reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nooom, rozwarcie MAKSYMALNE:-D Myślałam, że umrzemy tam ze śmiechu, całe szczęście że to był już koniec zajęć:-D Zastanawialiśmy się też czy szkoła zwraca kasę za takie przygody;-) Mogliby dać na krawcową....:-D
Morał z tego taki, żeby nosić bieliznę w kolorze spodni!:-D
Ha, ha - wzruszyła mnie Twoja historia;-);-);-);-)
Znaczy sie porządnie chłop ćwiczył!!

z innej beczki: czy przy wyborze szpitala ma dla Was znaczenie czy stosuje sie w nim mechaniczne srodki takie jak kleszcze czy proznociag albo metody typu wyciskanie dziecka przez kladzenie sie na brzuchu rodzacej oraz jaki jest nacisk na porod naturalny?
sa to rzeczy ktorych sie obawialam. w szkole rodzenia natomiast dowiedzialam sie ze moj szpital absolutnie nie stosuje tych metod. wszelkie nieprawidlowosci sa dla nich wskazaniem do cesarki i jesli druga faza porodu przekroczy 2h to rowniez robia cesarke. bardzo mnie to uspokoilo.

To jest baaardzo ważne! tylko niestety czasem szpital reklamuje sie jako promujący naturalny poród a na forach czyta sie co innego...

Mój mąż jest z porodu kleszczowego - zdrowy chłop ale jako dziecko swoje przeszedł bo uszkodzili mu ścięgno w szyi... kilka operacji...

Wogóle to juz stara historia i takie czasy byly ale wyobrażacie sobie, ze mojej tesciowej po tym porodzie powiedzieli "proszę pani ale to dziecko normalne to raczej nie będzie" bez żadnych badań!!!

Oczywiście (zazwyczaj;-)) jest całkiem normalny i skubaniec cholernie inteligentny

przy okazji rozmowy ze znajoma dowiedzialam sie ze szpital sw. zofii stosuje takie metody i bardzo nie chca robic cesarek. zdziwilo mnie to bo niby szpital na wysokim poziomie :/

Nie wiem czy to na BB przeczytałam czy na innym forum ale podobno w Zofii jak sie nie ma swojego umówionego lekarza stamtąd na cesarkę własnie to odsyłają gdzie indziej...

przy okazji rozmowy ze znajoma dowiedzialam sie ze szpital sw. zofii stosuje takie metody i bardzo nie chca robic cesarek. zdziwilo mnie to bo niby szpital na wysokim poziomie :/

Nataly - wiem ze wybrałaś Zofie - to bardzo dobry szpital i tego sie trzymaj- kazda historia jest inna...

ale to co piszesz, potwierdzają inne mamy wielokrotnie...

te parcie na porod naturalny jest tak wielki ze moje dwie znajome mają "uszkodzone"dzieci - z obrazeniami okoloporodowymi
Sebastianek - złamany obojczyk i tak wypisany jako zdrowe dziecko :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:
Malwinka - cos z nerwem - ale juz nie wiem ktorym w kazdym razie długotrwała rehabilitacja ...

no coz - trzeba pamietac, ze wszedzie sie to moze zdarzyc, ale fakt ze Zofia ma jakiegos fisia na punkcie porodow naturalnych - a moze calkiem niepotrzebnie.. bo przeciez nie kazda jest w stanie urodzic naturalnie....
moja znajoma np. tak ma skonstruowana miednice... zeby skały srały - dziecko w kanał rodny nie wejdzie... no i wtedy w Zofii bylby klops...

no wlasnie ja nie wybralam zofii tylko mswia i tam jest wszystko ok pod tym wzgledem :) dzieciaczek tez bedzie w mswia, w tej samej przychodni co ja bo zasiegnelam juz opinii i maja bardzo dobra poradnie dla dzieci. nad zofia myslalam przez chwile ale koszty mnie szybko zniechecily. mimo tego do tej pory myslalam ze to swietny szpital a tu taki zonk...

no wlasnie ja nie wybralam zofii tylko mswia i tam jest wszystko ok pod tym wzgledem :) dzieciaczek tez bedzie w mswia, w tej samej przychodni co ja bo zasiegnelam juz opinii i maja bardzo dobra poradnie dla dzieci. nad zofia myslalam przez chwile ale koszty mnie szybko zniechecily. mimo tego do tej pory myslalam ze to swietny szpital a tu taki zonk...

a to przepraszam, cos pokreciłam....

mswia - to swietny szpital, takie same dobre zdanie mam o instytucie matki i dziecka - napewno bedziesz zadowolona

reklama
Na czuja podczepiam pod ten wątek.

Co myślicie o planie porodu? Czy w polskich realiach jest to możliwe? Może coś słyszałyście na ten temat? Drogie mamy, podzielcie się swoimi opiniami :-)

proponuje do tematu https://www.babyboom.pl/forum/maj-2010-f304/porod-32275/ to skopiowac. imho nierealne u nas ;) kazdy szpital ma swoja filozofie i nie nagina jej do widzimisie pacjentek. mozna sprobowac poszukac szpitala w ktorym po prostu jest tak jak chcemy zeby bylo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry