reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam,

Ja będę rodzić w Szpitalu Inflancka w Warszawie ze względu na:
- świeżo wyremontowane oddziały,
- darmowe znieczulenie,
- darmowa szkoła rodzenia,
- darmowy poród rodzinny,
- wspaniali lekarze i położne,
- darmowe prowadzenie ciąży (+duże zniżki na dodatkowe płatne usługi np. USG 4D)
- sala do porodu jednoosobowa (rodzinna) - 500zł ale znieczulenie darmowe także pełen komfort :p
Wybrałam ten szpital ze względu na opinie koleżanek, około 5 z nich tam rodziło i złego zdania nie słyszałam o tym szpitalu, zresztą sama chodzę tam od początku ciąży do lekarki i jestem zadowolona bardzo, częste usg, bardzo dokładne i długie(!) co moim zdaniem jest nieodzowne aby dobrze obejrzeć i ocenić zdrowie przyszłego maluszka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Oleśka, Malina, ja ostatnio zdecydowałam się jednak na Łódź, mimo tego, że miałam rodzić w nowym szpitalu w Ostrołęce u znajomego teścia - ordynatora ginekologii i położnictwa. No i w związku z tym , że zdecydowaliśmy się na pobranie krwi pępowinowej - mamy ograniczony budżet i już na prywatny szpital mnie nie stać. Zatem w Łodzi wybieram między CZMP i Madurowiczem, ale za Chiny nie wiem co wybrać... Wolałabym Madurowicza, bo mam tam gina, ale tam nie dają znieczulenia i to mnie martwi...

Ja zamierzam rodzić we Wrocławiu w szpitalu klinicznym przy ul. Chałubińskiego , i mam nadzieje, że bedzie tak jak za pierwszym razem:tak:

A ja dziś podjęłam decyzję o rezygnacji ze szkoły rodzenia. Mi ona aż tak bardzo potrzebna nie jest a małż akurat w ten dzień kiedy są zajęcia ma pracę więc nie ma sensu. Postanowiłam kupić kilka filmów instruktażowych na dvd i oglądać - znalazłam fajne o porodzie i połogu i oddzielne o laktacji i opiece nad niemowlakiem. Do tego kupię jeszcze książkę Zawitkowskiego z płytami dvd instruktażowymi i będzie git :tak:

Witam, mam pytanie czy nie wiecie coś na temat dobrej szkoły rodzenia w lublinie. Jest kilka ale nie wiem gdzie tak naprawdę iść a już nawet udało mi się przekonać męża aby tam poszedł ze mną.

Lenkaa, kiedyś wklejałam też link do internetowej szkoły rodzenia- powinno być w googlu:-)

taak tak sprawdzałam ją też. Zobaczę jak będą wyglądać te płyty i jak poczujemy niedosyt to wykupię też wejście na tą internetową szkołę rodzenia. Oni tam co kilka dni uruchamiają nowy cykl więc problemu nie będzie - a te techniczne sprawy to chyba najlepiej oglądać przed porodem żeby nie zapomnieć. A teraz chcę kupić tą publikaję Zawitkowskiego bo tam jest wiele rad dotyczących zakupów wyprawkowych i zanim ruszę na łowy chcę pooglądać film i poczytać o smokach, pieluszkach, aspiratorach itp sprawach.

Ja też poluję na tą książkę- na allegro, bo w normalnej księgarni, nigdzie jej nie widziałam....

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry