reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
A ja doszłam od czego Marti miała czerwone policzki od Vanishu(jezu jak to się pisze)przecierałąm jej fotelik no i popsikałam tym Vanishem później niby przetarłam wodą czystą ale tam co nie co zostało i to od tego:confused:
A my dalej bez jaj i drobiu :-(guz jak był tak jest nic się nie zmniejszył :-(a na dodatek przełożyli mi wizytę na wtorek i nie pójdę bo nie mam tłumacza znajoma która nam pomaga a w tym jest niezastąpiona jedzie własnie do Pl a ja bez niej nie idę i musze się zarejestrować na za dwa tygodnie:-(

tak to prawda, kapiel może być niebezpieczna no i nieprzyjemna... wyobraź sobie że wkladają twoje rozgrzane ciało do lodowatej wody... nikt tego nie lubi - nawet jeśli woda wydaje się być tylko lodowata - bo tak jak pisała Myfa powinna być zimniejsza o jeden stopień od aktualnej temperatury ciała czyli jak gorączka jest 40 to woda 39... Może moga być kompresy zimne?? Madzik jak mały nie chce pić to możesz go do piersi często przystawiac, to powinno pomóc

dziewczyny, a propos bucików, to ponoc wcale nie musza byc z usztywnianiem piety. Musza byc jak najbardziej miekkie, zeby stopa mogla swobodnie pracowac. Poczytajcie to forum:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,1017,Opieka_i_pielegnacja_a_rozwoj_dziecka.html

A propos zielonych kup (nie pamietam, czy to na tym watku bylo?): u nas zielone kupy są po .... owocach. Po warzywkach jest wszystko ok. A 2 razy dalam jabluszko i byla "nadprogramowa" kupa i to zielona. Tak wiec ja na razie owocki odpuszcze, bo wszystkie rozluzniają stolce. A nam to niepotrzebne, bo Tadziu i tak robi 1 lub 2 codziennie.

Nie wiem jak jest z tymi bucikami ale zawsze trąbili ortopedzi, ze ma być usztywniona pięta z resztą kilka artykułów nt temat w sieci znalazłam Jak wybrać pierwsze buciki? - Dziecko - Dziennik.pl
a tu cytat "Gdy dziecko opanuje sztukę chodzenia i będzie mogło już spacerować po dworze, warto kupić mu sznurowane trzewiki z usztywnioną piętą, na elastycznej podeszwie. Pod żadnym pozorem nie powinno się kupować dziecku butów, które są kopiami obuwia dla dorosłych"i następny artykuł nt bucików Nauka chodzenia - Pierwsze buty - NetMama.pl
i jest ich wiele a w każdym jest napisane za ma być szytywna piętka,
A tu są informację nt obuwia dziecięcego z Instytutu Przemysłu Skórzanego nadającego butom znak "Zdrowa Stopa" Porady dla rodziców

Justynko a przede wszystkim zawsze czyste, świeże i sterylne.
Ja strasznie nie lubiłam karmić piersią nie wiem dlaczego to było dla mnie koszmarem, denerwowałam się,, ze mała nie potrafi ssać, rzucała się przy piersi, wkurzały mnie maratony wiszenia dziecka na mnie, 24 godzinna dostępność, cały czas byłam rozdrażniona i rogoryczona. Później było trochę lepiej ale dostałam krwotoku i przez tydzień brałam 3 razy dziennie ergotominę (na obkurczanie macicy), która hamuję laktację, pewnie gdybym walczyła o karmienie to bym utrzymała aktację, ale mała juz nie chciała piersi

Na pewno ważne jest hartowanie dziecka spacerami w każdą pogodę - wtedy przeziębień tak nie łapie :) ale komu chce się lecieć na dwór w deszcz... no chyba że ma się zadaszony balkon czy ganek

reklama
O jejku ale sie porobiło:-( Madzik daj znać co z Oliwierkiem, i zdrówka zycze:tak::tak::tak:

My bylismy wczoraj u rodzinnego i okazało sie ze na stan zapalny przy paznokciu, lekarka mnie zbyła ze "samo by przeszło" ale skoro juz przyszłam to zapisała mi masc do smarowania.

Do naszej dermatolog ide dopiero 8 grudnia:szok: ide wyciac i zbadac kolejne znamie:-( - mus to mus. To przy okazji kaze jej Nadie dokładnie obejrzec

Do góry