reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Witajcie
U nas nocka ok, mała zjadła o 23,walneła wieeelka kupe;-) i usneła. Wstała dopiero o 6 rano:-D
Ewelcia co do braku apetytu u maluszka to ja za bardzo nie pomoge bo moja zjada 100-120 za kazdym razem gdy jej podam - w dzien co 3-4 godz, w nocy jej nie budze. Ale moze poobserwuj jeszcze dzis, moze w ciagu dnia apetyt jednak wroci. Trzymam kciuki aby wszystko było ok:tak:

U nas inny problem - mała karmilam mlekiem Bebilon HA, ostatnio moj Paweł pojechał na zakupy i wrocił z mlekiem NAN HA bo tamtego nie było. I kupił od razu 4 puszki:szok:. Wiem ze Ty Sara miałas przez to mleko problem z zielonymi kupkami. No ale nic, myslalam ze moja mała to ominie. Nic z tego. Po jednym dniu na mleku NAN walneła 2 wielkie kupy, zielone i strasznie smierdzace. Dzis Paweł po pracy jedzie po Bebilon a te 4 puszki to sam niech teraz je:-D ciekawe czy tez bedzie robil na zielono:-D
A tak na powaznie to zastanawiam sie czy moge teraz znów po dwóch dniach zmienic mleko??? Jak uwazacie???

reklama
Witajcie ponownie na nowym dla mnie wątku. :-D Jestesmy z Romkiem od 5 dni w domu, ale dopiero dzis czuje sie na silach pisac - dom z trójką dzieci zdecydowanie wymagał ustawienia wszystkiego od nowa. Jestem taka szczesliwa, starsi bracia zakochani w Romku, a Romeczek cudny!

ojej jaka cisza.....
Sara dzięki za odpowiedź w sprawie szczepionek.

Kurcze nam pępek odpadł jakieś 5 dni temu a nadal troszeczkę krwi się saczy, tzn taka ciupinka na bodach zostawia ślady ale sie martwie. wczoraj nic nie leciało. To normalne?

Ewelcia a Szymonka może obserwuj na razie. A tak w ogóle to kiedy sa tzw. głodne dni jak dziecko nie chce jeść?

Kitki nie mam pojęcia czy można tak zmieniać mleko, niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia, nie pomogę za wiele :(..Jeśli dziecko ma zielone kupy a wiadomo że jest to od żelaza które jest zawarte w mleku to nic jemu to nie szkodzi wiec nie ma potrzeby zmieniania mleka. No chyba że będzie dostawała malutka zatwardzenia. To tak jakbyśmy przyjmowały żelazo z powodu anemii i robiły na zielono, to czysto naturalna kolej rzeczy i nie ma czym się stresować.
Bo jesli zielone kupy występują z niewiadomego powodu to jest czym sie martwic, a jak wiadomo że to po mleku to z tym nie ma problemu bo to po prostu od żelaza.
Zawsze ewentualnie w sklepie jak macie paragon to mozecie odmienic nawet na jakies inne art.

Ostatnia edycja:
no wiec chyba wiem co bylo przyczyna placzu i krzyku a takze malego protestu.
Szymek maczyl sie z kupa:baffled:
Najpierw walna taka normalna,ale duza zdazylam zmienic pampka a za chwile znow byla kupa,lekko luzniejsza z zoltymi bobkami takimi duzymi nie malymi:szok: i mysle ze on sie z tym meczyl od wczoraj.
Juz jje normalnie i puszcza baki jak ta lala:-D:-D:-D/
zaraz idziemy na dwor jest taaaakie cieplo ze szkoda w domu siedziec.

kitki moze uda sie wam wymienic to mleko na Bebilon

Truda mój mały jest tylko na piersi - ładnie przybiera na wadze ale kolki mamy i gazy nas męczą... z córcią było to samo tylko gorzej... :-(

Ja na nic czasu niemam,zaraz pieke sernik,potem na spacer z mala,potem obiad a potem pod wieczor goscie:eek:

Ewelcia-czasem dzieci nie maja apetytu,jak nie trwa to za dlugo to nic groznego.Dobrze ze Szymus kupe zrobil,to mu ulzylo zapewne.
Kitki-no wlasnie po tym NAN sa zielone,plynne i b.smierdzace kupy.Ja bym na Twoim miejscu wymienila na Bebilon,mimo iz madzik ma racje ze zielona kupa od zelaza to nic gorznego skoro znana jest przyczyna,sama nie wiem juz.

U nas-Juli walnela piekna mlecznazolta kupe po tym Bebiko ale...jest w niej sporo bialych grudek,takich samych jak za czasu kiedy miala np.2-3 tygodnie.Czy poltoramiesieczne niemowle nadal moze robic takie kupy z grudkami???

Kitki a ja bym nie zmieniała. Zostaw to NAN HA - to ze robi zielone kupy to nie znaczy ze to niezdrowe. po prostu to efekt uboczny zelaza zawarego w mleku. Mój tez wali na zielono i smierdząco <lol> :-D

Dziewczyny mam prośbę do posiadaczek laktatora elektrycznego Baby ono (wiem że któraś kupowała) żebyście zdały relację jak wam się sprawdza... idę na wesele za miesiąc i musze kupić coś skutecznego, żeby mi laktacja nie padła i żeby małemu odciągnąć jedzonko na te póltorej doby-chyba muszę zacząć już teraz... Chyba że któraś poradzi mi jakiś dobry ręczny...

POMÓŻCIE PROSZE... :-(

Firehead ja nie posiadam zadnego ale co do elektrycznych moge powiedziec jedynie tyle aby uwazac na nie bo mozna sobie rozkrecic niezle produkjce i w szpitalu puszczali nam filmy edukacyjne. elektryczne nal;ezy uzywac tylko w porozumieniu z pediatra bo mozna sie nabawic zapalenia. a co do recznego laktatora to bratowa miala jakies dosc drogie jednak nie byla zadowolona a sprawdzil sie jej najtanszy zakupiony w aptece za ok 40zł. ale kazdy cycek lubi co innego.

reklama
Kitki a ja bym nie zmieniała. Zostaw to NAN HA - to ze robi zielone kupy to nie znaczy ze to niezdrowe. po prostu to efekt uboczny zelaza zawarego w mleku. Mój tez wali na zielono i smierdząco <lol> :-D

No właśnie sama juz nie wiem co robic, bo Nadia po Bebilonie robiła zółte raczej zadkie kupki a po NAN nie dosc ze sa zielone to takie strasznie geste i ona zanim zrobi to bardzo sie prezy i strasznie steka (przy tamtym tak nie robiła). I nie boje sie czy czasem to sie nie skonczy zatwardzeniem i problemami z wyproznianiem:baffled: a moze martwie sie na zapas:baffled: kurcze juz głupia jestem od tego wszystkiego - byłoby jedno mleko na rynku to nie byłoby wyboru i problemu:-)

Do góry