reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja się wybieram, tzn już sobie chodzę na wykłady - jak dla mnie są ok, co do cc to wiem napewno ze nigdy z wlasnego wyboru bym sie nie zdecydowała, przeciez to jest normalna operacja, ktora niesie za sobą różne powikłania ( oczywiście nie musi), ordynator na SR dokładnie nam opisał różnice miedzy naturalnym porodem a cc i wiem ze chciałabym urodzić sn

reklama
estragon ja chodzę na Galla, opłata jest 100zł, ale mnie jeszcze nikt o nią nie zapytał, jest w poniedziałki i czwartki o 13:30, ja narzazie chodziłam tylko w poniedziałki bo w czwartki nie dałam rady

estragon ja chodzę na Galla, opłata jest 100zł, ale mnie jeszcze nikt o nią nie zapytał, jest w poniedziałki i czwartki o 13:30, ja narzazie chodziłam tylko w poniedziałki bo w czwartki nie dałam rady
o kurczę, to godzina dla mnie nieodpowiednia, bo mąż pracujący, a chciałabym, żeby ze mną chodził. Ja na ostatniej wizycie pytałam mojego gina o szkołę rodzenia (to było na początku grudnia), to powiedział, że za jakieś 2 miesiące, no i że właśnie się płaci, ale dla osób z Krk są dofinansowania z urzędu miasta, ale w tym roku skończyły się w sierpniu i teraz są pełnopłatne. Tak sobie myślę, że może po nowym roku szpitale znowu dostaną kasę, to będzie taniej.

Ja bede rodzić pierwszy raz i nie wybieram sie do skzoły rodzenia... Nie dlatego, że nie chce tylko tak wyszło;)
Do mam z Krakowa pytałam mojej doktorki jakie warunki są w szpitalu Narutowicza. Jedna strona oddziału położnego wyremontowana i bardzo przyjemna, za to porodówka nie zachwyca. Niedługo popytam jeszcze inne osoby... i bede pisać!

Moje drogie, kolejny kamień milowy w historii mojej ciąży;-) - mamy położną ze św. Zofii!:-D Rozmawiałam z nią narazie przez telefon i wydaje się bardzo miła, a przede wszystkim kompetentna. Pytała czy będziemy chodzić do szkoły rodzenia, kiedy powiedziałam że zaczynamy już we środę w szkole Jeanette- poinformowala mnie o tym, że inne szkoły są refundowane, tylko ta nie. Więc uczciwie:-) Poza tym uprzedziła mnie, że jeśli nie mam lekarza ze św Zofii, a przed porodem (nie w trakcie rzecz jasna) okaze się że dziecko jest ułożone pośladkowo, to będę musiała się umawiać na cesarkę ze swoim drem- czyliw moim przypadku w Wołominie. Podała mi też nazwiska lekarzy z Żelaznej, na wypadek gdybym chciała umówić się z którymś na wizytę (Wieczorek lub Lewczuk). Mamy się spotkać na przełomie marca/ kwietnia i porozmawiamyu o moich oczekwianiach co do porodu. Zrobiła na mnie baaaaaardzo dobre wrażenie, w międzyczasie wyguglowałam też jej nazwisko, i co prawda nie znalazłam wielu opinii- ale same pozytywne:-)

melduje ze jutro zaczynamy szkole rodzenia. zdam relacje wieczorem jak wroce. dzis bylam zaplacic za zajecia i mialam okazje obejrzec sobie izbe przyjec. jest o tyle fajnie ze poloznictwo ma osobna a nie jedna na caly szpital jak to zwykle bywa.

melduje ze jutro zaczynamy szkole rodzenia. zdam relacje wieczorem jak wroce. dzis bylam zaplacic za zajecia i mialam okazje obejrzec sobie izbe przyjec. jest o tyle fajnie ze poloznictwo ma osobna a nie jedna na caly szpital jak to zwykle bywa.
a ile płacisz za szkołę???będziesz sama chodziła???

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry