reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja tak samo.Państwowo nawet nie mam co,opinie fatalne.Na prywatną klinikę muszę odkładać,jeśli mnie przyjmą oczywiście.Poród w państwowym szpitalu kosztuje (i to nie mało).Wolę drugie tyle dołożyć i rodzić w normalnych warunkach.Także zdecydowałam się na Salve w Łodzi.
SALVE - Nowe Oblicze Zdrowia

Agnieszka77 - fajna klinika - moja koleżanka lada chwila tam rodzi - aczkowiek musiała przejść test kwalifikacyjny przed podpisaniem umowy. Sprawdzili, czy jest ryzyko powikłań przy porodzie, test przeszła więc tylko czeka na ten wielki dzień:-)

Komi i awru a macie jakieś "znajomości" że obstawiacie W-wską? Bo to chyba jest tak, że przyjmuje ten szpital który ma dyżur....albo się mylę,bo ja całkiem zielona w tej kwestii :sorry:

Agnieszka77 - fajna klinika - moja koleżanka lada chwila tam rodzi - aczkowiek musiała przejść test kwalifikacyjny przed podpisaniem umowy. Sprawdzili, czy jest ryzyko powikłań przy porodzie, test przeszła więc tylko czeka na ten wielki dzień:-)
Tak Malinko,masz rację, jeśli nie masz tam swojego lekarza,to można się zgłosić tam przed 36 tygodniem ciązy,lekarz z tamtej kliniki musi Cię przebadać,czy wszystko jest ok i poddpisuje sie właśnie umowę.A i komplet badań trzeba mieć ze sobą.Później się podpisuje umowę i czeka...Mam nadzieję,że mnie przyjmą.Daj znac jak koleżanka urodzi i jakie były jej wrażenia z pobytu i porodu:-)

Dziewczyny, ja też myślę całkiem poważnie o Salve w Łodzi. Chciałabym "rodzic po ludzku". A wiem, że tam lekarze dokładają wszelkich starań, aby poród był najpiękniejszą chwilą w życiu. Nie macie obaw, że w razie komplikacji (oby nie) przy porodzie w Salve i tak będą nas przewozić do CZMP? To trochę daleko, a wtedy każda minuta się liczy... :-(

Dziewczyny, ja też myślę całkiem poważnie o Salve w Łodzi. Chciałabym "rodzic po ludzku". A wiem, że tam lekarze dokładają wszelkich starań, aby poród był najpiękniejszą chwilą w życiu. Nie macie obaw, że w razie komplikacji (oby nie) przy porodzie w Salve i tak będą nas przewozić do CZMP? To trochę daleko, a wtedy każda minuta się liczy... :-(
Ja się nie boję.Swoją córkę rodziłam w woj. zachodniopomorskim i tam w razie powikłań,wozili karetką do Koszalina (120 km),więc co to jest CZMP.Będzie dobrze.Nie ma co się zawczasu przejmować:-)

A i może byśmy się spotkały przy porodzie w tej samej klinice,bo suwaczek podobny,więc wszystko możliwe;-):-)

Ja się nie boję.Swoją córkę rodziłam w woj. zachodniopomorskim i tam w razie powikłań,wozili karetką do Koszalina (120 km),więc co to jest CZMP.Będzie dobrze.Nie ma co się zawczasu przejmować:-)
a gdzie rodziłaś?
bo ja pochodze z zachodniopomorskiego:-) a liceum w koszalinie włąsnie kończyłąm :D

reklama
Komi i awru a macie jakieś "znajomości" że obstawiacie W-wską? Bo to chyba jest tak, że przyjmuje ten szpital który ma dyżur....albo się mylę,bo ja całkiem zielona w tej kwestii :sorry:
nie mam żadnych znajomości ale będę właśnie tam celować.. jak nie to pojadę do PSK i tyle.. wolę od razu się psychicznie przygotować na gorszą opcję.. nie zniosłabym chyba dodatkowego stresu w dniu porodu kiedy z prywatnego by mnie odesłali :no:
komi coś wspomniała, że można opłacić położną.. może to daje jakąś gwarancję, że nie odeślą :sorry: znajomy moich rodziców był tam kiedyś ordynatorem ale nie wiem czy jest nadal - świetny lekarz ale wstydziłabym się prowadzić u niego ciążę :zawstydzona/y:
a tak w ogóle to jak to jest.. za poród w państwowym szpitalu się coś płaci?? komi ty na pewno wiesz bo masz już doświadczenie :yes:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry