reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam,

Ja będę rodzić w Szpitalu Inflancka w Warszawie ze względu na:
- świeżo wyremontowane oddziały,
- darmowe znieczulenie,
- darmowa szkoła rodzenia,
- darmowy poród rodzinny,
- wspaniali lekarze i położne,
- darmowe prowadzenie ciąży (+duże zniżki na dodatkowe płatne usługi np. USG 4D)
- sala do porodu jednoosobowa (rodzinna) - 500zł ale znieczulenie darmowe także pełen komfort :p
Wybrałam ten szpital ze względu na opinie koleżanek, około 5 z nich tam rodziło i złego zdania nie słyszałam o tym szpitalu, zresztą sama chodzę tam od początku ciąży do lekarki i jestem zadowolona bardzo, częste usg, bardzo dokładne i długie(!) co moim zdaniem jest nieodzowne aby dobrze obejrzeć i ocenić zdrowie przyszłego maluszka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Oleśka, Malina, ja ostatnio zdecydowałam się jednak na Łódź, mimo tego, że miałam rodzić w nowym szpitalu w Ostrołęce u znajomego teścia - ordynatora ginekologii i położnictwa. No i w związku z tym , że zdecydowaliśmy się na pobranie krwi pępowinowej - mamy ograniczony budżet i już na prywatny szpital mnie nie stać. Zatem w Łodzi wybieram między CZMP i Madurowiczem, ale za Chiny nie wiem co wybrać... Wolałabym Madurowicza, bo mam tam gina, ale tam nie dają znieczulenia i to mnie martwi...

Ja zamierzam rodzić we Wrocławiu w szpitalu klinicznym przy ul. Chałubińskiego , i mam nadzieje, że bedzie tak jak za pierwszym razem:tak:

A ja dziś podjęłam decyzję o rezygnacji ze szkoły rodzenia. Mi ona aż tak bardzo potrzebna nie jest a małż akurat w ten dzień kiedy są zajęcia ma pracę więc nie ma sensu. Postanowiłam kupić kilka filmów instruktażowych na dvd i oglądać - znalazłam fajne o porodzie i połogu i oddzielne o laktacji i opiece nad niemowlakiem. Do tego kupię jeszcze książkę Zawitkowskiego z płytami dvd instruktażowymi i będzie git :tak:

Witam, mam pytanie czy nie wiecie coś na temat dobrej szkoły rodzenia w lublinie. Jest kilka ale nie wiem gdzie tak naprawdę iść a już nawet udało mi się przekonać męża aby tam poszedł ze mną.

Lenkaa, kiedyś wklejałam też link do internetowej szkoły rodzenia- powinno być w googlu:-)

taak tak sprawdzałam ją też. Zobaczę jak będą wyglądać te płyty i jak poczujemy niedosyt to wykupię też wejście na tą internetową szkołę rodzenia. Oni tam co kilka dni uruchamiają nowy cykl więc problemu nie będzie - a te techniczne sprawy to chyba najlepiej oglądać przed porodem żeby nie zapomnieć. A teraz chcę kupić tą publikaję Zawitkowskiego bo tam jest wiele rad dotyczących zakupów wyprawkowych i zanim ruszę na łowy chcę pooglądać film i poczytać o smokach, pieluszkach, aspiratorach itp sprawach.

Ja też poluję na tą książkę- na allegro, bo w normalnej księgarni, nigdzie jej nie widziałam....

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry