reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Witajcie
U nas nocka ok, mała zjadła o 23,walneła wieeelka kupe;-) i usneła. Wstała dopiero o 6 rano:-D
Ewelcia co do braku apetytu u maluszka to ja za bardzo nie pomoge bo moja zjada 100-120 za kazdym razem gdy jej podam - w dzien co 3-4 godz, w nocy jej nie budze. Ale moze poobserwuj jeszcze dzis, moze w ciagu dnia apetyt jednak wroci. Trzymam kciuki aby wszystko było ok:tak:

U nas inny problem - mała karmilam mlekiem Bebilon HA, ostatnio moj Paweł pojechał na zakupy i wrocił z mlekiem NAN HA bo tamtego nie było. I kupił od razu 4 puszki:szok:. Wiem ze Ty Sara miałas przez to mleko problem z zielonymi kupkami. No ale nic, myslalam ze moja mała to ominie. Nic z tego. Po jednym dniu na mleku NAN walneła 2 wielkie kupy, zielone i strasznie smierdzace. Dzis Paweł po pracy jedzie po Bebilon a te 4 puszki to sam niech teraz je:-D ciekawe czy tez bedzie robil na zielono:-D
A tak na powaznie to zastanawiam sie czy moge teraz znów po dwóch dniach zmienic mleko??? Jak uwazacie???

reklama
Witajcie ponownie na nowym dla mnie wątku. :-D Jestesmy z Romkiem od 5 dni w domu, ale dopiero dzis czuje sie na silach pisac - dom z trójką dzieci zdecydowanie wymagał ustawienia wszystkiego od nowa. Jestem taka szczesliwa, starsi bracia zakochani w Romku, a Romeczek cudny!

ojej jaka cisza.....
Sara dzięki za odpowiedź w sprawie szczepionek.

Kurcze nam pępek odpadł jakieś 5 dni temu a nadal troszeczkę krwi się saczy, tzn taka ciupinka na bodach zostawia ślady ale sie martwie. wczoraj nic nie leciało. To normalne?

Ewelcia a Szymonka może obserwuj na razie. A tak w ogóle to kiedy sa tzw. głodne dni jak dziecko nie chce jeść?

Kitki nie mam pojęcia czy można tak zmieniać mleko, niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia, nie pomogę za wiele :(..Jeśli dziecko ma zielone kupy a wiadomo że jest to od żelaza które jest zawarte w mleku to nic jemu to nie szkodzi wiec nie ma potrzeby zmieniania mleka. No chyba że będzie dostawała malutka zatwardzenia. To tak jakbyśmy przyjmowały żelazo z powodu anemii i robiły na zielono, to czysto naturalna kolej rzeczy i nie ma czym się stresować.
Bo jesli zielone kupy występują z niewiadomego powodu to jest czym sie martwic, a jak wiadomo że to po mleku to z tym nie ma problemu bo to po prostu od żelaza.
Zawsze ewentualnie w sklepie jak macie paragon to mozecie odmienic nawet na jakies inne art.

Ostatnia edycja:
no wiec chyba wiem co bylo przyczyna placzu i krzyku a takze malego protestu.
Szymek maczyl sie z kupa:baffled:
Najpierw walna taka normalna,ale duza zdazylam zmienic pampka a za chwile znow byla kupa,lekko luzniejsza z zoltymi bobkami takimi duzymi nie malymi:szok: i mysle ze on sie z tym meczyl od wczoraj.
Juz jje normalnie i puszcza baki jak ta lala:-D:-D:-D/
zaraz idziemy na dwor jest taaaakie cieplo ze szkoda w domu siedziec.

kitki moze uda sie wam wymienic to mleko na Bebilon

Truda mój mały jest tylko na piersi - ładnie przybiera na wadze ale kolki mamy i gazy nas męczą... z córcią było to samo tylko gorzej... :-(

Ja na nic czasu niemam,zaraz pieke sernik,potem na spacer z mala,potem obiad a potem pod wieczor goscie:eek:

Ewelcia-czasem dzieci nie maja apetytu,jak nie trwa to za dlugo to nic groznego.Dobrze ze Szymus kupe zrobil,to mu ulzylo zapewne.
Kitki-no wlasnie po tym NAN sa zielone,plynne i b.smierdzace kupy.Ja bym na Twoim miejscu wymienila na Bebilon,mimo iz madzik ma racje ze zielona kupa od zelaza to nic gorznego skoro znana jest przyczyna,sama nie wiem juz.

U nas-Juli walnela piekna mlecznazolta kupe po tym Bebiko ale...jest w niej sporo bialych grudek,takich samych jak za czasu kiedy miala np.2-3 tygodnie.Czy poltoramiesieczne niemowle nadal moze robic takie kupy z grudkami???

Kitki a ja bym nie zmieniała. Zostaw to NAN HA - to ze robi zielone kupy to nie znaczy ze to niezdrowe. po prostu to efekt uboczny zelaza zawarego w mleku. Mój tez wali na zielono i smierdząco <lol> :-D

Dziewczyny mam prośbę do posiadaczek laktatora elektrycznego Baby ono (wiem że któraś kupowała) żebyście zdały relację jak wam się sprawdza... idę na wesele za miesiąc i musze kupić coś skutecznego, żeby mi laktacja nie padła i żeby małemu odciągnąć jedzonko na te póltorej doby-chyba muszę zacząć już teraz... Chyba że któraś poradzi mi jakiś dobry ręczny...

POMÓŻCIE PROSZE... :-(

Firehead ja nie posiadam zadnego ale co do elektrycznych moge powiedziec jedynie tyle aby uwazac na nie bo mozna sobie rozkrecic niezle produkjce i w szpitalu puszczali nam filmy edukacyjne. elektryczne nal;ezy uzywac tylko w porozumieniu z pediatra bo mozna sie nabawic zapalenia. a co do recznego laktatora to bratowa miala jakies dosc drogie jednak nie byla zadowolona a sprawdzil sie jej najtanszy zakupiony w aptece za ok 40zł. ale kazdy cycek lubi co innego.

reklama
Kitki a ja bym nie zmieniała. Zostaw to NAN HA - to ze robi zielone kupy to nie znaczy ze to niezdrowe. po prostu to efekt uboczny zelaza zawarego w mleku. Mój tez wali na zielono i smierdząco <lol> :-D

No właśnie sama juz nie wiem co robic, bo Nadia po Bebilonie robiła zółte raczej zadkie kupki a po NAN nie dosc ze sa zielone to takie strasznie geste i ona zanim zrobi to bardzo sie prezy i strasznie steka (przy tamtym tak nie robiła). I nie boje sie czy czasem to sie nie skonczy zatwardzeniem i problemami z wyproznianiem:baffled: a moze martwie sie na zapas:baffled: kurcze juz głupia jestem od tego wszystkiego - byłoby jedno mleko na rynku to nie byłoby wyboru i problemu:-)

Do góry