reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
u mnie chyba zmiana planów z Narutowicza na Kopernika...
Trzy znajome rodziły i sobie chwalą...

reklama
Łodzianeczki drogie, gdzie planujecie rodzić???
Ja strasznie narzekałam na Madurowicza, ale jednak chyba drugi raz tam pójdę. Mam rzut beretem, to raz. A dwa, że nawet jakby P. coś mi miał podrzucić to się nie będzie telepał przez całe miasto, tylko 5 przystanków. No i dużo sal porodowych tam jest, a nie parawan za którym rodzi inna babka.

A Dzieńdoberek :-)

Ja planuję póki co z CZMP - wiem wiem - zaraz pewnie mnie zbesztacie ale :
1) mam 50 m do szpitala
2) mam stąd super lekarza
3) będę mieć namiary na fajną położną
Tylko, ze chcę rodzić w III klinice perinatologii (ta razem z I mają niezłą opinię)
no i ostatnie moje koleżanki rodziły i sobie chwalą

Opcjonalnie jeszcze wchodzi w grę Salve ale mam tu dużo "ale"

Dlaczego mamy cię zbesztać??
Myślę, że każdy ze szpitali ma tyle opinii dobrych co złych.
Wczoraj weszłam na stronkę rodzić po ludzku i o Madurowiczu pełno było pozytywów. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo ja byłam załamana.
Ja do matki polki bym ponad godzinę jechała, hehe.
Myślę, że ważnym wyznacznikiem jest odległość od szpitala,a jak jeszcze masz takie dodatkowe punkty, to nie ma się co zastanawiać.

Oleśka - a tak w ogóle to my mamy prawie ten sam wiek ciąży...hehhe może będziemy w jednym czasie na porodówę śmigać???
Kiedy masz następne usg?

Z tą porodówką to niewykluczone:-D:tak:
A z usg to porażka.:-( Nie mam pojęcia kiedy następne. Miałam 23 grudnia i niby wszystko OK.
Jutro zapytam ginka, kiedy mi zrobi, a jak stwierdzi, że nie ma potrzeby, (a raczej tak stwierdzi) to pójdę prywatnie. Tylko nie wiem gdzie robią dobrze usg. Może masz jakieś info w tej sprawie???

Z tą porodówką to niewykluczone:-D:tak:
A z usg to porażka.:-( Nie mam pojęcia kiedy następne. Miałam 23 grudnia i niby wszystko OK.
Jutro zapytam ginka, kiedy mi zrobi, a jak stwierdzi, że nie ma potrzeby, (a raczej tak stwierdzi) to pójdę prywatnie. Tylko nie wiem gdzie robią dobrze usg. Może masz jakieś info w tej sprawie???

No najlepszą opinię w kwestii usg ma Diason i dr Szaflik - w kręgu moich znajomych
Ja robiłam w prywatnym gabinecie u mojego lekarza (koło CZMP) - usg + nagranie na płytce kosztowało mnie 120 pln - to chyba niezbyt niska cena

w Diasonie wydaje mi się jest podobna cena, a Diason jest na Radwańskiej - to chyba blisko byś miała

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry