reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
jeśli uważasz ze jest zbyt zimno połóż coś na podłogę ja kładłam kocyk na początku :tak:
mój tez się ślizgał ale parę razy ruszał i udało mu się bo przestał się ślizgać :-p
no nie wiem ja był nie potrafiła trzymać dziecka tylko w kojcu w końcu musi poznawać świat, musi się obić trochę itp. itd :cool2:

Isku nasza neurolog nas nie wysyła nigdzie:-( USG glowki nie miał robionego, żadnych badań od nich.. Postuka za każą wizytą i tyle:-( choć powinnam się cieszyć bo napewno zdrowie dziecko jest:-)

Jak wasze dzieci radzą sobie z podłogą bez dywanów, my nie mamy dywanów i ona strasznie się ślizga a pozatym podłoga jest zimna.

My na calym parterze domu mamy płytki, na początku owszem się ślizgał ale teraz już to opanowal i jest Ok:tak: (w salonei mamy dywan ale on nie chce na nim siedziec:baffled:)
Balam się ze nie nauczy się raczkowac bo tylko pełzał, przez to że mamy płytki:dry: ale poradził sobie znakomicie i teraz na czworakach biega po płytkach:-)
Co do ciepła mamy ogrzewanie podłogowę więc jest lepiej, ale na górze na deskach normalnie lata i już nie zwracam uwagi na dywany. Zresztą ja mu kłade koc a on poza nim ciągle siedzi więc nie widze już sensu:sorry2:
Co do chodzenia to nasz lata sam po całym parterze, idzie do gabinetu i zamyka się, posiedzi chwile , otwiera sam drzwi i przychodzi:tak:
Wszelkie przedmioty niebezpieczne pochowane:tak:
ale i tak co jakąś chwilę sprawdzam gdzie jest:tak:
też gada wiec na ogół go słychać;-) a jak nei slychac to znaczy że coś majstruje:-D
myslę że trzeba się odważyć puścić dziecko samo do polatania, patrzeć na nie na poczatku a potem to już będzie tylko lepiej.;-)

podobno to normalne ze jedna jest większa od drugiej. Moja prawa lepiej pracuje i chyba tak większość kobiet ma..
Nie skończyłam jeszcze karmić więc nie wiem czy wrócą do normalności.:-) aczkolwiek odkąd jest mniej karmien(karmie tylko juz rano i wieczorem) to mam wrażenie że wraca to do normy, więc nie martw się:tak:

daisy - z tego co mi znajome mówiły to różnica w piersiach zostaje, dlatego trzeba karmić z obu piersi tak samo żeby ta różnica nie powstała. ja tego bardzo pilnowałam i mimo ze bolała mnie lewa to się nie poddałam, już nie karmię miesiąc i piersi są takie same co do wielkości

reklama
madzik - o widzisz :-( a my mieliśmy jeszcze usg brzuszka pod kątem wady czy nie jest jeszcze większa, ale to już badania niezwiązane z porodem, no i do chirurga nas wysyłała ale znaleźliśmy sami innego. No najważniejsze że nasze dzieci zdrowe są :tak:

Do góry