reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
niby nie sa to jakies wielkie pieniadze ale mysle ze odpowiedzi na pytania szybciej uzyskasz tu na forum czy znajdziesz w googlach. zawsze tez mozesz skontaktowac sie telefonicznie ze swoim ginekologiem czy pediatra.

niby nie sa to jakies wielkie pieniadze ale mysle ze odpowiedzi na pytania szybciej uzyskasz tu na forum czy znajdziesz w googlach. zawsze tez mozesz skontaktowac sie telefonicznie ze swoim ginekologiem czy pediatra.

Niee no gina w sprawie pielęgnacji noworodka to raczej dzwonić nie będę :no: A jak będzie z pediatrą to też trudno powiedzieć - ci z przychodni raczej swojego numeru nie dają. Ale zobaczę - może nie będę potrzebowała wogóle żadnych specjalistycznych porad bo na forum się podpytam czy w tych publikacjach wyczytam. W końcu wiele kobiet nie korzyta ze szkoły rodzenia i też nawet nie kupują żadnych pomocy edukacyjnych i jakoś dzieci mają i chowają więc ja tam się nie boję :-)

moze poszperaj na allegro. jest sporo ksiazek o pielegnacji niemowlat po duzo nizszych cenach bo oczywiscie uzywane. mysle ze warto. do tego internet, mama i kolezanki pod telefonem i damy rade :)

Dzięki za linka Lenkaa:-)
Wróciliśmy niedawno z zajęć (trwają 3h, ale dzisiejsze skończyły się nawet pół godz później) i powiem Wam, że jestem zachwycona! Zajęcia zaczęła Jeanette, prowadziła je przez 2h, wyjaśniając ogólne kwestie dot kobiety i mężczyzny w czasie ciąży. Jest super sympatyczna, bezpośrednia i przekonywało mnie wszystko co mówiła- wierzcie mi, nie zawsze pałam takim entuzjazmem:-D
Później były zajęcia z fizykoterapeutką, również bardzo sympatyczną i kompetentną. Bardzo fajna, kameralna grupa i atmosfera... naprawdę ekstra!
Jeanette wyjaśniła też, dlaczego jej szkoła jest płatna- ponieważ nie przyjęła programu NFZ, a co za tym idzie nie refundują jej zajęć. Powiedziała, że jej zdaniem w tym programie poświęca się na poród zdecydowanie za mało czasu- chyba 3h, jeśli dobrze pamiętam, a ona przeznacza dwa razy więcej. Naprawdę, wszystko co mówiła miało dla mnie sens.
Z zabawnych zdarzeń- podczas ćwiczeń rozciągających mojemu ukochanemu pękły spodnie na tyłku:-D:-D:-D Dobrze że miał pod spodem czarną bieliznę, to nic nie było w sumie widać:-D A jak wsiadał do samochodu (ma niski i sportowy), to pękły mu już na amen- od rozporka aż do pleców:-D

właśnie zapisalismy sie do szkoły rodzenia..............to druga dzidzia ale po 11 latach......a mojego A pierwsza więc niech sie szkoli :))))

Ostatnia edycja:
Z zabawnych zdarzeń- podczas ćwiczeń rozciągających mojemu ukochanemu pękły spodnie na tyłku:-D:-D:-D Dobrze że miał pod spodem czarną bieliznę, to nic nie było w sumie widać:-D A jak wsiadał do samochodu (ma niski i sportowy), to pękły mu już na amen- od rozporka aż do pleców:-D
No popatrz ćwiczenia przygotowujące Ciebie do porodu, a podziałały na Twojego. o czizas jakie miał rozwarcie w cm :confused::-D:-D

Ale się uśmiałam ;-)

Nooom, rozwarcie MAKSYMALNE:-D Myślałam, że umrzemy tam ze śmiechu, całe szczęście że to był już koniec zajęć:-D Zastanawialiśmy się też czy szkoła zwraca kasę za takie przygody;-) Mogliby dać na krawcową....:-D
Morał z tego taki, żeby nosić bieliznę w kolorze spodni!:-D

Ja jestem ZACHWYCONA spotkaniami w szkole rodzenia :tak: Na razie to gimnastyka(więcej gadania z położną,niż gimnastyki ;-))ale można o wszystko się zapytać osoby kompetentnej, a nie na zasadzie "jedna pani, drugiej pani..."

reklama
Zagadzam się:tak::tak: Ja też uważam że ta szkoła daje baaaardzo dużo takim poczatkującym mamom jak my:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry