reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara mi też nie mierzyła ile ma Alanek wzrostu bo powiedziała że to nie ma sensu :tak: po spioszkach widze że rośnie bo jedne już za małe a takie co miał za duże to już paluszki prawie ma do końca :-D
Miotlica myślę że mała prawidłowo przybiera na wadze jakby coś było nie tak to lekarz napewno by Ci o tym powiedział :tak::happy:

reklama
Dziewczyny ja narazie odpukac;-),maly je,spi i robi w pampy.Dwa razy w nocy maz wstaje do naszej starszej cory,synus obudzil sie dzis w nocy o 4ej zjadl i pospal do 7ej i tak jest od narodzin.Narazie nie widze zmian,ciesze sie bardzo ze mam lepsza laktacje niz poprzednio ,maly sie najada i jest bardzo spokojny.
Skorka mu sie troszke luszczy ale to pikus;-)

my dzisiaj byłyśmy na pierwszym spacerku.... 55min.. wcześniej werandowana była na balkonie...
ubrana w :
pajacyk z długim rękawem bawełniany, spodenki, skarpety, bluza i czapeczka do tego jeden ciepły kocyk i mała przespała cały spacer
.. a i kremik nivea na każdą pogode

Jezeli chodzi o pomiar wzrostu to mi lekarka powiedziala ze zmierza ja dopiero w 6tyg bo wczesniej jest niby niewskazane bo bioderka sie w tym okresie jakos rozwijaja i mozna cos naruszyc czy cos takiego:eek: to nam pozostalo jeszcze 3 tyg;-) ale urosla napewno bo tez widze po ubrankach te co byly za duze sa juz dobre a te co byly akurat to juz za male:tak:

a propos ściagania pokarmu... ja zaczelam karmić dopiero w domu i najpierw malutka była karmiona moim mlekiem z butli. teraz je z cyca - raz z jednej piersi raz z drugiej. jak skończy jesc to ściagam pokarm z drugiej laktatorem - tak, żeby pierś była miękka. dobrze robię czy raczej zostawiać drugą pierś w spokoju do następnego karmienia??

i dziewczyny, co myslicie o szerokim pieluchowaniu? połozna kazała wkladac dodatkowa ieluche a ja nie wiem... w końcu stawy powinny rozwijac sie naturalnie.:eek:

Kurcze, ja posmarowałam buźkę mojej małej tym kremem i mi sie wydaje, że on jej skurę wysusza. Nie wiem, Wy też tak macie??

reklama
Ja tylko na chwilę nasz mały też ma kolki i to zaczyna sie po kąpaniu kończy hm o 22.00 albo później z przerwami oczywiście :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Karmie tylko moim mlekiem i jestem na diecie i tak to nic nie daje więc pomalutku wprowadzam nowe pokarmy i obserwuję .
Podajemy kropelki na kolki espumisan czy ktoś je używa i w jakich dawkach ja podaję narazie na noc 5 kropelek .
Nie podaję w dzień bo jest oki więc chyba nie muszę .
My na spacerze codziennie teraz po 3 godzinki spędzamy i mały śpi ładnie ale jak się budzi to jest taki głodny że myślę że mnie całą połknie :-D:-D:-D
POZDRAWIAMY

Do góry