reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
estragon ja właśnie rodzę w uniwersyteckim więc nikt się mnie o nic pytał nie będzie :tak:. Lewatywy jeśli będzie konieczna to w życu sobie sama nie zrobię - z wielkim brzuchem i na skurczach - i jakoś nie wyobrażam sobie prosić o to męża, więc zdam się się na personel - one mają wprawę. Plan ja też mam : idę, rodzę i wychodzę :)o reszcie wolę nie myśleć
ja tez tak nich oni robia co do nich nalezy wszystko dla dobra dziecka mam nadzieje ze bedzie szybko;-)

reklama
w szpitalu gdzie ja rodzilam na Warszawskiej mozna korzystac w roka sako,brac prysznic,ja prawie caly pobyt na porodowce spedzialm pod woda:-)tak mi bylo tam dobrze,co do nacieca to ja mysle ze lepiej naciac niz mialabym popekac,pozycja do rodzenia to raczej klasyczna na lozku,ja bylam zadowolona i tak naprawde mialam gdzies wszystko:-)chcialam jak najpredzej miec juz to za soba:tak:

lenka to moze sie spotkamy na porodówce, bo ja też mam zamiar rodzic na Klinikach:tak::-) a lekarz na filmie prowadzi moją ciąże:-)

leawatywy nie mialam i nikt nawet o niej nie wspominal w szpitalu,ja sama w domu sie oczyscilam,chyba organizm wiedzia jak trzeba sie przygotowac,co do golenia to wiem ze gola,przy mnie byla tez dziewczyna ktora obok mnie rodzila i potem lezala ze mna na sali i ja golili troszke,a ja juz bylam przygotowanan gdyz tego samego dnia co dostalam skurczy to ogolilam sie jak ta lala i nogi,wysprzatalam caly dom,umylam glowe:-) a o 23 zaczelo sie:tak:gdzie wczesniej o 2 na ktg nie bylo ani widu ani sluchy o tym ze zacznie sie porod tego samego dnia:-D

co do studentow to u mnie byly przy porodzie i to chyba nawet 3 dziewczyny,ale naprawde moglo byc dla mnie ich z 20 nawet:tak:byly bardzo mile,pomagaly,potem podawaly mi wode,zmienialy wkladki takze naprawde ja jestem zadowolona i z poloznych tez,a lekarka ktora odbierala moj porod super babka!!!!

i wiecie co najgorsze bylo to ze nie umialam przec kurcze wcale to nie jest takie latwe,teraz wiem ze gdybym robila to jak nalezy to bym szybko wypchala mego synka;-)

A ja jak rodziłam,to wszystkie dziewczyny były ogolone juz w domu,ja zresztą też;-)Co do cięcia krocza,to lepiej dać się naciąć niż popękać,ja byłam cięta i teraz też bedę chciała.Lewatywę robili mi w szpitalu,co dla mnie lepiej,bo cierpię na zaparcia.Jak bedzie tym razem nie wiem,mam nadzieję,ze łożysko się podniesie,bo wolałabym naturalnie ze znieczuleniem rodzić niz mieć cesarkę.A i we wtorek idę na usg do kliniki,w której chciałabym rodzić i wszystkiego dowiem się na miejscu.

lenka to moze sie spotkamy na porodówce, bo ja też mam zamiar rodzic na Klinikach:tak::-) a lekarz na filmie prowadzi moją ciąże:-)

Bara ale ten poród to raczej z Dyrekcyjnej jeszcze - bo ja tam będę rodziła, a Ty na Chałubińskiego z tego co pamiętam.A może się mylę... Filmik chyba już ma trochę lat bo i doktorek na nim młodo wygląda, teraz pewnie mu się trochę postarzało :-)
A swoją droga słyszałam że jest dobrym lekarzem, chodzisz do niego na żeromskiego czy państwowo?

O Jezu! i to nie było wzywanie nadaremno:no: Nie wyobrażam sobie siebie na takim fotelu rodzącej:no: Jak to tak, wypychać dziecko pod górę?:szok: A co z prawem grawitacji?? Ufff....:zawstydzona/y:

Łagodny ten film. Ja jednak wyobrazam sobie poród jako bardziej masakryczne przezycie. A ta kobieta na filmie wygląda chwilę po urodzeniu dziecka, jakby wcale jej to nie zmeczylo. A może się myle, może rzeczywiscie nie jest tak żle jak mysle...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry