reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
co do wagi to mój Kuba nie mieści się w centylach wagowych, ale to tylko dlatego, że jest na tyle wysoki, że wzrostem też się w nich nie mieści, on nie jest gruby, po prostu jest wysoki (na pewno nie po mnie :-p) jak zacznie biegać, to pewnie będzie chudy jak patyk :-p

Ostatnia edycja:
Moja Pati właśnie tańczy w łóżeczku, hehe na boki, ugina nóżki,rączkami macha aż miałam ochotę ją nagrać ale bałam się wstać żeby nie przestała tańczyć :-D. Iśku ja jestem zdania że dziecko samo dorośnie do korzystania z nocniczka :tak: a z tą kupką u Nas to tylko moja wygoda :-D bo jak zrobi pieluchę to więcej jest z tym roboty :-D

Wszystkim dzieciaczkom gratuluje a glownie Zuzi i Ani bo je zapamietalam:-D
W wordzie klepac nie bede,ale gratuluje naprawde wszystkim ktorych licznych umiejetnosci nie zapamietalam:zawstydzona/y:

marlenko-Julita wstaje miedzy 6 a 7 na butle,po zjedzeniu przysypia na 45 min-1,30 h wiec okolo 8 wstajemy,czasem przed.W dzien klade ja spac w godz 12-14 i spi okolo 1,5h a potem klade ja okolo 17.30 i spi okolo 30 min.Wieczorne spanie ma przed 20.W nocy sie nie budzi,wlasciwie nigdy z kilkoma wyjatkami sie nie budzila.Podsumowaujac i usredniajac:czuwa od 8 am do 8 pm i spi w ciagu dnia w sumie okolo 2h,czyli czuwa 10h na dobe a spi 14 h na dobe;)))

spanie dzienne u nas ciągle się zmienia, ostatnio śpi zazwyczaj raz 2-3h jakoś po południu, a w nocy zawsze szedł spać ok 19-tej i śpi ok 12h, teraz jak bierze antybiotyk to przesunęliśmy mu na ok 19:30 mycie, potem śpi. Czasem śpi całą noc bez pobudki a czasem zapłacze raz czy dwa i musze go utulić ale jedzenia ani picia nie daję

U Nas wygląda to tak: Patrycja wstaje rano około 7,8 idzie spać około 12,13 (właśnie teraz śpi ;-)) śpi 2,3 godziny jak śpi mniej bo ktoś ją obudzi to jest marudna ale i tak nie zaśnie :crazy: no i to tyle spania na dzień, idzie spać na noc około 19, 20 i śpi do rana, z tym ze daję jej przez sen butlę około 24, przed moim snem bo tak by się obudziła o 3 w nocy :crazy: a tak to śpi do 8. Muszę ją powoli odzwyczajać tej butelki o 24, raz jej nie dałam to się obudziła o 5:30. Wiem że budzi się jak już to tylko z głodu :crazy:.

u nas ze spaniem od zawsze było kiepsko, generalnie Zośka spi do ok 8 godzin na dobę, wstaje ok 6, razem z nami, ma jedną drzemke w dzień ok 45 minut czasami 1 h Ale rzadko, spac chodzi miedzy 22 a 23

reklama
Kuba wstaje rano między 6-7, w dzień idzie spać 12-13 i śpi dwie godziny, a wieczorem idzie spać około 20:30, w nocy się nie budzi na jedzenie, tylko jak mu zęby dokuczają to trochę marudzi przez sen, ale da się to przeżyć ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry