reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Mamusia ja mam w planach branie Cerazette.

Moonik nie wiem czy dlugo sie tradzik niemowlecy utrzymuje ale wkurza mnie nadinterpretacja i zbyt szybkie stawianie diagnoz przez lekarzy.Jak sie idzie z czyms do lekarza to albo zwalaja na stres albo na alergie.

reklama
szymus dzis mial kolke taka 5minutowa troszke sie prezyl i plakal.
od kad podaje mu marchwianke (juz tydzien) dzis mial pierwszy raz.
dobrze ze przeszla szybko:-)

Moja Amelka tez ostatnio strasznie sie prezy i placze ale raczej kolki to nie sa bo z tego co wiem to kolki sa zawsze o tej samej godzinie i dziecko wtedy placze w nieboglosy... a u nas az tak strasznie to nie jest wydaje mi sie ze ona sie tak meczy bo nie moze zrobic kupy.. ale i tak mnie to martwi bo boje sie ze od tego prezenia sie i wyginania dostanie przepuchliny (slyszalam ze to mozliwe:-() Jak narazie to podaje jej herbatke koperkowa i dzisiaj jeszcze sprobowalam minimalnie dac jej gripe water (wody koperkowej-przeznaczona jest od 1-szego mies.) ale moja siostra swojemu synkowi tez troszke dawala po 2 tyg. zycia- wiec ja tez sprobowalam no i widze ze jakas dzisiaj spokojniejsza jest :tak: ale zobaczymy co bedzie w nocy... Czasem tez dmucham jej cieplym powietrzem w brzuszek (chucham;-)) i wtedy tez tak jakby przestaje sie prezyc wiec napewno odczuwa jakas ulge. no i staram sie tez jej masowac brzusio.
A moze znacie jeszcze jakis sposob na zlagodzenie jej tego bolu...????
bo nie moge patrzec jak biedactwo mi sie meczy a ja nic nie moge jej poradzic...

A ja moge sie chyba pochwalic ze przed wczoraj czyli Amelka miala 13 dni lezac na brzuszku u swojej cioci (mojej siostry;-)) przekrecila glowke z prawej strony na lewa:szok: wydaje mi sie ze na dwu tygodniowe dziecko jest to duzy postep:cool2: a moze sie myle i wasze dzieci tez tak maja ? :-p

Moje maleństwo ja też mam tak samo moja Zuzia pręży się aż robi się czerwona kolek też nie ma raczek ale chyba problemy z kupką bo jak zrobi to odrazu inaczej się zachwuje Ja jeszcze nic oprócz mleka nie dawałam ale fajnie że o tym piszesz bo odrzu dopytam ile dajesz swojej Amelce tej herbatki koperkowej i kiedy po jedzeniu czy kiedy się poprostu pręży. Co do kropelek to też zakupiłam i widzę że nasze córeczki tylko jeden dzień różniczy więc też spróbuje tej wody koperkowej tylko napisz proszę jak i ile moę jej podać

Justyna ,Sara przyłączam się do was z tym karmieniem każda kobieta powinna decydować jak chce karmić swoje dziecko mnie też pediatra ohrzaniła że czasami butelka karmie choć i tak ściągam mleko z cycków więc jest wyłącznie na moim mleku ale to wygodnictwo .
rzeczywiście tak mi wygodnie ale ja też muszę coś w domu zrobić ściągne szybko i mąż daje butekję a i cycki moje odpoczywają bo całe zmasakrowane
Zabroniła butelek ale nawet mój mąż powiedział że słuchać jej nie musimy
Nie dajmy się tak łatwo przecież kochamy nasze szkraby i chcemy dla nich jak najlepiej i wiemy co mamy robić!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

czesc wam:-)

U nas nocka spokojna-mala sie zlitowala i dala chorej mamie pospac.Mnie tez jakby ciut mniej bola okolice pecherza moczowego a i goraczka pare kresek nizsza wiec moze obejdzie sie bez antybiotykow i skonczy tylko na Urinalu.Mam tez duzo pic(co i tak robie na laktacje) zeby jak najczesciej sikajac pecherz z bakterii wyplukac.

Pisalam chyba ze zielone kupki Julitki + krosteczki na buzi (jest ich sporo ale sa koloru cialka i widac je tylko pod swiatlo) sa podejrzeniem o alergie na bialko mleka krowiego przez pediatre,ewentualnie na bakterie w jelitach-oddalismy kal na badanie ogolne i jeszcze 3 razy na posiew trzeba zaniesc).Razem z mezem rozmawialismy ze znajomymi meza,ktorych dziecko wprawdzie ma juz prawie 5 lat,ale oni mowili ze zielone kupy moga byc od mleka zawierajacego duzo zelaza a NAN HA.1 ktory dotad pije Julita takie jest,a krosteczki to moze byc najzwyklejszy tradzik niemowlecy co i ja wiedzialam zanim z nimi gadalam.Powiedzieli ze mozna sprobowac zmienic mleko zanim sie na Nutramigen przejdzie,tyle ze zmian trzeba dokonywac tylko w obrebie mlek ze znakiem HA,skoro od takiego zaczela.No wiec dzis dostala juz pierwsza porcje Bebiko HA Dobry Apetyt-smakowalo jej bardzo (mnie tez,duzo slodsze od NAN!),spi sobie spokojnie,ciekawe jakie kupki bedzie robila po tym mleku,efekty pewnie beda za kilka dni.Jesli nadal kupy beda zielone a w posiewie kalu nic nie wyjdzie no to ostatecznie przejdziemy na ten Nutramigen(mozna go laczyc pol na pol ze zwyklym mlekiem HA zeby sie dziecko przyzwyczailo do smaku) i trzeba go podawac do 1 roku zycia.

Uff,to chyba tyle narazie u nas:tak:

Madzik - u nas mokre waciki do pupy i bepanten podzialały, juz prawie nie ma sladu po krostkach!:-):tak:Tak wiec jednak sposób naszych babek najlepszy:-D Tylko co ja teraz zrobie z zapasem chusteczek huggies pure:dry:

reklama
sara wydaje mi sie ze jesli zmeniasz mleko z NAN na BEBIKO to na pocztku powinnas mieszac.zaczynajac od wiekszej porcji NAN konczac na samym BEBIKU mam nadzieje ze zrozumiale napisalam,zakrecona jestem jak baranie j**a:-D.

albo to na buzi to moze byc lojotokowe zapalenie skory,prawie kazdy niemowlak to ma,po czasie samo schodzi.

Do góry