reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ada budzi się zazwyczaj około 7. Idzie spać już ok 9.30-10.00 śpi ok godziny. Potem idzie spać ok 15.30-16.00 i też śpi godzinę. wieczorne spanie ok 20.00. Budzi się w nosy raz na butlę, albo ok 2.00 albo 4.00

reklama
no to moja Zocha to prawdziwy ewenement z tym swoim spaniem, ale chyba ma to po tatusiu bo mój m też potrzebuje niewiele snu,nawet w weekend spi co najwyżej do 7, za to ja się mogę wyspac do 10 albo i dłużej bo ja znów jestem śpichem, w nocy też m wstaje do Zośki, ja to już nie pamiętam kiedy do niej wstałam. A propo moja Zośka oczywiście jeszcze buszuje, już wykąpana, najedzona, i bardzo towarzyska

Majka tez jeszcze nie spi ale my ją specjalnie meczymy bo ostatnio bardzo duzo spi w dzien- łacznie ok 4godz i sie budzi o 4,5 rano:dry: Probowalam jej nie kłasc w dzien ale wtedy dała tak w nocy popalic ze wole juz nic nie robic.... Teraz M z nia siedzi i sie meczy a ja tutaj:-p

mój mały już dawno grzecznie śpi, ale w nocy pewnie będzie marudził dlatego żel na dziąsełka leży obok łóżeczka :-p

Kacper też już śpi od ponad 1,5 h, nie spał dzisiaj dużo w ciągu dnia więc padł :) a jamogę spokojnie posiedzieć na necie :)

Zuzka budzi się ok 7.30 ale kręci się już od 6 - więc dosypia ze mną:sorry: wstaje o 7-7.30 potem babcia ją kładzie ok 10. i spi godzinę, potem ok 13 i znów około godziny spi i o 16 i wtedy 30 minut - 45. więc w sumie spi jak wasze dzieci około 2-2,5 godziny ale rozłozone w czasie. teraz moja mama zaczęła z nią wychodzić na spacery i młoda nie chce spać w wózku więc popołudniowa drzemka zaczyna się przesuwać albo wypada. Idzie spać o 19.30 mniej więcej ale zanim zaśnie zwykle jest około 21, ale to zależy od dnia
a jeszcze to taka cwaniara,że jak jest z babcią to śpi elegancko (pamiętacie, że jak poszłam do pracy to nagle zaczęła spać po 2-3 h w ciagu dnia, a przy mnie tylko 30 min:szok:). kiedy jest weekend i ja jestem w domu to Zuzka zwykle nie chce spać albo śpi bardzo króciutko. i wtedy naprawdę mam przesrane...:laugh2::sorry:

e no bez przesady:-D Zuzka jest grzeczna ale jak wracam z pracy to tak na mnie wisi, ze szok. no i spać mogłaby dłużej. zdecydowanie dłużej szczególnie, że budzi się w nocy...:baffled:

reklama
Kuba cały czas przy mnie, nie ważne czy siedzę czy stoję, trzyma się mnie jak przylepka :-) w sumie to miłe, ale czasem jak coś gotuję, to otwiera lodówkę albo szafki i wyciąga wszystko, a jak mu zabronię to stoi i trzyma się moich spodni ;-) nie jest aż takim łobuzem, tylko właśnie cały czas ze mną, a jak jest z babcią to potrafi spać 3 godziny i zająć się dłuższą chwilę sam zabawą.

Do góry