reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara a może zrób sobie nasiadówkę z rumianku..Mnie to zawsze choćby na chwilkę pomagało...

Teraz leki, nawet antybiotyki są takie że nie będziesz musiała przerywać karmienia...oby!!!

Myślami jestem z Tobą:tak:

reklama
Sara bidulko :-( coś mowilas wczoraj ze cie podszczypuje przy sikaniu i prosze jak sie rozwinęło świństwo. żurawinę dodatkowo jedz, ale nie tabletki tylko kup suszoną. no i wszytskiego dobrago abys jednak nie musiala sie niczym szprycowac.

Dzis wstalam o 9:30 :szok: codziennie malego karmie 6-6:30 i on juz nie spi do okolo 9 a dzisiaj jnam sie udalo dojsc do porozumienia. ale na moje nieszczescie bo dzisiaj w dzien dobry tvn byl montignak opowiadal o swojej diecie a ja przespałam. co nieco o niej wiem ale na pewno cos o praktyce powiedzial. na tym macierzynskim to wlasciwie tylko chodze do kuchni i jem. szklag mnie trafia bo chcialabym juz zaczac cwiczyc a tu jeszcze poltora tygodnia pologu. przyspiesze sobie wizyte u ginekologa bo juz przestalam krwawic wiec pojde do niego na poczatku 6 tygodni abo juz mam dosc siebie. jestem gruba nieatrakcyjna wszystko mi wisi - brzuch, cycki mi zmalaly i zrobily si eobwisle az maz zauwazyl ze mam jakies mniejsze. i mam agresora w stosunku do siebie. ehh :-( ;-(

Hej dziewczynki!!!
Mam pomysl moze o tych naszych sprawach zaczniemy pisac na watku glownym,a tu tylko o maluszkach,jak pielegnowac co pomaga na rozne dolegliwosci,po wizytach u pediatry czy poloznej:-)
nie spalam w nocy to myslalam:-D:-D:-D

Monik no własnie te krostki kolo odbytu:baffled: mi się wydaje ze to jednak od chusteczek bo dopiero po takim czasie na pieluchy by alergia sie zrobiła:baffled:??
My używamy happy newborn i mam nadzieje ze to nie od pieluch bo zamówiłam na allegro ich aż 6 opakowań:szok: co ja z tym w razie czego zrobię?
Ciesze sie ze to pokasływanie to jednak normalne:tak:
My teraz myjemy dupkę rumiankiem i smaruję mu koło odbuty sudocremem, zaczelismy wiec juz tak dokończymy. trochę juz mniej czerwone

Sara Ty to idź koniecznie do lekarza i to jak najszybciej. Przychodnie masz niedaleko chyba:confused:

Mam problem z małym - ta rzekoma ciemieniucha co wystepowala na brwi juz jest duzo mniejsza ale co zauwazylam pojawilo sie to w srodku w uszach!! !! ma taki estrunpki zolte ktore go nie bolą. i za jednym uszkim w zgieciu! masakra nie wiem co robic. pozmarowalam mu kuchenna oliwą i wzieralam to te luski zaczely odchodzic. jak jest suche to wygląda to trochę jak liszaj ale przeciez on jest czysty wiec nie wiem co sie dzieje. wczoraj polozna mowila ze to moze alergia pokarmowa ale alergia rzaczej objawia sie krostkami a nie jakims takim wysiękiem surowiczym. powiedziala ze jak do przyszlego tygodnia nie zejdzie to mam sie pojawić u doktor.

Justina moj maly ma ciemieniuche na brwiach,tylko troszeczke a na uszach nie ma nic.Nie wiem co to moze byc,moze poszukaj na necie,albo poczekaj do nastepnego tyg.moze zejdzie a jak nie to wtedy udaj sie do lekarza.
Wczoraj lekarka mi powiedziala ze jakies krostki na buzi ktore wyskakuja to z powodu niedojrzalosci skory i one znikna.
Kazala tylko malego kapac w przegotowanej wodzie,bo na brzuszku ma kilka.

Ewelcia racja,mozemy swoje sprawy opisywac na watku glownym.Ja jednak tu dokoncze o tym pieczeniu przy sikaniu skoro zaczelam.

Sa juz wyniki moje moczu-oczywiscie zle.Jest stan zapalny,odczyn moczu zasadowy a nie kwasny,slad bialka,za duzo bialych krwinek i liczne nablonki oraz bakterie.Jakie bakterie to sie okaze jak na posiewie za kilka dni wyhoduja.Ogolnie jest to stan zapalny pecherza moczowego i cewki moczowej.Narazie mam brac lagodne leki - URINAL,ktore mozna podczas karmienia.Jak bedzie gorzej,to antybiotyk,zeby zakazenie nie poszlo do nerek.Ale podobno antybiotyki od drog moczowych sa szkodliwe przy karmieniu:baffled:

Ehh,zycie...raz na wozie raz pod wozem,teraz pod:zawstydzona/y:

Karolka
dziekuje za cieple slowa.
Justina a moja mala ma krosteczki na buzi-caly czas trwaja obserwacje czy to tradzik niemowlecy czy uczulenie na bialko mleka krowiego.Niby widac je tylko pod swiatlo no ale sa.

Sara no to nie ciekawie masz z tym zapaleniem.]
Obys tylko nie musiala zarzywac antybiotykow.Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Witajcie !
Ja po ciężkiej nocy mały dostał kolki ...
... a jednak myślałam że tym razem mnie to ominie :wściekła/y:
od 22.00 do 1.00 praktycznie płakał z przerwami na cycusia.
Ale przy tych kolkach on tak łapczywie jadł był taki napiety i co chwila puszczał pierś i płakał.
Oczywiście pospac mi nie dał a i tak trzeba było o 7,00 wyprawić córkę do przedszkola i drugiej zrobić mleko śnaidanie itd.

Byłam na wizycie u gina a więc najprawdopodobniej to już okres jest to możliwe .
Albo macica się jeszcze oczyszcza.
Zrobił mi usg macicy jeszcze powiększona na 12 tc i nieliczne skrzepy ale takie są dozwolone.
I tak wszysko czyste oki.
Porozmawiałam z ginem o zabezpieczeniu i są 2 rodzaje tabletek które można brać przy karmieniu cezzarette i jakieś tam inne druga opcja to zastrzyk a trzecia opcja to wkładka spirala.
Po namyśle wybieram spiralkę 18 maja jestem już zapisana na założenie jej koszt to 400 zł na 5 lat więc przeliczając to chyba najtańcza inwestycja.
Tabletek nie chce bo ze mnie straszny sklerotyk :-D:-D:-D
A po zastrzyku nie ma odwrotu jak będa jakieś skutki uboczne to się ich już nie cofnie :baffled:
Och ale bym się zdrzemneła a tu nie idzie może jak Starsza córka wróci z przedszkola i jak mały da podrzemać .
Acha mam jeszcze 2 kg na plusie dziś się ważyłam :-):-):-)

reklama
Justina - u mojej chrzesnicy alergia byla i w postaci krostek i w postaci ranek i wysięków:-(
Sara - moj maly tez ma jakies drobniutkie krostki na buzi (na czółku nad noskiem). Tak sie zastanawiam, czy to alergia, czy to tradzik niemowelcy. Taki tradzik dlugo sie utrzymuje?

Do góry