reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

mamusia a ten espumisan nie jest na recepte? i czy myslisz ze lagodzi bol twojemu synkowi? pytam bo ja juz sama nie wiem co mam podawac swojej malej:baffled:
jeszcze troche i jakies depresji dostane normalnie:-(

reklama
Sara Szymek tez robi jedna na dzien kuper lub co 2dzien,ale dzis mial problem ze zrobieniem,ale udalo sie :tak: i widzialam po nim ze mu strasznie ulzylo.

M*R* ale masz grzeczniutkiego synka:-)

Justyna nie powinnas sciagac z tej drugiej piersi pokarmu tylko zostawic ja na nastepne karmienie.Czyli karmic na przemian.

Mamusia moj szymek nie ma kolek wioeczorem a i tak czasami idzie spac kolo 23albo po 23.
Kolki jak mial to czasami o 5rano,albo po poludniu.

Szymka mierzyla mi do ktorka tydzien temu w czwartek na kontrolnej wizycie i mial 55cm wzrostu,a ja sie urodzil mial okolo 50cm.Pisze okolo 50cm bo tyle wyszlo jak go m mierzyl lekarz go mierzyl od stopy do srodka czola i mial 48cm a potem polozna mierzyla tak samo jak lekarz i mial 47cm:baffled:
I komu wierzyc,ale na nasze oko mial 50cm.
kurde zreszta czy to wazne teraz,najwazniejsze ze rosnie:-):tak::tak:

Dzięki wielkie dziewczyny za odradzenie Baby Ono - już prawie się na niego zdecydowałam... :-p Chyba kupię po raz drugi medele ręczną bo nic innego skutecznego i taniego nie widzę - na dwa dni nie bede w laktator inwestować ;)

...
Firehead co do laktatora to nie pomogę bo wogóle nie kupowałam i nie używałam a może ręcznie dasz rade i obejdzie się bez laktatora :tak:...

Ręcznie na weselu? hehe jakoś tego nie widzę... :szok:

Agusia - tak w nocy tez odciągam. Bardzo pilnuje regularnosci, bo wiem, ze na laktatorze moga byc problemy z utrzymaniem laktacji. Tak wiec w dzien co 3 - 3,5 godziny, a nocy co 4 - 4,5. Zwykle wychodzi odciąganie ok. 21, potem ok. pólnocy i otem ok. 4 lub 5 rano. Strasznie to męczace, no ale czego sie nie robi...Hehe. juz mam taką wprawę, ze udaje mi sie jednoczesnie karmic malego z butli i odciągac mleczko:-D To dopiero wygląda:-D
Aa, jak w nocy sobie pospię (nastawiam sobie budzik, ale zdarzylo mi sie po prostu go wylaczyc i spac dalej) i nie wstane na odciąganie o czasie, to mam całą bluzke od pidzamy mokrą i nawet przescieradlo... Ale wolę juz jak samo wycieka niz jak mają mi się zastoje robic:tak:;-)

Moonik chciala bym zobaczyc jak karmisz malego i jednoczesnie sciagasz pokarm:-Dpewnie smiesznie to wyglada.
Oj jak sie zrobi zastoj to koniec swiata:baffled:

Synek dzis grzeczny nie to co wczoraj problemy z brzuszkiem i ladnie spal w nocy:tak:

Moja mala przez te kolki bardzo malo spi w dzien ale za to w nocy budzi sie co 3 godziny a wczesniej budzila sie co 2 wiec odciaganie mleczka odstawilam o godzinke dalej;-) wczesniej tez mialam zawsze mokra koszule ale zaczelam na noc uzywac tych podkladek[wypadlo mi z glowy jak sie to nazywa;-)] no i pidzama sucha:-p no i ostatnio wogule poprawila mi sie laktacja ciesze sie bo na poczatku mialam duzo mleczka a po ponad tygodniu zaczelo byc go coraz miej[to chyba byl ten kryzys..- miejmy nadzieje ze nie wroci] teraz jest znowu go dosc sporo:tak: sciagniecie 150ml zajmuje mi tak kolo 10 min wiec chyba niezle:-) ale pokarmu nie zamrazam staram sie aby Amelka jadla co najwyzej kilku godzinne mleczko:happy:

Dawno się nie odzywałam na BB. Coś moja Ania zaczyna dokuczać. Od 2dni mamy problem ze spaniem w ciągu dnia. Ok.południa Ania wstaje na cyca i potrafi nie spać do 18-stej. Kąpiemy ją zawsze ok.20.30, potem sobie je i śpi do 23 (dzisiaj nawet nie wstała o tej godzinie tylko dospała do 2.30). W nocy zawsze wstaje o tych samych godzinach, czyli 2.30, potem ok.6. Rano znowu je ok.9 i jak wstanie przed 12 na jedzenie to już nie śpi. Niby trochę zasypia na kilka minut ale zaraz się budzi i najchętniej jadłaby wtedy non stop - ssie pierś jakieś pół godziny, potem pół godziny przerwy i od nowa. Już mam dość (choć to dopiero dwa takie "cięższe dni". Pokarmu też mam dużo, dla mnie wkładki laktacyjne to chyba wystarczyłyby na parę minut. Trochę to śmieszne, ale ja w domu noszę za duży biustonosz a w miseczkach pieluchę tetrową:szok:.
I jeszcze jedna sprawa - mała ma takie zadziorki skórki przy paznokciach i zauważyłam, że przy jednym paznokciu zrobił jej się jakiś stan zapalny, widać że zbiera się tam "ropka". Wiecie może co robić?

To ja jeszcze tu pare groszy wtrace:

Moonik-jak kark maly mial OK w tym kombinezonie to OK,Julita jest cieplokrwista-jak miala sztruksowe spodenki i sweterk dnia ppoprzedniego to bylo jej za goraco.Polozna doradzila by jesli chodzi o kremy uwazac przy dzieciach ze zmianami na buzi.Pisalam niedawno ze Julitek ma krosteczki na buzi pod swiatlo,teraz juz prawie nie ma!Dzieki poloznej-po prostu powiedziala ze najlepiej takie zmiany lezy...powietrze (i slonce).Mala lezy w cieniu w parku,czasem jej promien slonca buzie popiesci i jest bez zadnych kremow od 3 dni-zmiany znikaja!A tak to uzywalam Bambino ochronnego.I tez mialam mokra pizame,moze nie mokra ale z plamami w okolicach cyckow ale uzywam wkladki laktacyjne do miekkiego,bawelnianego stanika z "okienkami" w ktorym spie.Te wkladki sa super bo wczesniej mokre cycki mnie wkurzaly,mleko jak dla mnie ma dziwny zapach a i pomiedzy cyckami sie pocilam-teraz czysto,sucho i sterylnie:-)
Edis-a moze spirytus 70% na te ropke?

Na kolki polcam esputicon-na efekty trzeba bylo czekac okolo tygodnia ale w sumie okazal sie niezly,bez recepty.Czekam na kupke Julity dzis bo wczoraj miala dzien przerwy bez kupki.A my dzis park,potem na obiad do rodzicow i tak dzien zleci.Odnosnie spacerkow-przesypia spacery jak sie spaceruje(kolysze ja bujanie),ale jak sie przysiadzie to po jakichs 15 min sie budzi-wyjmuje ja wtedy,oglada sobie swiat.Ostatnio bylo zbiegowisko jak ja wyjelismy i wszyscy sie nad nia rozplywali jaka mala,jaka sliczna-byla najmlodsza bywalczynia w parku:-D

reklama
Do góry