Wiec tak: Moja córa w poniedziałek skonczy trzy tygodnie... i teraz sprawozdanie z frontu:
Sen: śpie bardzo duuuuużo...... po nerwowym wieczorze kiedy to mała budzi sie o 18 idzie spać koło 23 - 24 to spi prawie całą noc do 5, 6...a nawet zdarza sie ze spi do 7
problem polega na tym i wiem ze nie powinnam tak robic ze najczesciej spi na brzuszku.... ogólnie w dzien tez duzo spi.... zwłaszcza jak jedziemy autem albo jak jest na spacerku w wózku
Karminie: karmie piersią chyba że Ala jest u babci wtedy pije mleko Bebilon 1.... nie ma zadnych problemów z piciem innego mleka niz moje co mnie cieszy bo swojego nie odciągne na tyle by jej starczylo gdy jest pod opieka babci.
Rozwój psycho-ruchowy: Ala od tygodnia świadomie uśmiecha sie na widok mnie lub taty... na babcie też juz reaguje.... utrzymuje glowke.... i to dosyc długo.... gdy lezy na brzuszku i podłozy jej sie dłon pod stópki to zacznie sie odpychac i czołgac...... a z pozycji pół siedzącej po złapaniu moich palców próbuje sie dzwigac
Pielęgnacja:
Kapiel: co drugi dzien narazie w emulsji Emolium.... bardzo dobra polecam... skóra wogóle sie po niej nie wysusza i nie trzeba potem stosowac oliwki(tylko na główkę), buzie kremujemy kremem AA seria Mama i Ja. wiadomo oczka zakraplamy solą fizjologiczna i tak samo uzywamy jej do uszek i do noska.... chyba tyle
Przewijanie: tylko pieluchy jednorazowe.... raz załozyłam tetre i podziekuje. do pupci najpierw uzywałam Bambino ale sie nie sprawdził i teraz uzywam sudokremu.
KOLKI: jak narazie jedna sie trafiła.... przez to ze wypilam za duzo herbaty z cytryną(9 kubków w ciągu dnia:/ no cóż poniosło mnie)
Chyba tyle
Pozdrawiam
i czekam na kolejne ciekawe porady