reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

kaar u takich maluchów wogóle jest straszny. my ten pierwszy nawet jako tako przeżyłyśmy. mała nie miała nerwa. ja odciagalam, była woda morska, wyparzałam wszystko zaraz jak skonczyłam uzywać żeby właśnie nie jadła swoich zarazków po raz drugi i wymieniłam smoki zaraz po infekcji. katar trwał 5 dni przy takim traktowaniu. a teraz antybiotyk na to gardło. przy gorączce katar rzucił się jednego dnia wieczorem ale drugiego dnia już nic nie było. dzisiaj sie pojawił - szkoda że nie dczytłam o tych kroplach...:-(kupiłam krople nasivin - na razie działają - podałam pierwszy raz

reklama
ja musze sie pochwalic ze mój syn dzisiaj jak sie obudził to sie podciagnał za szczebelki i sam usiadł :-D :-D wiem ze 8 miesieczne dzieci przewaznie to juz dawno robia no ale przy tuszy mojego syna nie było to wczesniej mozliwe hehe :rofl2:

Maniulka napewno Martynka pewnego pieknego dnia Cie zaskoczy:-)

a moj Szym caluje obcych :szok::szok: a nas nie:-p.
W sobote byli znajomi i on obcalowal kolezanke po nosie ,ustach policzkach......oczywiscie robil to z otwarta buzia:-D a wczoraj bylismy u nich i ona mieszka z bratem i jego zona i wyobrazcie sobie ze on obcalowal jej brata:szok: a widzial go moze ostatnio ze 2tyg temu:confused2:.
Normalnie w szoku bylismy wszyscy.
Jak ja chce zeby mnie Szym pocalowal to dostaje z liscia albo mnie szczypie.

Dzis mu chcialam powiedziec ten wierszyk o sroczce i tak na raczce pokazac to wyrywal mi rece i stekal i focha pokazal i tyle:sorry:.Wsadzilam do krzeselka(czesto tak robie) zeby go uczyc papa i kosi kosi to ten sie na lapme patrzyl albo na obrazki na foteliku.....skrecal tak glowe zeby zobaczyc co ma z boku i z tylu:cool2:.
Na podlodze jak go ucze to mi zwiewa.

Moja kołysanka, od 8 miesiecy ta sama: "lulaj że mi lulaj bo cię rzucę w Dunaj, tam cię rybki zjedzą, co w Dunaju siedzą, a lululululu kolebka z marmuru podusia z obrąbku uśnij że mi brząku" :-D

Ada papa nie umie jeszcze zrobić ale ja do niej sie dłoń wyciągnie to "piatkę" przybije :tak: pokazuje też palcem co chce:-)

maniulka, wiem że masz rację. Chyba wybiorę się do lekarza poprostu pryatnie mam namiar na dobrego pediatrę. Dziś byłam sprawdzić czy oskrzela i płuca w porządku i narazie to tylko katar i gardło ma brzydkie czerwone, poprostu ją boli dlatego jest taka nieznośna i nie chce spać w nocy. W dodatku chyba ząbkuje.

Muszę się pochwalić...Niki nareszcie zaczęła raczkować! Z nowych umiejętności doszło nam ''przesyłanie'' buziaka i gooool tzn kopanie piłeczki ( z tatusiem oczywiście;))

edis a u nas olbas nic nie daje, dzisiaj jej puszcze kropelke do kąpieli może w wodzie jej pomoże, chociaż już jest trochę lepiej, ale noc też nie była najlepsza, spała do 3 a później marudzila do 5, mam nadzieję ze dzisiejsza noc bedzie lepsza

reklama
Do góry