reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja chodzę też prywatnie, bo pani dr w przychodni doszukiwała się wciąż chorób u mojego Kuby, a on jest okazem zdrowia pod każdym względem :-p do przychodni chodzę tylko na szczepienia, ale mimo wszystko żeby się u nas zarejestrować nie ma problemu, nie pytają się o nic, nigdy nie spotkałam się z problemem żeby nie chcieli kogoś zarejestrować albo żeby musiał czekać tydzień, co najwyżej jeden dzień ;-)

reklama
Jeżeli mogę to i ja dodam że nam też pani doktor proponowała na zmianę czopki i syrop bo czopki są bezpieczniejsze dla brzuszka . Ja nie dopuszczam żeby temp doszła dalej niż 38,5 owszem jest różnie ,ostatnio Niko miał na termometrze elektronicznym 38 ale czuję oddech gorący jak diabli czoło masakra no nie myślę i zmierzyłam mu rtęciowym a tam 39 o w mordę i od razu syrop więc ja nie czekam i po 38 daję syrop lub czopka.

Kurcze,aż się boję dzisiejszej nocy, Marysia zwymiotowała cały obiad.Cała się trzęsła z gorączki,dałam jej czopek paracetamolu ale on tak sobie jej zbija.Lepiej działa na nią ibum w syropie ale ona strasznie go nie chcę .Teraz usnęła , mam nadzieję że jak się obudzi to nie bedzie wymiotować.Ostatni przecież przez te wymioty to skończyło się szpitalem.:-(

Iwona w aptece dostaniesz antywymiotne kropelki homeopatyczne nie pamiętam nazwy ale są dosyć dobre,jej zeby tylko nie szpital :baffled:
KasulkaW tak zgadzam się rtęciowe są lepsze niż elektroniczne no i zgadzam się że temperaturę zbijamy powyżej 38

Jak u nas Oliwier nie chciał pić syropu to juz na przymus mu to wpuszczałam strzykawką albo ta miarką od Nurofenu.. łyżeczką to w życiu by nie zjadł:-:)-(
niestety wolałam aby sie podarł niż aby nie przyjmował leku-ale serce się krajało:-:)-(
Iwona trzymamy kciuki.. Biedna Marysia:-(

Maniulka też się zgadzam że rtęciowe najlepsze- ma takie 2 w domu. Przegapiłam jak wycofywali je z aptek i nie zakupiłam aby mieć w zapasie:-( teraz nigdzie już w PL ich nie ma, a byajmniej nie w moim rejonie:-( nasz elektroniczny jest do pupy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja rtęciowy zbiłam jak na złość, ale w aptece są termometry z alkoholem jakimś w środku i są też dobre. Elektroniczny chyba musi sporo kosztować by był dobry.

iwona - trzymamy kciuki by się poprawiło.

a mój mały rozrabiak jest mistrzem w przytulaniu, cały czas tuli się do misia, jak miś się znudzi przychodzi do mnie i przytula się do mojej nogi, biorę do na ręce i się wtula we mnie, później przytula się do podłogi i tak kilkanaście razy dziennie, taki przytulniasty, a taki łobuz :-D

a propo wagi mojej koleżanki syn dziś skończył 3m i waży... 8kg, normalnie za miesiąc przerośnie Alana Marleny ;p, jednak się cieszę, że mój choć przez chwilę był mały :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry