pod uwagę wady wzroku.Ale na ostatniej wizycie pani dr powiedziała, że ona ze względu na pierwszą cc zaraz by robiła drugą.Ja jednak wolałabym sn bo jednak szybciej się do siebie dochodzi.Ja po pierwszej cc leżałam dwa dni i nie mogłam się ruszyć coś okropnego.Później doszły problemy z karmieniem, a w rezultacie brak pokarmu. Na kolejnych wizytach wypytam o wszystko może uda się rodzić naturalnie. A co mojego M to nie bardzo chce iść ze mną. Ja bym bardzo chciała, ale nie będę go zmuszać.Pożyjemy zobaczymy...

reklama
zapomnialam napisac jak bylo w szkole rodzenia. otoz nie rozczarowalismy sie. grupa mala, na wykladach bylo okolo 10par (nie liczylam dokladnie) a na cwiczeniach 5par.
kazdy wyklad bedzie z kim innym i o czym innym. pierwszy byl taki ogolny o przygotowaniu do porodu. dowiedzielismy sie kilku ciekawych rzeczy nt warunkow i zwyczajow panujacych w wybranym przez nas szpitalu, np sami zachecaja zeby przyjezdzac na oddzial jak sie cokolwiek niepokojacego dzieje. jak odejda wody to nie kaza czekac w domu na rozwoj akcji tylko tez mozna spokojnie juz przyjechac i to napozniej 6h po odejsciu wod bo wtedy daja jakis antybiotyk zeby nie doszlo do zakazenia u dziecka w czasie porodu. jak juz jest pelne rozwarcie to daja 2h na porod, potem nie kaza meczyc sie dluzej i robia cesarke. po terminie kaza przyjechac w 7dobie na wywolanie. szpital ma trzeci czyli najwyzszy stopien referencyjnosci, chwala sie swietnym sprzetem do ratowania noworodkow.
na cwiczeniach bylo o oddychaniu w czasie skurczy, technikach relaksu miedzy skurczami, cwiczeniach miesni kegla i przygotowujacych do porodu.
ogolnie mysle ze nie beda to zmarnowane pieniadze a wlasciwie to nam sie zwroca bo nie bedziemy musieli juz placic za porod rodzinny i mamy znizke na sale o podwyzszonym standardzie.

Nataliak, wybraliscie MSWiA, czy dobrze pamiętam, czy coś pomieszałam?
Ja się dołączę z opowieściami za tydzień:-)

Hejka, ja też świezo po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia w Łodzi przy Centrum Służbie Rodzinie. To były pierwsze zająca, w sumie takie organizacyjne ale miałam okazję poznać wszystkich, którzy będą prowadzić bloki wykładowe, dokłądnie omówiono co będzie się działo na tych zajęciach
Zajęcia są bezpłatne, kazdy blok tematyczny prowadzi specjalista, bardzo przyjemnni ludzie, jest dietetyk, gimnastyczka ciążowa, pediatra, położne, psycholog, tak więc naprawdę szerokie grono.
Udało nam się tez wybrać dogodną dla nas godzine i dni (17:30). Zajęcia są dwugodzinne, spotykamy się 2 razy w tygodniu, kurs kończę 22 lutego. Muszę tylko uzyskać od lekarza zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń. No na razie wywarli na mnie pozytywne wrażenia :-)

Hejka, ja też świezo po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia w Łodzi przy Centrum Służbie Rodzinie. To były pierwsze zająca, w sumie takie organizacyjne ale miałam okazję poznać wszystkich, którzy będą prowadzić bloki wykładowe, dokłądnie omówiono co będzie się działo na tych zajęciach
Zajęcia są bezpłatne, kazdy blok tematyczny prowadzi specjalista, bardzo przyjemnni ludzie, jest dietetyk, gimnastyczka ciążowa, pediatra, położne, psycholog, tak więc naprawdę szerokie grono.
Udało nam się tez wybrać dogodną dla nas godzine i dni (17:30). Zajęcia są dwugodzinne, spotykamy się 2 razy w tygodniu, kurs kończę 22 lutego. Muszę tylko uzyskać od lekarza zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń. No na razie wywarli na mnie pozytywne wrażenia :-)

Malinko, proszę napisz jaka jest procedura zgłoszeń do tej szkoły. Gdzie i do kiedy trzeba się zapisać?

A procedura - bardzo prosta. Dzwonisz do nich i się zapisujesz.
Wiem, że nastepny kurs zaczyna się około 22 lutego - dla naszych terminów a zwłaszcza Twojego - jest chyba odpowiedni.
Nawet na tym moim spotkaniu, mówili, że dla mam majowych ten nastepny jest tez ok.
Łącznie zajęcia obejmują 24 godziny - po 4 na tydzień wypada - czyli kurs trwa 6 tygodni. Centrum mieści się przy rondzie przy ulicach Kilińskiego/Broniewskiego. A no i godziny są do wyboru i dni tygodnia. - poniedziałki i środy lub wtorki i czwartki, a godziny: 16, 17 i 17:30
jak chcesz to gdzieś wygrzebię numer tel, ale jest tez w necie

A procedura - bardzo prosta. Dzwonisz do nich i się zapisujesz.
Wiem, że nastepny kurs zaczyna się około 22 lutego - dla naszych terminów a zwłaszcza Twojego - jest chyba odpowiedni.
Nawet na tym moim spotkaniu, mówili, że dla mam majowych ten nastepny jest tez ok.
Łącznie zajęcia obejmują 24 godziny - po 4 na tydzień wypada - czyli kurs trwa 6 tygodni. Centrum mieści się przy rondzie przy ulicach Kilińskiego/Broniewskiego. A no i godziny są do wyboru i dni tygodnia. - poniedziałki i środy lub wtorki i czwartki, a godziny: 16, 17 i 17:30
jak chcesz to gdzieś wygrzebię numer tel, ale jest tez w necie

Bardzo dziękuję. Rozumiem, że nie było żadnych kolejek i nie trzeba sie zapisywac z dużym wyprzedzeniem?
Numer znajdę :-)

Bardzo dziękuję. Rozumiem, że nie było żadnych kolejek i nie trzeba sie zapisywac z dużym wyprzedzeniem?
Numer znajdę :-)

ja zapisywałam się w listopadzie, niestety nie wiem, czy to było za wcześnie czy w sama porę, musiałabyś zadzwonić i się dowiedzieć, ale myslę, że jeśli byś się zdecydowała, na pewno by cię zapisali bez problemu

reklama
ja zapisywałam się w listopadzie, niestety nie wiem, czy to było za wcześnie czy w sama porę, musiałabyś zadzwonić i się dowiedzieć, ale myslę, że jeśli byś się zdecydowała, na pewno by cię zapisali bez problemu

ok. dzięki. Jutro tam zadzwonię :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry