reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Drogie Mamusie dziewczynek,

chciałabym Wam opowiedzieć o czymś co się nam przyrtfaiło tzn. naszej córeczce.
Nasza Pani nenatolog przy ostatniej wizycie zauważyła u naszej córeczki że zrastają jej się wargi sromowe i wysłała nas do chirurga.

Niestety diagnoza potwierdziła się podobno jest to teraz bardzo częste u dziewczynek spowodowane jest to: karmieniem piersią, stotowaniem kremów (sudokrem, bapanten), chusteczek.
Trzeba kontrolować czy się nic takiego nie dzieje a napewno powinien śledzić to lekarz nenatolog.My się właśnie zawsze zastanawialiśmy dlaczego lekarz jej tam zagląda i teraz już wiemy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni, bo wiemy że nie każdy lekarz zwraca na to uwagę.

Pozdrawiam i życzę zdrowia dla Waszych dzieci

reklama
madzik "zazdraszczam" :-)

Załączniki

• km5sgu1rimue53fd.png
    km5sgu1rimue53fd.png
    3,8 KB · Wyświetleń: 28
Ewelcia-no wiesz,to ja sie weszlam wlasnie tu pochwalic ze moja Julita coraz dluzsze dystanse przechodzi a Twoj Szym juz od razu cala kuchnie i pokoj?:-DGratuluje,odwazny chlopak.Moja Juli to tak po troszku,po troszku ale co dzien to o te...30 cm dalej idzie:-p:-D

ja słyszałam, że niektóre dziewczynki się takie już rodzą i lekarze tylko przez swoja nieuwagę nie diagnozują zrośniętych warg
nacisk społeczny jest na chłopców a o dziewczynkach jest cicho choć to też ponioć spory procent
nie słyszałam, aby zrosły się później?
jak było u Was?

ewelcia, Sara - to super wieści :tak:

Swoją drogą to ja myślę że Ada też niedługo pójdzie :tak: Już ma takie początki, ostatnio dwa dziś trzy kroczki zrobiła sama :-)

amkoltys - dobrze ze wszystko w porę zauważone :tak:
osobiście nie znam się na tym, nie słyszałam o tym

reklama
madzik - dla mnie to też było strasznie trudne, ale udało się i jakoś mały żyje bez cyca i ja już się przyzwyczaiłam że nie karmię, ale na pewno będę wspominać bardzo dobrze karmienie piersią :tak:

tlen - suwaczek trzeba dodać w sygnaturach, wejdź na swój profil, na sygnatury i tam w okienko takie jak to do pisania posta wklej kod suwaczka, masz tam podgląd więc będziesz wiedziała czy działa :tak:

Do góry