reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
jeśli uważasz ze jest zbyt zimno połóż coś na podłogę ja kładłam kocyk na początku :tak:
mój tez się ślizgał ale parę razy ruszał i udało mu się bo przestał się ślizgać :-p
no nie wiem ja był nie potrafiła trzymać dziecka tylko w kojcu w końcu musi poznawać świat, musi się obić trochę itp. itd :cool2:

Isku nasza neurolog nas nie wysyła nigdzie:-( USG glowki nie miał robionego, żadnych badań od nich.. Postuka za każą wizytą i tyle:-( choć powinnam się cieszyć bo napewno zdrowie dziecko jest:-)

Jak wasze dzieci radzą sobie z podłogą bez dywanów, my nie mamy dywanów i ona strasznie się ślizga a pozatym podłoga jest zimna.

My na calym parterze domu mamy płytki, na początku owszem się ślizgał ale teraz już to opanowal i jest Ok:tak: (w salonei mamy dywan ale on nie chce na nim siedziec:baffled:)
Balam się ze nie nauczy się raczkowac bo tylko pełzał, przez to że mamy płytki:dry: ale poradził sobie znakomicie i teraz na czworakach biega po płytkach:-)
Co do ciepła mamy ogrzewanie podłogowę więc jest lepiej, ale na górze na deskach normalnie lata i już nie zwracam uwagi na dywany. Zresztą ja mu kłade koc a on poza nim ciągle siedzi więc nie widze już sensu:sorry2:
Co do chodzenia to nasz lata sam po całym parterze, idzie do gabinetu i zamyka się, posiedzi chwile , otwiera sam drzwi i przychodzi:tak:
Wszelkie przedmioty niebezpieczne pochowane:tak:
ale i tak co jakąś chwilę sprawdzam gdzie jest:tak:
też gada wiec na ogół go słychać;-) a jak nei slychac to znaczy że coś majstruje:-D
myslę że trzeba się odważyć puścić dziecko samo do polatania, patrzeć na nie na poczatku a potem to już będzie tylko lepiej.;-)

podobno to normalne ze jedna jest większa od drugiej. Moja prawa lepiej pracuje i chyba tak większość kobiet ma..
Nie skończyłam jeszcze karmić więc nie wiem czy wrócą do normalności.:-) aczkolwiek odkąd jest mniej karmien(karmie tylko juz rano i wieczorem) to mam wrażenie że wraca to do normy, więc nie martw się:tak:

daisy - z tego co mi znajome mówiły to różnica w piersiach zostaje, dlatego trzeba karmić z obu piersi tak samo żeby ta różnica nie powstała. ja tego bardzo pilnowałam i mimo ze bolała mnie lewa to się nie poddałam, już nie karmię miesiąc i piersi są takie same co do wielkości

reklama
madzik - o widzisz :-( a my mieliśmy jeszcze usg brzuszka pod kątem wady czy nie jest jeszcze większa, ale to już badania niezwiązane z porodem, no i do chirurga nas wysyłała ale znaleźliśmy sami innego. No najważniejsze że nasze dzieci zdrowe są :tak:

Do góry