reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziewczyny a ja zalamana ... wydaje mi sie ze igus ma stulejke czy cos podobnego :-( musze isc do lekarza. A dlatego mi sie wydaje bo jak sciagam skorke to da sie tylko do pewnego momentu, dalej (robie oczywisci bardzo delkiatnie) isc nie chce i sie tak jak by "grzybek" robi :-:)-( sama nie wiem jak to wytlumaczyc :-(

reklama
bansik u mnie bylo ok az do wczoraj......dzis skorka nie chciala za bardzo zejsc i wzielam troche mocniej i krewka poleciala:-( smarowalam mu wczesniej sudocremem bo jeszcze ma te odparzenia i na samym czupku mu ten sudocrem wysuszyl....juz nigdy nie uzyje tego badziewia.......dzis Szym mi wyrzucil za lozko bepanthen i uzylam sudocremu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Kurde z prawej strony(pachwiny ) zginely mu te odparzenia ale z lewej nie....ma takie b.czerwone,szorstkie i spuchniete,na jajkach troche ma i na wacusiu???
Czy Wasze malenstwa tez mialy takie odparzenia czy inaczej one wygladaly??
Bo ta pielegniarka powiedziala ze to raczej nie sa takie typowe odparzenia......
Kurde nie znam sie bo mam stycznosc z tym pierwszy raz.
Napiszcie cos na ten temat.

Banasik skórka ma prawo zatrzymać się w którymś momencie po to własnie delikatnie przy kąpieli naciąga się ją coraz dalej i dalej aż zejdzie do końca,ale nie od razu za pierwszym razem to się robi stopniowo
Ewelcia wyglada to na odparzenia z twojego opisu,dużo wietrz mu pupę,przemywaj czystą wodą może mąka ziemniaczana spróbuj

ewelcia - a moze to jakies uczulenie?Pediatra mi mowila, ze alergie to wyłażą zwykle przy buzi i przy pupie (którędy alergen wlazł i którędy wyłazi). Moze dalas mu jakąs nowosc? Bo na takie większe zmiany to niestety tylko steryd jakis.

U nas z odciąganiem siusiaka kiepsko, to znaczy w ogóle nic sie nie chce sciągnąc, a juz pare miesiecy w kąpieli codziennie delikatnie próbujemy. W pn mam ziwyte u pediatry, to zapytam.

maniulka - super, ze jeden guzik zlazł:tak:czyzby rzeczywiscie kurczak?Cholera, pakują te hormony w drób, ehhh:crazy:

ewelcia - o kurcze, to dziwne. A moze ten wkład z pieluszki mu podraznia?U nas czasem ten żel czy co tam jest zostaje w pachwinkach czy na jajkach, ja to dokladnie wycieram, bo w koncu to jakas chemia.
Nie mam innego pomysłu:eek:

Ewelcia tak posypać jak byś go pudrem pudrowała
Moonik nie wiem czy kurczak czy zbieg okoliczności na razie mam tej piersi z indyka full chyba 28 kawałeczków pomrożonych więc będę dawać to jak pojadę do Pl to ze wsi wytargam kuraka i spróbuję jej dawać

jutro sprobuja ta maka ziemniaczana posypac akurat mam!!!

Moonik a wiesz ze teraz mi sie przypomnialo ze Szym kiedys bawil sie pampersem i go rozerwal a ja tego nie zauwazylam i mu go zalozylam i jak zdejmowalam to wysypywaly sie z niego takie kulki:rofl2: kurcze tylko nie pamietam kiedy to bylo.
Te odparzenia ma od wtorku:eek:

reklama
Dziwczyny, a wasi synkowie tez bawią się siusiakami? Bo u nas od jakis 2 mcy siusiak i jajka przy kazdej zmianie pieluchy sa tak miętolone, ze szok. na poczatku sie balam, ze sobie krzywde Tadzio zrobi:-Dale taki glupi nie jest:-)Najgorzej jest pieluche przewinąć, jak kupa jest, bo ten od razu łapy tam pcha:szok:

Do góry